Nieuws Archief 2012

Kom zwemmen bij Hydra op zondag 30 december 2012

Beste Hydra leden,

Wij willen jullie uitnodigen voor een leuke zwemochtend op zondag 30 december, om het jaar 2012 vrolijk mee af te sluiten. Van 9.00-11.00 uur is er gelegenheid tot vrij zwemmen, maar worden er ook een aantal spelletjes georganiseerd.

Alle jeugdleden zijn uitgenodigd, maar ook papa en mama, opa en oma, broertjes en zusjes, vriendjes en vriendinnetjes. Vraag dus iedereen en dan maken we er een gezellige ochtend van.

Tot de 30e!

Simon Cornelissen succesvol op Brabantse Sprintkampioenschappen

Tijdens de Brabantse Spintkampioenschappen in het Eindhovense Pieter van den Hoogenband zwemstadion, heeft Hydrazwemmer Simon Cornelissen het afgelopen weekeinde, vier podiumplaatsen behaald.

Was hij op de 50 meter rugslag en 100 m wisselslag nog goed voor een derde plaats, op de 50m vrije slag en 50m vlinderslag werd het een trede hoger. Simon: “Als ik op de 50 meter vlinderslag mijn keerpunt beter had gemaakt was het goud geweest.” Na een inhaalrace tijdens de laatste baan bedroeg het verschil met de winnaar Daniël van Dijk (Zeester Meerval) slechts zeven honderdsten van een seconde. “Zelfs de stadionspeaker dacht dat ik hem ingehaald had”, aldus een teleurgestelde Simon.

Ook junior 1-zwemmer Brian van Gennip presteerde uitstekend. Tijdens zijn eerste deelname aan deze Brabantse kampioenschappen eindigde de getalenteerde zwemmer op een 11e plaats op de 50 meter rugslag met een uitstekende verbetering van zijn persoonlijke record.

Op het einde van de eerste dag van het toernooi kwam ook het Hydra-estafetteteam, onder luid gejuich van de meegereisde schare fans, aan de start. Het was in 2002 dat Hydra voor het laatst een estafette-team kon afvaardigen. Onder leiding van coach Theo van Wiechen eindigden Simon Cornelissen, Niek Kouwenberg, Mathieu van de Ven en Niels de Jong, met een indrukwekkende verbetering van het teamrecord, op een verdienstelijke achtste plaats.

Het erepodium van de 50 meter vlinderslag. Simon Cornelissen uiterst links.

Bekijk hier de uitslag van de Brabantse sprintkampioenschappen

Hydra reikt zwemdiploma's uit aan 6 zwemmers

Op zaterdag 17 november 2012 hebben niet alleen de kinderen in spanning de intocht van Sinterklaas bekeken, maar zaten de ouders 's middags ook vol spanning op de tribune van het zwembad, want er werd weer afgezwommen voor de diploma's. Dit keer mochten 6 kinderen afzwemmen, en zij hebben ook allemaal hun diploma gehaald!

Alle zwemmers gefeliciteerd met het behaalde diploma!

Diploma B: Wesley Snijders
Diploma C: Suus Bontrup en Kevin Hovens
Zwemvaardigheid 1: Bjarn Martens
Zwemvaardigheid 2: Saar Bontrup
Zwemvaardigheid 3: Gijs de Rooij

Bij Hydra kunnen de kinderen de zwemdiploma's B en C en zwemvaardigheidsdiploma’s 1, 2 en 3 halen. Voorwaarde hiervoor is dat het kind zwemdiploma A al op zak heeft. Het diplomazwemmen is elke zaterdag van 16:00 tot 17:00 uur, waarbij ze worden begeleid door een ervaren kader. Hydra hanteert geen wachtlijst en geïnteresseerden kunnen direct vrijblijvend meezwemmen. Kom gerust een keer langs om eens te kijken, of neem contact op met mail@zvhydra.nl.

