Informatie rondom het corona-virus

Deze pagina wordt continu bijgewerkt. Hier vind je altijd de laatste informatie rondom het corona-virus.

Samenvatting


Update corona-virus 25 februari 2022 - Nederland gaat weer open

Vanaf vrijdag 25 januari zijn nagenoeg alle coronamaatregelen afgeschaft. Voor het zwemmen betekent dat concreet dat mondkapjes niet meer verplicht zijn, anderhalve meter afstand houden niet meer hoeft en dat zwemmers en publiek niet meer om een QR code wordt gevraagd.

Uiteraard blijft de gezondheidscheck van toepassing, voor zowel sporters als publiek.


Update corona-virus 25 januari 2022 - Tribunes weer geopend

Op dinsdag 25 januari zijn er versoepelingen aangekondigd waarmee de tribunes bij het zwembad weer geopend zijn voor publiek. Voor bezoekers vanaf 13 jaar geldt dat zij een corontatoegangsbewijs moeten tonen en op de tribune afstand houden.

Voor het diplomazwemmen op zaterdagmiddag hebben we nieuwe kijklessen ingepland; ouders worden hiervan op de hoogte gebracht wanneer dit voor hun geldt. Bij de recreanten op zondagochtend zijn de tribunes vanaf nu weer elke zondag geopend.


Update corona-virus 15 januari 2022 - We mogen weer zwemmen!

Beste leden en vrijwilligers,

Gisteravond is bekend geworden dat we vanaf vandaag weer kunnen gaan zwemmen. Alle leden, jong en oud, kunnen weer gaan trainen op de normale tijden.

⚠️ Let op! Voor de SuperSpetters betekent dit ook dat jullie weer op je eigen tijden gaan zwemmen en niet meer allemaal om 16.00 uur.

Coronamaatregelen

Houd rekening met de volgende maatregelen:

 • Doe de gezondheidscheck voordat je naar het zwembad komt;
 • QR code verplicht voor sporters vanaf 18 jaar;
 • Publiek op de tribune niet toegestaan;
 • De sportkantine is gesloten;
 • Houd buiten het water 1,5 meter afstand;
 • Mondkapje verplicht vanaf 13 jaar wanneer men zich gaat verplaatsen, behalve in het ‘natte-gedeelte’.

Brengen/halen en helpen met omkleden

Bij het brengen en halen van kinderen naar de zwemles of training is het niet toegestaan binnen te wachten. Wij vragen jullie dan ook om de kinderen bij de deur af te zetten en ons kader neemt het vanaf daar over.

Met de huidige corona-maatregelen is het toegestaan om de kinderen te helpen met omkleden. Hierbij is het echter wel verplicht om een QR-code te tonen, een mondkapje te dragen en 1,5 meter afstand te houden. Dit laatste is gebleken bijna niet mogelijk te zijn in het kleedlokaal. Om die reden willen wij jullie vragen de kinderen zelfstandig te laten omkleden. Vorig jaar is gebleken dat de kinderen dit prima zelf kunnen, ook de kleinsten van 5 jaar. Kom daarom in zwemkleding met daaroverheen makkelijke kleren of een onesie.

Restitutie contributie

Van 18 december 2021 tot en met 14 januari 2022 hebben wij helaas niet kunnen zwemmen. We hebben de contributie gewoon geïnd, maar net zoals vorig jaar heeft het bestuur besloten om dit te compenseren.

Ongeveer 75% van de contributie zijn variabele kosten, waaronder voornamelijk de badhuur aan Fitland. Tijdens de lockdown hebben wij deze kosten niet hoeven te maken. De overige 25% van de contributie gaat naar vaste lasten die nodig zijn om de vereniging draaiende te houden.

Daarom heeft het bestuur besloten dat wij voor 1 volle maand, 75% van de betaalde contributie teruggeven. Dit zal worden verrekend met de te betalen contributie van januari.

Omdat de SuperSpetters gelukkig wél hebben kunnen doorzwemmen, geldt dit voor alle leden behalve de SuperSpetters zwemmers.

Contactpersonen

Voor elke groep hebben wij een centraal aanspreekpunt vanuit het bestuur. Heb je vragen over de trainingen, dan kun je terecht bij onderstaande personen:

Wij hopen dat wij jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mochten er verdere vragen zijn, dan kun je contact opnemen met mail@zvhydra.nl.

