Nieuws Archief 2007

Geslaagden voor zwemdiploma B en C

9 december 2007: Nadat twee weken eerder de zwemmers voor de zwemvaardigheden hun diploma mochten behalen, was het op zaterdag 8 december de beurt aan de zwemmers voor diploma B en C. Deze middag hebben de volgende 15 zwemmers allemaal hun diploma gehaald:

Zwemdiploma B
Anne Bergsma, Loes Verstraten, Cas Janssen, Elke Leenders, Lex Brouwers

Zwemdiploma C
Emiel van den Broek, Puck Coopmans, Aniek van Creij, Romijn van Rooij, Alvin van Mierlo, Cas van Dijk, Manon van Hoof, Tessa ter Hoeven, Sanne Huijbers

Jullie ook allemaal van harte gefeliciteerd!

Diplomazwemmen zwemvaardigheid 1, 2 en 3

25 november 2007: Op zaterdag 24 november was het weer afzwemmen, dit maal gecombineerd voor zwemvaardigheid 1, 2 en 3. Op deze dag hebben de volgende 19 zwemmers hun diploma gehaald:

Zwemvaardigheid 1:
Dirk van Creij, Jaimy van Rixtel, Anouk van Roosmalen, Thijs van Roosmalen, Kim van Schijndel, Brian van Gennip, Kristie Thomassen, Lars Verstraten, Kimberly van Son, Ellen ter Hoeven

Zwemvaardigheid 2:
Julian Huijbers, Sabien Dekkers, Niels Gijsbers, Jordan van Kilsdonk, Wesley van Kilsdonk, Koen van Melis

Zwemvaardigheid 3:
Manon van de Laar, Casper van Rooij, Ralph Beekmans

Allemaal van harte gefeliciteerd!

Hydra Clubkampioenschappen 2007

4 november 2007: Op 3 en 4 november hebben de clubkampioenschappen van Z.V. Hydra weer plaatsgevonden. Zondagochtend hebben de recreanten mogen zwemmen en zaterdag- en zondagmiddag hebben de zwemmers van de wedstrijdgroep ook hun best weer gedaan.

Bij de recreanten zijn dit jaar Debbie Janssen bij de meisjes, en Jeroen van Hoof bij de jongens, clubkampioen geworden. Bekijk hier de resultaten van de recreanten, en zie ook de de fotoreportage van de clubkampioenschappen van de recreanten.

Bij de wedstrijdgroep zijn Els Kuijpers en Jeroen van den Corput clubkampioen geworden. Dit jaar hadden we tijdens de clubkampioenschappen tegenstand van SG Tritium waardoor alle gezwommen tijden ook officieel tellen en dat is te zien aan de prestaties: zie hier de uitslagen van de wedstrijdgroep.

Daarnaast zijn zondagmiddag voorafgaand aan de wedstrijd de nieuwe t-shirts van de wedstrijdgroep onthuld en aangeboden aan de zwemmers. Zie ook het fotoalbum van de clubkampioenschappen van de wedstrijdgroep.

Uitslagen tijdzwemmen en eerste wedstrijden van het seizoen

30 oktober 2007: De eerste drie maanden van dit seizoen zitten er al weer op en nadat we rustig begonnen zijn met het kamp hebben alle zwemmers weer prestaties moeten leveren. De recreanten hebben weer het eerste tijdzwemmen gehad en ook de wedstrijdgroep heeft weer een aantal wedstrijden op zitten. De laatste wedstrijd is zelfs gezwommen in het nieuwe 50-meter bad van De Tongelreep waarbij Hydra met 18 medailles huiswaarts keerde.

Je kunt hier de resultaten van het tijdzwemmen bekijken, en zie hieronder de uitslagen van alle wedstrijden van de wedstrijdgroep en het percentage aan persoonlijke records dat hierbij gezwommen is:

23 septKlassement deel 159% pr's
30 septVerenigingscompetitie deel 155% pr's
7 oktSpeedo deel 167% pr's
14 oktKlassement deel 248% pr's
28 oktSprintwedstrijd Eindhoven32% pr's + 18 medailles

Start seizoen / nieuwe website

19 september 2007: Het is de laatste tijd even rustig geweest op de Hydra website, maar nu is het nieuwe seizoen weer begonnen, en daarmee hebben we ook een nieuwe website gekregen.

De nieuwe website zal net zoals de vorige al het nieuws omtrent de zwemvereniging plaatsen en hier zullen ook de uitslagen van het tijdzwemmen en alle wedstrijden van de wedstrijdgroep gepubliceerd worden. Daarnaast is de website uitgebreid met allerlei informatie over de vereniging zoals een uitgebreide lijst van kaderleden, informatie omtrent het lidmaatschap en het huishoudelijk reglement.

Er zijn nu ook enkele nieuwigheden toegevoegd. Zo staat er in de rechter kolom nu een willekeurige foto uit het laatste foto album, en is nu ook de kalender van het huidige seizoen toegevoegd, en staat er een kleine agenda van aankomende activiteiten.

Veel plezier op de website, en laat gerust een berichtje achter in het gastenboek.