ZV Hydra sluit seizoen af met prijsuitreiking tijdzwemmen

Zwemvereniging Hydra uit Gemert is opgericht als wedstrijdzwemvereniging, en heeft naast een grote wedstrijdgroep ook vele jeugdige zwemmers die niet alleen trainen voor diploma’s, maar ook opgeleid worden voor een mogelijk doorstroom naar het wedstrijdzwemmen. Hydra organiseert daarom ook een aantal keer per jaar het zogenoemde tijdzwemmen.

Tijdens het tijdzwemmen zwemmen de kinderen een wedstrijd waarin alle vier de zwemslagen—schoolslag, borstcrawl, rugcrawl, maar ook vlinderslag—aan bod komen. Afhankelijk van leeftijd wordt 25 of 50 meter gezwommen, en proberen de kinderen hun eigen tijdens te verbeteren. Hierbij kunnen de trainers goed de voortgang zien en wordt er gescout op nieuw talent voor de wedstrijdgroep. Zo zijn er zwemmers die in één jaar hun tijden met meer dan 20 seconden hebben verbeterd. Een topprestatie!

Op zondag 24 juni was de prijsuitreiking van de zeven keer tijdzwemmen in het afgelopen seizoen. Hier werden onder luid applaus van ouders en trainers bijna 50 kinderen gehuldigd met een medaille. Allemaal gefeliciteerd met jullie prestaties en veel succes gewenst in het volgend seizoen.

De trainingen van Hydra beginnen weer in de week van 13 augustus. Heb je interesse om te komen zwemmen bij Hydra? Kom dan op zaterdag 18 of zondag 19 augustus een keer kijken bij de training van het diplomazwemmen of de recreanten, of neem contact op met mail@zvhydra.nl.

Bekijk hier de foto's van de prijsuitreking
De uitslagen volgen nog.

Hydra zwemmers behalen op tijd voor de vakantie hun zwemdiploma

In maart mocht Hydra al diploma’s uitreiken aan 21 enthousiaste zwemmers, en op zaterdag 23 juni zijn daar nog eens 12 gelukkige kinderen bijgekomen. Zij zwommen af voor de zwemdiploma’s A en B en zwemvaardigheidsdiploma’s 1, 2 en 3.

De Gemertse zwemvereniging kreeg deze zaterdag bezoek van de zwembond, die kwam controleren of er naar behoren werd gezwommen. Uiteindelijk zijn alle 12 kinderen geslaagd voor hun diploma, en kreeg Hydra complimenten voor het gemotiveerde kader en werd de kwaliteit van de zwemmers bestempeld met een “goed”.

Alle zwemmers gefeliciteerd met het behaalde diploma en een fijne vakantie toegewenst!

Diploma B:
Suus Bontrup en Giel de Graaf

Diploma C:
Stijn Blankers en Jef Goossens

Zwemvaardigheid 1:
Sanne Blankers, Amber van Rooij, Britt Tielemans, Imke Tielemans en Emma van de Weijer

Zwemvaardigheid 2:
Jop de Graaf en Rens Martens

Zwemvaardigheid 3:
Evi van de Vossenberg

Mededelingen einde seizoen & start volgend seizoen

Diplomazwemmen / recreanten

Wedstrijdgroep / trimmers

Triatlongroep

Simon Cornelissen Brabants Kampioen

Na een succesvol eerste weekend op de Brabantse zwemkampioenschappen (brons en zilver) in Eindhoven, is het Simon Cornelissen in het tweede weekend gelukt om ook een gouden medaille te behalen.

Foto: Simon Cornelissen (midden) op de hoogste trede.

Op de 200 meter vrije slag bleef hij zijn concurrenten voor in een tijd van 2.09.23 minuten. Deze tijd was niet alleen verbetering van zijn persoonlijk record met ruim vier seconden, ook kwalificeerde hij zich hiermee voor de Nederlandse Juniorenkampioenschappen, volgende maand in het Friese Drachten. In totaal komt Simon daar op vier nummers uit. Eerder op de dag behaalde de Hydra-zwemmer in een sterk bezet veld, al de bronzen medaille op de 100 meter vlinderslag. “Dit was een topweekend”, aldus de Commanderij-leerling. “Nu nog even aardrijkskunde leren, daar heb ik morgen een proefwerk van.”