Met vriendelijke groet,

Bestuur ZV Hydra


Update corona-virus 18 december 2021 - Geen zwemmen tijdens lockdown, SuperSpetters uitgezonderd

Beste leden en vrijwilligers,

Helaas is er vandaag een lockdown aangekondigd die al vanaf morgen, zondag 19 december, ingaat. Tijdens deze lockdown zijn alle binnensportlocaties gesloten, waaronder dus ook het zwembad. Daarmee komen helaas alle trainingen en wedstrijden te vervallen. Ook de Ben Bizzie zweminstuif die morgenvroeg zou plaatsvinden.

De maatregelen duren in ieder geval tot vrijdag 14 januari 2022.

Uitzondering voor SuperSpetters

Gelukkig is er ditmaal weer een uitzondering voor zwemlessen. Die kunnen wél doorgaan tot 17.00 uur. Dit geldt alleen voor de SuperSpetters zwemlessen, niet voor de kinderen die trainen voor hun zwemvaardigheidsdiploma.

De komende twee zaterdagen was er sowieso al geen zwemles i.v.m. Kerst en Nieuwjaar. Dat betekent dat de eerstvolgende zwemles is op zaterdag 8 januari 2022.

Omdat het zwembad nog steeds om 17.00 uur moet sluiten, zijn de zwemlessen voor alle SuperSpetters groepjes nog steeds van 16.00-16.45 uur.

Ophalen worstenbroodjesactie

Het ophalen van de bestelde worstenbroodjes kan gewoon doorgaan zoals gepland. Dus voor de bestellingen voor Kerst is dit woensdag 22 december tussen 18:00 en 19:30. Dit is bij Fitland buiten. We vragen jullie wel om onderling netjes afstand te houden bij het ophalen.

Contactpersonen

Voor elke groep hebben wij een centraal aanspreekpunt vanuit het bestuur. Heb je vragen over de trainingen, dan kun je terecht bij onderstaande personen:

Wij hopen dat wij jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mochten er verdere vragen zijn, dan kun je contact opnemen met mail@zvhydra.nl.

Met vriendelijke groet,

Bestuur ZV Hydra


Update corona-virus 3 december 2021 - Vervangende trainingsmogelijkheden bekend

Beste leden en vrijwilligers,

Vanwege de avondsluiting kunnen de avondtrainingen voor de wedstrijdgroep, triatlongroep en trimzwemmers niet doorgaan op de reguliere tijden. Het bestuur is achter de schermen druk bezig geweest om een alternatief te vinden. In deze update lees je wanneer je wél kunt komen trainen.

Wedstrijdgroep

Op dinsdagmiddag van 15.45 tot 16.45 uur. We hebben dan 2 banen beschikbaar, voldoende voor de zwemmers die in de inventarisatie hebben aangegeven op dit tijdstip te kunnen trainen. Dit geldt voor de wedstrijdzwemmers en de instromers die normaal op dinsdag in baan 4 zwemmen.

Op zondagmiddag van 13.00 - 14.00 uur. Hier zwemmen de wedstrijdzwemmers tegelijk met de triatlongroep, allebei 2 banen. Op dit tijdstip is er geen plek voor zwemmers die ook al op zondagochtend trainen. Indien het te druk blijkt, zullen we ná zondag 5 december evalueren om te kijken of we deze groep moeten opdelen.

Op beide momenten is hoofdtrainer Alex Engels aanwezig.

Triatlongroep

Op zondagmiddag van 13.00 - 14.00 uur. Hier zwemmen triatleten tegelijk met de wedstrijdgroep, allebei 2 banen.

Trimzwemmers

Op zondagmiddag van 14.00 - 14.45 uur. We hebben dan 1 baan beschikbaar.

Coronamaatregelen

Een herhaling van de momenteel geldende coronamaatregelen:

Contactpersonen

Voor elke groep hebben wij een centraal aanspreekpunt vanuit het bestuur. Heb je vragen over de trainingen, dan kun je terecht bij onderstaande personen:

Wij hopen dat wij jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mochten er verdere vragen zijn, dan kun je contact opnemen met mail@zvhydra.nl.

Met vriendelijke groet,

Bestuur ZV Hydra


Update corona-virus 27 november 2021 - Avondsluiting en strengere maatregelen vanaf 28 november

Beste leden en vrijwilligers,

Vanaf komende zondag gaan de strengere coronamaatregelen in, waaronder de avondsluiting. Wat betekent dit voor jullie? Lees het in deze corona-update.

Avondsluiting

Vanaf zondag 28 november gaat de avondsluiting in. Dat betekent dat vanaf 17.00 uur alle sportlocaties moeten sluiten. Hierdoor kunnen alle avondtrainingen voor de wedstrijdgroep, triatlongroep en trimzwemmers niet doorgaan.

De avondsluiting blijft tot ten minste zondag 19 december van kracht.