Nieuwe lichting geslaagden zwemvaardigheid 3

Even voor het einde van het seizoen zijn de volgende zwemmers geslaagd voor het zwemvaardigheidsdiploma 3:

Uitslagen wedstrijden en Brabantse kampioenschappen

De uitslagen van de afgelopen twee maanden zijn weer binnen, en er is weer goed gezwommen met gemiddeld meer dan 50% aan persoonlijke records. Ook zijn de Brabantse kampioenschappen weer geweest, waar Hydra met een tiental zwemmers heen is geweest: Jessie van den Broek, Joyce Janssen, Charlot Timmers, Inge Fransen, Yoerike Rijkers, Daisy Janssen, Erwin van Lieshout, Jeroen van den Corput, Koen Wessels en Wouter Wessels. Helaas zijn er dit jaar geen medialles behaald voor de Hydra zwemmers, maar zijn er toch nog op vijf afstanden pr’s gezwommen.

15 aprVerenigingscompetitie deel 546% pr's
22 aprKlassement deel 667% pr's
6 mei3 Provinciën deel 246% pr's
12-13 & 19-20 meiBrabantse zomerkampioenschappen

De paaseieren zijn weer gevonden!

Zaterdag 7 april hebben de jongste zwemmertjes weer met z'n allen paaseieren gezocht. Dit jaar scheen de zon en was het een erg lekker weertje, en dus had de paashaas de eieren dit keer buiten op het grasveld bij Fitland verstopt. Nu hebben we allemaal kunnen zien dan onze zwemmers niet alleen in het water, maar ook in de bosjes kunnen duiken.
De paashaas had dit jaar erg goed zijn best gedaan om de eieren te verstoppen, want er liggen nog steeds 5 eieren die we niet hebben kunnen vinden. De paashaas zelf wist ook niet meer waar hij ze verstopt had.
De foto's van deze middag zijn gemaakt kan je hier bekijken.

Uitslagen laatste wedstrijden

De uitslagen van de wedstrijden zijn weer helemaal bijgewerkt, met het toevoegen van de uitslagen van de tweedaagse Multi Meet in Cuijk, de vijfde klassementswedstrijd en de vierde verenigingscompetitie.

Het weekendje Cuijk was wel ontzettend gezellig, en dat was ook te zien in de uitslagen. Op zaterdag waren nog zo'n 42% pr's gezwommen, waar op de zondag bijna iedereen last had van de feestavond ervoor dat nog maar 1/4e pr's zijn gezwommen.

De op een na laatste verenigingscompetitie ging ook erg goed, en Hydra is weer enkele plaatsjes hoger komen te staan. Op de Speedo wedstrijd heeft de jongste generatie wedstrijdzwemmers zich weer bewezen, en zijn er bijna alleen maar pr's gezwommen. Zie de tabel hieronder voor linkjes naar de uitslagen:

24 & 25 febMulti Meet Cuijk36% pr's
4 mrtKlassement deel 556% pr's
18 mrtVerenigingscompetitie deel 443% pr's
1 aprSpeedo deel 476% pr's

13 Zwemmers geslaagd voor zwemvaardigheid 2

Op zaterdag 10 maart 2007 was het weer tijd om af te zwemmen, en dit keer voor zwemvaardigheid 2. Een dertiental zwemmer haalde het examen en kunnen nu gaan trainen voor zwemvaardigheid 3!

Hartelijk Gefeliciteerd namens zwemvereniging Hydra. De geslaagden zijn: Luka Aarts, Thimo van den Broek, Floor Coopmans, Eline van Els, Maud Janssen, Anouk Janssen, Debbie Janssen, Luuk Janssen, Manon van de Laar, Robin van Melis, Casper van Rooij, Anke Verstraten en Dave Weijers.

Zwemvereniging Hydra levert weer 9 gediplomeerde zwemmers af

Op zaterdag 13 januari 2007 was het weer een gespannen sfeer in het zwembad van Fitland. Negen kandidaten moesten examen doen voor het behalen van zwemvaardigheid 1. Dat haal je nog niet zo gemakkelijk. Daar moest flink voor geoefend worden. Aan onze staf is dat laten oefenen wel toevertrouwd. Hydra is ook dit jaar 2007, weer een erkend zwemopleidingsinstituut van Nationale Opleiding Instantie.N.R.Z. Het resultaat: 9 geslaagden voor zwemvaardigheid 1.

Hartelijk Gefeliciteerd namens zwemvereniging Hydra. De geslaagden zijn: Vera Eelkema, Niels Gijsbers, Koen van Melis, Julian Huijbers, Jordan van Kilsdonk, Wesley van Kilsdonk, Ralph Beekmans, Niek van Dijk en Sabien Dekkers.

Uitslagen wedstrijden 2007

De uitslagen van alle wedstrijden die in 2007 zijn gezwommen staan op de website. In deze wedstrijden zijn ontzettend veel persoonlijke records gezwommen, dus daarom even een klein overzicht. U kunt op de wedstrijden klikken om de uitslagen te bekijken.

7 janBrabantse winterkampioenschappen48% pr's
14 janVerenigingscompititie deel 351% pr's
21 janKlassement deel 457% pr's
28 jan3 Provinciën deel 151% pr's
4 febSpeedo deel 387% pr's

Resultaten tijdzwemmen

De recreanten hebben dit seizoen al 4 keer tijdzwemmen gehad, op 29 oktober, 12 november, 3 december 2006 en 14 januari 2007. De resultaten van deze vier data staan nu ook op de website, met daarbij aangegeven wat iedereens beste tijd is. Klik hier om ze te bekijken.

« 2006 - 2008 »

Snel naar

Vrienden van Hydra