De Gemertse zwemvereniging was dit toernooi, onder leiding van coach Maarten Iven, met twee zwemmers vertegenwoordigd. Jessie van de Broek behaalde in de categorie senioren 1, een verdienstelijke negende plaats op de 100 meter vrije slag.

Bekijk hier de uitslagen van de Brabantse Zomerkampioenschappen

Zilver voor Gemertse zwemmer op Brabantse Kampioenschappen

Hydra-zwemmer Simon Cornelissen heeft zondag tijdens de tweede dag van de Brabantse Zomerkampioenschappen zwemmen een zilveren medaille behaald op de 400 meter vrije slag. Op zaterdag slaagde hij er al in om op de 50 meter vrije slag de limiet te zwemmen voor deelname aan de Nederlandse Junioren Kampioenschappen (NJK) van juni in Drachten

De 15 jarige vwo-scholier zwemt sinds een paar jaar bij de Gemertse zwemvereniging onder hoe van hoofdtrainer Maarten Iven en assistent-trainer Theo van Wiechen. Naast zijn reguliere trainingen bij Zwemvereniging Hydra, traint hij momenteel drie dagen per week in Eindhoven bij Eiffel Swimmers PSV als ETC-zwemmer. Sinds een jaar heeft de KNZB de E.on Trainingscentra in het leven geroepen. Talentvolle zwemmers kunnen hierdoor gebruik maken van de topfaciliteiten van een topvereniging en toch bij hun 'thuisvereniging' blijven zwemmen. Simon is één van de eerste zwemmers die daarvan gebruik maakt.

In het weekend van 19 en 20 mei wordt het tweede deel van de BZK afgewerkt. De Hydra-zwemmer komt dan nog op vier nummers uit. Simon: "Ik wil in ieder geval op de 100 meter vrije slag nog een NJK-limiet zwemmen."

Het erepodium met Simon Cornelissen uiterst links.

Vernieuwingen bestuur ZV Hydra

In de algemene ledenvergadering heeft de vergadering gestemd over de toetreding van twee nieuwe bestuursleden, te weten: Niels de Jong (technische commissie wedstrijdgroep) en Maartje Niessen (diplomacommissie). Zij zullen per direct deelnemen in het bestuur.

Er zijn binnen het bestuur ook een aantal functiewijzigingen, te weten: Niek Kouwenberg (nu secretaris) en Marian van Oosterhout (nu activiteitencommissie).

Robert Wessels is afgetreden als voorzitter en er heeft zich geen nieuwe kandidaat gemeld. Wij zijn dus per direct op zoek naar een nieuwe voorzitter. Ben je geïnteresseerd, informeer dan bij een van de bestuursleden.

Er zal spoedig een nieuwe ledenvergadering gepland worden waarin een nieuwe voorzitter gekozen dient te worden.

Hydra reikt zwemdiploma's uit aan 21 zwemmers

Op zaterdag 10 maart 2012 was het het weer heel druk op de tribune bij het zwembad, want er werd weer afzwommen voor de diploma's. Dit keer mochten maar liefst 21 kinderen afzwemmen, en zij hebben ook allemaal hun diploma gehaald!

Diploma B:
Stijn Blankers en Twan Donkers

Diploma C:
Britt Tielemans, Imke Tielemans, Jilke Verhoeven, Isa Verhoeven en Sanne Blankers

Zwemvaardigheid 1:
Rens Martens, Saar Bontrup en Jop de Graaf

Zwemvaardigheid 2:
Evi van de Vossenberg, Pleun de Rooi, Gijs de Rooi, Arend Luppens, Hendrik van Hout en Niemke Strijbos

Zwemvaardigheid 3:
Abdullah Saleh, Jens van Vugt, Seline Donkers, Lisa de Groot en Femke Strijbos

« 2011 - 2013 »

Snel naar

Vrienden van Hydra