Het bestuur gaat kijken naar alternatieve trainingsmogelijkheden. Zodra hierover meer bekend wordt, horen jullie dit van ons.

Diplomazwemmen voor SuperSpetters & zwemvaardigheid

Omdat alle zwemmers om 17.00 uur de Fitland-locatie verlaten moeten hebben, betekent dit dat we ook op zaterdagmiddag niet alle lessen kunnen laten doorgaan. Daarom heeft het bestuur, in overleg met de vrijwilligers die op zaterdagmiddag les geven, het volgende besloten:

Hiermee hoopt het bestuur alle kinderen toch de kans te geven om de zwemsport te beoefenen, maar voornamelijk om géén zwemlessen te hoeven afgelasten.

Overige maatregelen

Alle andere maatregelen blijven gelden, dus samengevat:

Clubkampioenschappen worden verzet

De clubkampioenschappen die op 12 december waren gepland (excuses voor de verwarring, in de vorige aankondiging stond per abuis ook een andere foutieve datum), moeten we helaas uitstellen.

Het bestuur vindt het niet verantwoord om met zo'n grote groep kinderen en vrijwilligers bij elkaar te komen. Ook zonder publiek zou het niet het feestje worden dat de clubkampioenschappen altijd zijn.

Zodra er weer versoepelingen aankomen, zullen we een nieuwe datum prikken. We hopen dat jullie dan allemaal kunnen.

Dit betekent overigens wel dat het zondagochtend op 12 december dus gewoon trainen is van 9.30-10.30 uur.

Ophalen worstenbroodjesactie

Het ophalen van de bestelde worstenbroodjes kan gewoon doorgaan zoals gepland. Dus voor de bestellingen voor Sinterklaas is dit vrijdag 3 december tussen 18:00 en 19:30. Dit is bij Fitland buiten. We vragen jullie wel om onderling netjes afstand te houden bij het ophalen.

Zweminstuif Ben Bizzie gaat door!

Op zondag 19 december heeft Hydra een Eindejaars Zweminstuif via Ben Bizzie gepland staan. Deze ochtend kan gewoon doorgaan!

We organiseren een leuke zwemochtend voor iedereen die via Ben Bizzie kennis wil maken met Hydra. Natuurlijk zijn jullie ook van harte welkom. Voor de zwemmers op zondag wordt het wel je wekker iets eerder zetten, want we beginnen al om 9 uur. Vertel dit door aan vriendjes en vriendinnetjes, zij kunnen zich nog steeds aanmelden via Ben Bizzie.

Contactpersonen

Voor elke groep hebben wij een centraal aanspreekpunt vanuit het bestuur. Heb je vragen over de trainingen, dan kun je terecht bij onderstaande personen:

Wij hopen dat wij jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mochten er verdere vragen zijn, dan kun je contact opnemen met mail@zvhydra.nl.

Met vriendelijke groet,

Bestuur ZV Hydra


Update corona-virus 13 november 2021 - Geen publiek op de tribune

Na zaterdag 13 november, 18.00 uur is er helaas geen publiek meer welkom op de tribune. Niet bij trainingen, tijdzwemmen, diplomazwemmen of bij wedstrijden. Deze maatregel duurt sowieso tot 3 december.

Om ouders toch mee te kunnen laten kijken naar het tijdzwemmen a.s. zondag en het diplomazwemmen volgende week zaterdag, organiseert Hydra een live stream. Leden hebben de links naar deze live stream ontvangen per mail.

We zijn nog aan het kijken hoe we de diplomauitreiking kunnen organiseren zodat ouders daar wel bij aanwezig kunnen zijn. Hierover worden de leden later geïnformeerd.


Update corona-virus 6 november 2021 - Nieuwe coronamaatregelen

Zoals deze week aangekondigd is het vanaf a.s. zaterdag 6 november voor alle 18-plussers verplicht een geldige QR-code te laten zien bij Fitland. Dit geldt voor zowel zwemmers, publiek op de tribune en voor ouders die hun kinderen komen brengen naar zwemles.

Hydra zal aan de balie van het zwembad jullie vragen om een QR-code. Voor ouders die wachten in de kantine op hun kinderen, kan Fitland ook om een QR-code vragen. Zonder geldige QR-code zijn we genoodzaakt je weg te sturen.

Omdat er een QR-code wordt gevraagd, is het dragen van een mondkapje niet verplicht bij Fitland binnen.

Daarnaast geldt het dringende verzoek om rekening te houden met anderhalve meter afstand, zowel op de tribune als rondom het zwembad.

