Informatie rondom het corona-virus

Deze pagina wordt continu bijgewerkt. Hier vind je altijd de laatste informatie rondom het corona-virus.

Samenvatting


Update corona-virus 28 mei 2020

Beste leden en vrijwilligers,

Deze week heeft Hydra in overleg met de gemeente en Fitland een plan opgesteld om weer veilig te kunnen gaan zwemmen. Vanuit de gemeente hebben wij groen licht gekregen. Het vernieuwde zwembad is er klaar voor, wat betekent dat wij vanaf dinsdag 2 juni weer kunnen gaan zwemmen!

De zwemlessen en trainingen zullen wel wat anders zijn dan jullie gewend zijn. Er moet op de kant én in het water namelijk wel rekening worden gehouden met de 1,5 meter afstand. Dat betekent dat er (in de groep ouder dan 12 jaar) minder zwemmers tegelijk in het water aanwezig kunnen zijn dan normaal.

In deze nieuwsbrief lees je alles over hoe we de trainingen weer kunnen gaan oppakken en wat dit voor jou als zwemmer of trainer betekent.

Welke dag en tijd mag ik komen zwemmen?

Tussen elke groep zwemmers moet voldoende ruimte zitten zodat het niet te druk wordt rondom het zwembad of in de kleedlokalen. Daarom kan niet iedereen op de dag of tijd zwemmen die zij gewend zijn. Ook zal niet iedereen even vaak kunnen zwemmen als voorheen, dit omdat wij de groepen met zwemmers moeten spreiden.

We hebben een voorlopige planning gemaakt van dagen en tijden per groep. Dit kan nog afwijken, gezien wij nog in overleg zijn met Fitland om wat te mogen schuiven met onze vaste zwemuren. Uiterlijk maandag 1 juni wordt duidelijk wat voor jou de exacte tijden zijn waarop je mag komen zwemmen.

SuperSpetters & diplomazwemmen

 • Jullie kunnen zwemmen op zaterdagmiddag van 15.45 - 16.30 of van 16.45 - 17.30.
 • Let op! De eerste groep begint dus een kwartier eerder dan normaal.
 • Alle zwemmers zijn hier jonger dan 12 jaar, dus er gelden geen aanvullende restricties.

Recreanten

 • Alle recreanten van 12 jaar of jonger kunnen zwemmen op zondagochtend van 9.30 - 10.30 uur.
 • Kinderen van 13 jaar of ouder die normaal ook op zondagochtend zwemmen, trainen tijdelijk mee met de wedstrijdgroep, omdat die trainingen afgestemd zijn op de anderhalve meter afstand.

Wedstrijdgroep

 • Er wordt getraind op dinsdagavond van 17.45 - 18.30 uur en van 18.45 - 19.30 uur.
 • Op woensdagavond van 18.00 - 18.50 uur.
 • Op vrijdagavond van 18.00 - 18.50 uur.
 • Er zijn maximaal 16 zwemmers toegestaan per training.
 • Er wordt nog een schema gemaakt welke zwemmers op welke trainingen mogen komen. Hierbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met een zo klein mogelijk niveauverschil.
 • We proberen iedereen 2 keer per week te laten trainen.
 • Alle zwemmers ontvangen persoonlijk bericht van contactpersoon Niels.

Trimzwemmers

 • Alle trimzwemmers die nu op dinsdag- of vrijdagavond zwemmen, kunnen uitsluitend terecht op dinsdagavond van 20.45 - 21.30 uur.
 • Deze tijden kunnen nog wijzigen, omdat dit tijdsblok beter te laten aansluiten op andere trainingen, indien mogelijk bij Fitland.
 • Er kan waarschijnlijk gebruik gemaakt worden van het hele zwembad (baantjes zwemmen bij Fitland is nog niet opgestart).
 • Er zijn maximaal 16 zwemmers toegestaan.
 • Onze contactpersoon Gerrie zal alle trimzwemmers benaderen om de training met jullie af te stemmen.