Uiteraard blijft de gezondheidscheck van toepassing, zodat iedereen veilig kan komen zwemmen.


Update corona-virus 2 oktober 2021 - Versoepeling coronamaatregelen

Sinds vorige week zijn de coronamaatregelen versoepeld. Dat betekent dat er tijdens het sporten, douchen en omkleden onderling géén 1,5 meter afstand meer gehouden hoeft te worden.

Daarnaast geldt er nu wel een QR-code in de horeca en dus ook de sportkantine van Fitland. Omdat dit bij Fitland één ruimte is, betekent dat ouders die in de kantine wachten op hun kinderen een QR-code moeten laten scannen. Als je er alleen voorbij loopt richting de tribune, is dit niet nodig.


Coronabesmetting op Hydra kamp

Beste leden en vrijwilligers,

Wij zijn vandaag geïnformeerd over een coronabesmetting bij een van de deelnemers aan het kamp. Het betreft een kind in de basisschool leeftijd. Omdat tijdens het kamp iedereen nauw contact heeft gehad, informeren wij jullie bij deze over de gevolgen.

Aan alle deelnemers van het kamp, kinderen en alle vrijwilligers (ook als je maar 1 dag bent geweest) het verzoek om deze brief van het RIVM aandachtig door te lezen, om te kijken of jij ook in quarantaine moet:

https://lci.rivm.nl/covid-19-nauwe-contacten

Hydra wenst het besmette kind beterschap en hoopt dat de besmetting op het kamp zich niet verder heeft verspreid.

Met vriendelijke groet,

Bestuur ZV Hydra


Update corona-virus 25 juni 2021 - Versoepelingen per 26 juni

Publiek weer welkom op de tribune

Ouders/verzorgers zijn weer welkom om plaats te nemen op de tribune, mits er netjes onderling 1,5 meter afstand wordt gehouden. Voor publiek geldt ook dat de je de gezondheidscheck moet doen die verderop in deze mail staat voordat je naar het zwembad komt.

De tribune is echter niet zo groot, dus we willen jullie vragen om maar met 1 ouder per gezin te komen kijken. Neem zoveel mogelijk boven plaats op de vaste tribune en houd rekening met elkaar.

Omdat we verwachten dat op zaterdag bij de zwemles er erg veel animo is om te komen kijken en we willen voorkomen dat we toeschouwers de deur moeten wijzen, willen we de komende 2 weken kijkles houden en daarbij even het volgende schema aanhouden:

Andere veranderingen

Voor alle zwemmers is het weer mogelijk om vóór en na de training gebruik te maken van de kleedlokalen en kleedhokjes. De leden van 18 jaar en ouder moeten hier nog wel onderling 1,5 meter afstand houden. Houd bij de wisseling van groepen rekening met elkaar zodat iedereen comfortabel kan omkleden.

De mondkapjesplicht komt te vervallen in Fitland.

Op dinsdagavond van 20.45-21.30 uur hebben we helaas nog maar 1 baan beschikbaar voor het trimzwemmen. Dank aan Fitland dat wij in de coronaperiode tijdelijk hebben mogen uitbreiden naar 2 banen om alle trimzwemmers de ruimte te kunnen geven.

Gezondheidscheck

Voorafgaand aan de training vragen wij alle zwemmers en kaderleden om deze gezondheidscheck te doen. Indien een van de vragen met ja beantwoord wordt, mag je niet naar het zwembad komen.

 • Had je een of meerdere van deze klachten in de afgelopen 24 uur?
  • Hoesten
  • Verkoudheidsklachten
  • Verhoging of koorts
  • Benauwdheid
  • Reuk- en/of smaakverlies
 • Heb je op dit moment een huisgenoot met milde klachten en koorts en/of benauwdheid?
 • Heb je het nieuwe coronavirus gehad en is dit de afgelopen 7 dagen vastgesteld (met een test)?
 • Ben je in quarantaine omdat je:
  • een huisgenoot of nauw contact bent van iemand bij wie het nieuwe coronavirus is vastgesteld?
  • bent (terug)gekomen uit een COVID-19-risicogebied?
  • bent gewaarschuwd door de Coronamelder-app?

Onze kaderleden hebben de vrijheid om leden op basis van deze gezondheidscheck geen toegang te verlenen tot de training.


Update corona-virus 7 juni 2021 - Versoepelingen per 5 juni

Beste leden en vrijwilligers,

Vanaf 5 juni zijn de corona regels versoepeld. Er zijn een paar kleine veranderingen waarover wij jullie willen informeren.

Veranderingen per 5 juni, voor iedereen

 • De douches zijn weer geopend. Jullie kunnen na het zwemmen dus weer opfrissen. Voor de 18+ zwemmers geldt dat hier wel nog 1,5 meter afstand gehouden moet worden.
 • Tijdens het zwemmen hoeft er voor 18+ geen onderlinge afstand gehouden te worden. Dit geldt alleen in het zwembad, dus tijdens het douchen en omkleden nog wel 1,5 meter afstand houden.

Veranderingen voor de wedstrijdzwemmers

 • Er zijn nu maximaal 50 personen in één ruimte toegestaan. Daarmee is het weer mogelijk om ook de wedstrijdgroep weer samen te laten trainen.
 • Alle zwemmers mogen weer zwemmen op de dagen en tijden zoals zij vóór corona zwommen. Twijfel je over welke dagen dat waren? Informeer dan bij de contactpersoon.
 • Omdat we weer samen gaan zwemmen, worden alle wedstrijdzwemmers verzocht in badkleding naar het zwembad te komen en via de tribune het zwembad te betreden. Daar kun je je schoenen uitdoen en op de banken plaatsnemen.

Alle andere maatregelen blijven gelden

Let op! Alle andere maatregelen, zoals deze op 17 mei met jullie zijn gecommuniceerd, blijven gelden. Wacht dus buiten, ben je 13 jaar of ouder dan draag je een mondkapje en doe onderstaande gezondheidscheck.

Gezondheidscheck

Voorafgaand aan de training vragen wij alle zwemmers en kaderleden om deze gezondheidscheck te doen. Indien een van de vragen met ja beantwoord wordt, mag je niet naar het zwembad komen.

 • Had je een of meerdere van deze klachten in de afgelopen 24 uur?
  • Hoesten
  • Verkoudheidsklachten
  • Verhoging of koorts
  • Benauwdheid
  • Reuk- en/of smaakverlies
 • Heb je op dit moment een huisgenoot met milde klachten en koorts en/of benauwdheid?
 • Heb je het nieuwe coronavirus gehad en is dit de afgelopen 7 dagen vastgesteld (met een test)?
 • Ben je in quarantaine omdat je:
  • een huisgenoot of nauw contact bent van iemand bij wie het nieuwe coronavirus is vastgesteld?
  • bent (terug)gekomen uit een COVID-19-risicogebied?
  • bent gewaarschuwd door de Coronamelder-app?

Onze kaderleden hebben de vrijheid om leden op basis van deze gezondheidscheck geen toegang te verlenen tot de training.

Kun je een keer niet? Meld je af.

Wij willen wel een dringend verzoek doen aan alle sporters om je tijdig af te melden bij de trainers. Dan weten zij ook hoeveel sporters ze elke training kunnen verwachten.

Contactpersonen

Voor elke groep hebben wij een centraal aanspreekpunt vanuit het bestuur. Heb je vragen over de trainingen, dan kun je terecht bij onderstaande personen:

Wij hopen dat wij jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mochten er verdere vragen zijn, dan kun je contact opnemen met mail@zvhydra.nl.

Met vriendelijke groet,

Bestuur ZV Hydra


Update corona-virus 17 mei 2021 - Zwemtrainingen beginnen weer voor alle leden

Beste leden en vrijwilligers,

Zoals vandaag aangekondigd, wordt het zwemmen voor alle leden weer mogelijk vanaf a.s. woensdag 19 mei 2021. In deze nieuwsbrief lees je wat dit voor jullie betekent.

Te beginnen met de volgende algemene maatregelen die gelden voor alle zwemmers, ongeacht discipline:

Buiten wachten

Fitland heeft ons gevraagd om niet meer binnen in de kantine te wachten totdat wij gaan omkleden. Dat is om ervoor te zorgen dat er niet meer dan 30 personen in die ruimte aanwezig zijn.

Dat betekent dus wat wij allemaal buiten moeten wachten, bij de invalideingang. Om te voorkomen dat twee groepen zwemmers elkaar tegen komen, wordt je door de trainer naar binnen geroepen.

Voor de SuperSpetters, die al in zwemkleding en makkelijke kleren of onesie komen, vragen wij de ouders voor extra aandacht om de kinderen warm genoeg aan te kleden om even buiten te wachten.

Ouders mogen niet mee naar binnen.

Voor 18+: kom in zwemkleding

Om de maximale groepsgrootte te kunnen hanteren, gebruiken we de kleedlokalen alleen om na het zwemmen om te kleden. Kom dus in zwemkleding naar het zwembad.

Om te voorkomen wat bij het wisselen van een groep we elkaar tegenkomen, wordt verzocht de nieuwe groep om via de tribune het zwembad te betreden. Daar kun je je schoenen uitdoen en op de banken bij een nummer plaatsnemen.

Zwemmers tot en met 17 jaar, kunnen gewoon voor en na de training gebruik maken van de kleedlokalen.

Douches gesloten

De douches zijn nog steeds gesloten. Iedereen kan wel gewoon gebruik blijven maken van de kleedlokalen en kleedhokjes.

Draag een mondkapje

Voor iedereen van 13 jaar of ouder geldt:

 • Bij binnenkomst in het sportcomplex is het dragen van een mondkapje wel verplicht;
 • Vanaf de kleedruimte in de richting van het zwembad (betreden van natte ruimte) geldt geen mondkapjesplicht voor zwemmers;
 • Voor al het zwembadpersoneel, trainers, coaches en andere sportbegeleiders geldt altijd een mondkapjesplicht;
 • Uitgezonderd zijn zwemonderwijzers (in het water) tijdens de zwemles en in andere gevallen alleen voor trainers als het mondkapje het geven van les belemmert.

Maatregelen voor SuperSpetters, zwemvaardigheidszwemmers en recreanten

Alle zwemlessen/trainingen op zaterdag en zondag gaan door zonder aanvullende regels. Alle zwemmers zijn hier onder de 18 jaar, dus er zijn geen restricties aangaande afstand houden of een maximaal aantal personen.

Hydra beperkt het aantal trainers tot het minimum noodzakelijke aantal.

Maatregelen voor Wedstrijdzwemmers

Om alle wedstrijdzwemmers de mogelijkheid te kunnen bieden om te blijven trainen, is deze groep opgesplitst naar leeftijd. Voor alle zwemmers blijft de mogelijkheid om 2 keer per week te trainen.

Zwemmers tot en met 17 jaar
Jullie mogen komen zwemmen op:
● Dinsdagavond van 17.50 uur tot 18.30 uur
● Woensdagavond van 18.00 uur tot 19.00 uur

Voor deze groep geldt géén maximale groepsgrootte en er mag gewoon als groep getraind worden onder begeleiding van een trainer. Er hoeft onderling géén afstand gehouden te worden. Houd wel 1,5 meter afstand tot de trainers.

Zwemmers van 18 jaar en ouder
Jullie mogen komen zwemmen op:
● Dinsdagavond van 18.30 uur tot 19.10 uur
● Vrijdagavond van 18.00 uur tot 19.00 uur

Er geldt een maximum van 30 personen (exclusief trainers) in het zwembad. Er is geen maximum aantal zwemmers per baan, maar het is niet toegestaan om in groepsverband te trainen, alleen om individueel baantjes te zwemmen. Zwemmers dienen daarbij onderling 1,5 meter afstand te houden. Dat geldt in de kleedlokalen en in het zwembad.

Maatregelen voor trimzwemmen en Triatlongroep

Er geldt een maximum van 30 personen (exclusief trainers) in het zwembad. Er is geen maximum aantal zwemmers per baan, maar het is niet toegestaan om in groepsverband te trainen, alleen om individueel baantjes te zwemmen. Zwemmers dienen daarbij onderling 1,5 meter afstand te houden. Dat geldt in de kleedlokalen en in het zwembad.

Dit betekent dat alle trimzwemmers en triatleten in principe op de normale zwemtijden kunnen zwemmen. Indien het niet mogelijk blijkt om tijdens een drukke bezetting voldoende onderlinge afstand te houden, wordt verzocht contact op te nemen met Gerrie.

Gezondheidscheck

Voorafgaand aan de training vragen wij alle zwemmers en kaderleden om deze gezondheidscheck te doen. Indien een van de vragen met ja beantwoord wordt, mag je niet naar het zwembad komen.

 • Had je een of meerdere van deze klachten in de afgelopen 24 uur?
  • Hoesten
  • Verkoudheidsklachten
  • Verhoging of koorts
  • Benauwdheid
  • Reuk- en/of smaakverlies
 • Heb je op dit moment een huisgenoot met milde klachten en koorts en/of benauwdheid?
 • Heb je het nieuwe coronavirus gehad en is dit de afgelopen 7 dagen vastgesteld (met een test)?
 • Ben je in quarantaine omdat je:
  • een huisgenoot of nauw contact bent van iemand bij wie het nieuwe coronavirus is vastgesteld?
  • bent (terug)gekomen uit een COVID-19-risicogebied?
  • bent gewaarschuwd door de Coronamelder-app?

Onze kaderleden hebben de vrijheid om leden op basis van deze gezondheidscheck geen toegang te verlenen tot de training.

De landtrainingen stoppen

Nu er weer gezwommen kan worden, zullen de landtrainingen per 19 mei ook stoppen.

Dank aan Commanderij College locatie Macropedius dat wij daar de afgelopen week terecht konden.

Kun je een keer niet? Meld je af.

Wij willen wel een dringend verzoek doen aan alle sporters om je tijdig af te melden bij de trainers. Dan weten zij ook hoeveel sporters ze elke training kunnen verwachten.

Contributie

Nu dat we allemaal weer kunnen gaan zwemmen, komt de 75% korting op de contributie ook te vervallen vanaf juni.

Contactpersonen

Voor elke groep hebben wij een centraal aanspreekpunt vanuit het bestuur. Heb je vragen over de trainingen, dan kun je terecht bij onderstaande personen:

Wij hopen dat wij jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mochten er verdere vragen zijn, dan kun je contact opnemen met mail@zvhydra.nl.

Met vriendelijke groet,

Bestuur ZV Hydra


Update corona-virus 14 maart 2021 - Landtraining voor leden tot en met 26 jaar

Beste leden en vrijwilligers,

Omdat zwemmen alleen is toegestaan voor kinderen zonder zwemdiploma, gaan wij weer landtrainingen organiseren. Wij mogen in groepsverband op een sportaccommodatie lessen geven aan leden tot en met 26 jaar.

De trainingen zullen komende week al van start gaan, dus vanaf dinsdag 16 maart.

Helaas is er voor leden van 27 jaar en ouder geen mogelijkheid om deel te nemen. Het kabinet heeft wel plannen om a.s. dinsdag dit ook te gaan versoepelen. Er zal persoonlijk contact opgenomen worden met de leden die dit betreft, als hierdoor deelname aan de landtraining mogelijk wordt.

Trainingstijden

Recreanten & zwemvaardigheidszwemmers:
Zondagochtend van 9.30 - 10.30 uur

Wedstrijdzwemmers:
Dinsdagavond 18.00 - 19.00 uur
Vrijdagavond 18.00 - 19.00 uur

Leden die normaal zowel op zondag als op dinsdag of woensdag zwemmen, zullen ook nu bij de landtraining welkom zijn op zondag én dinsdag.

Wat neem ik mee?

 • Trek sportkleding aan, er is geen mogelijkheid om om te kleden.
 • Trek daar overheen iets warms aan voor na het trainen.
 • Bidon met water

Locatie

In tegenstelling tot de landtraining vorig jaar, zal dit niet plaatsvinden bij Fitland. Daar wordt nu namelijk gebouwd en er is geen sportveld meer beschikbaar.

Wij hebben echter met het Commanderij College, locatie Macropedius (voorheen Sleutelbosch) een overeenkomst bereikt waarbij wij gebruik mogen maken van hun sportveld.

Kom je op de fiets? Dan kun je die parkeren op het sportveld.

Er zijn geen toiletten aanwezig, dus zorg dat je thuis bent geweest.

De ingang van het sportveld bevindt zich aan het aan het wandelpad van de school naar de Jumbo.

Slecht weer

Mochten de weersomstandigheden niet goed zijn en de training worden afgelast, dan zal de trainer uiterlijk 30 minuten voor aanvang van de training iedereen op de hoogte stellen per email.

Richtlijnen

Basisregels

Verder gelden uiteraard de basisregels zoals gehanteerd vanuit de overheid, wij willen iedereen er nogmaals op attenderen deze regels na te leven. De belangrijkste hieronder even nog benoemd:

Kun je een keer niet? Meld je af.

Wij willen wel een dringend verzoek doen aan alle sporters om je tijdig af te melden bij de trainers. Dan weten zij ook hoeveel sporters ze elke training kunnen verwachten.

Contactpersonen

Voor elke groep hebben wij een centraal aanspreekpunt vanuit het bestuur. Heb je vragen over de trainingen, dan kun je terecht bij onderstaande personen:

Wij hopen dat wij jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mochten er verdere vragen zijn, dan kun je contact opnemen met mail@zvhydra.nl.

Met vriendelijke groet,

Bestuur ZV Hydra


Update corona-virus 12 maart 2021 - SuperSpetters zwemles gaat weer beginnen

Beste leden en vrijwilligers,

Op dinsdag 9 maart is aangekondigd dat zwemlessen weer mogelijk zijn. Wij hebben even gewacht met jullie informeren totdat alle details hiervan duidelijk waren. Inmiddels is duidelijk dat deze versoepeling alleen geldt voor kinderen die nog géén zwemdiploma hebben.

Dat komt neer op het volgende:

 • Vanaf zaterdag 20 maart 2021 mogen alle SuperSpetters weer gaan zwemmen
 • Alle groepjes zwemmen op dezelfde tijden als voor de lockdown
 • Er wordt alleen op zaterdag gezwommen, dus niet op zondag
 • Geen zwemmen voor de kinderen die trainen voor zwemvaardigheid
 • Geen zwemmen de kinderen op zondagochtend bij de recreanten
 • Geen zwemmen voor alle andere leden (wedstrijdzwemmers, triatleten, trimzwemmers)
 • Voor recreanten, zwemvaardigheden en wedstrijdzwemmers (tot 27 jaar) zijn wij bezig om landtraining te organiseren, meer info volgt

De trainers hebben 2-3 lessen nodig om te inventariseren wat het huidige niveau van de kinderen is. Er is immers al een tijdje niet gezwommen. Hierna zullen wij de ouders informeren waar we staan en wat dit betekent voor het verdere verloop van de zwemlessen.

Voor de SuperSpetters zal dit ook betekenen dat de 75% korting op de contributie komt te vervallen en de contributie weer voor 100% zal worden geïnd. Omdat de verrekening van de contributie achteraf gebeurt, betekent dit dat vanaf 1 mei het volledige contributiebedrag weer zal worden geïnd.

Corona-maatregelen tijdens SuperSpetters zwemlessen

Hydra volgt de richtlijnen zoals deze door de KNZB zijn opgesteld. De richtlijnen zijn ongewijzigd t.o.v. voor de lockdown.

Kom in zwemkleding

Kom in zwemkleding met daaroverheen makkelijke kleren of een onesie. Wij vragen de ouders voor extra aandacht om de kinderen warm genoeg aan te kleden om even buiten te wachten.

Buiten wachten

Fitland heeft ons gevraagd om niet meer binnen in de kantine te wachten totdat wij gaan omkleden. Dat is om ervoor te zorgen dat er niet meer dan 30 personen in die ruimte aanwezig zijn.

Dat betekent dus wat wij allemaal buiten moeten wachten, bij de invalideingang. Om te voorkomen dat twee groepen zwemmers elkaar tegen komen, wordt je door de trainer naar binnen geroepen.

We gaan ook naar binnen door de invalideingang en komen naar buiten door de hoofdingang. Bij Fitland binnen volg je de groene pijlen en de aanwijzingen van de trainers.

Ouders mogen niet mee naar binnen.

Douches gesloten

De douches zijn nog steeds gesloten. Iedereen kan wel gewoon gebruik blijven maken van de kleedlokalen en kleedhokjes.

Trainers: draag een mondkapje

Voor iedereen van 13 jaar of ouder geldt:

 • Bij binnenkomst in het sportcomplex is het dragen van een mondkapje wel verplicht;
 • Vanaf de kleedruimte in de richting van het zwembad (betreden van natte ruimte) geldt geen mondkapjesplicht voor zwemmers;
 • Voor al het zwembadpersoneel, trainers, coaches en andere sportbegeleiders geldt altijd een mondkapjesplicht;
 • Uitgezonderd zijn zwemonderwijzers (in het water en op de kant) tijdens de zwemles. Dit zijn bij Hydra dus alleen de trainers op zaterdagmiddag. Voor en na de zwemles geldt ook voor hen wel een mondkapjesplicht.
 • Een spatscherm (faceshield) bedekt de neus en mond niet volledig, en mag daarom niet worden gebruikt als alternatief voor een mondkapje.

Basisregels

Verder gelden uiteraard de basisregels zoals gehanteerd vanuit de overheid, wij willen iedereen er nogmaals op attenderen deze regels na te leven. De belangrijkste hieronder even nog benoemd:

Kun je een keer niet? Meld je af.

Wij willen wel een dringend verzoek doen aan alle zwemmers om je tijdig af te melden. Als je nu al weet dat je bijvoorbeeld een weekje op vakantie gaat, geef dit dan door aan je trainers. Dan weten zij ook hoeveel zwemmers ze elke zwemles in het water kunnen verwachten.

Contactpersonen

Voor elke groep hebben wij een centraal aanspreekpunt vanuit het bestuur. Heb je vragen over de trainingen, dan kun je terecht bij onderstaande personen:

Wij hopen dat wij jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mochten er verdere vragen zijn, dan kun je contact opnemen met mail@zvhydra.nl.

Met vriendelijke groet,

Bestuur ZV Hydra

Nieuw in Gemert!

Nieuw in Gemert! Leren zwemmen met SuperSpetters

Snel naar

Vrienden van Hydra