Triatlongroep

 • De triatlongroep kan terecht op vrijdagavond van 19.10 - 20.00 uur.
 • Er kan tijdens dit uur gebruik gemaakt worden van het hele zwembad (trimzwemmers zwemmen op vrijdag niet).
 • Er zijn maximaal 16 zwemmers toegestaan.
 • Wij vragen de triatlongroep om zelf te organiseren dat er niet meer dan 16 zwemmers tegelijk aanwezig zijn.

Hoe gaan we zwemmen?

Kinderen tot en met 12 jaar hoeven onderling géén afstand te houden. De trainers moeten echter wél afstand houden. Dit zal bij de SuperSpetters zwemlessen betekenen dat de trainers vanaf de kant lesgeven. Er zal wel altijd iemand in het water aanwezig zijn voor noodgevallen. Bij kinderen die nog niet zelfstandig kunnen zwemmen zullen wij extra maatregelen nemen door de bodem hoger te zetten dan normaal en gebruik te maken van drijfmiddelen.

Iedereen die 13 jaar of ouder is moet onderling anderhalve meter afstand houden, zowel op de kant als in het water. Daarom wordt het zwembad opgedeeld in 2 extra brede banen, waarin rondjes gezwommen kan worden.

Als je voldoende afstand blijft houden tot je voorligger, kunnen er hierbij 8 zwemmers in een rondje zwemmen. Er kunnen dus maximaal 16 zwemmers tegelijk zwemmen.

Inhalen is niet toegestaan.

Route binnen Fitland en rondom het bad

Om drukte in het gebouw en rondom het zwembad te voorkomen, zullen wij vaste routes uitzetten die gevolgd moeten worden.

Maandag 1 juni komen wij weer met een update met definitieve instructies over hoe je naar de zwemles komt. Dit zal zijn in de vorm van duidelijke instructievideo's voor ouders en kinderen.

Richtlijnen

Hieronder vind je de richtlijnen zoals we deze hebben opgesteld, op basis van de richtlijnen van NOC*NSF en de Gemeente Gemert-Bakel. Hier hebben we op eigen inzicht een aantal zaken aan toegevoegd. Lees deze vooraf goed door. Aan ouders het verzoek om voorafgaand aan de training de richtlijnen goed met het kind door te nemen.

⚠️ Let op! De richtlijnen voor in het zwembad zijn aangepast t.o.v. de eerdere richtlijnen voor de landtrainingen. Neem deze dus goed door.

Contactpersonen

Voor elke groep hebben wij een centraal aanspreekpunt vanuit het bestuur. Heb je vragen over de trainingen, dan kun je terecht bij onderstaande personen:

Landtrainingen

Nu dat we weer gaan zwemmen, komen de landtrainingen zoals wij die de afgelopen drie weken hebben georganiseerd te vervallen. Op zondag 31 mei is de laatste landtraining.

Wij hopen dat wij jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mochten er verdere vragen zijn, dan kun je contact opnemen met mail@zvhydra.nl.

Met vriendelijke groet,

Bestuur ZV Hydra


Update corona-virus 10 mei 2020

Beste leden en vrijwilligers,

In deze nieuwsbrief houden wij jullie op de hoogte van de nieuwe en verlengde maatregelen rondom het corona-virus. In onze vorige mail hebben we al gemeld dat wij de richtlijnen van het RIVM en de KNZB blijven volgen. Dat betekent met de onlangs gepresenteerde maatregelen dat we in ieder geval de trainingen/lessen weer mogen gaan opstarten. Helaas kan dit nog niet in het water, maar zullen we buiten trainingen gaan verzorgen.

De trainingen zullen komende week al van start gaan, dus vanaf maandag 11 mei, daarom is er aan de wedstrijdzwemmers, de trimgroep en de triathlon-groep gisteren een mail verstuurd om het animo te inventariseren. Aan iedereen het vriendelijke verzoek hier zo snel mogelijk op te reageren, zodat wij verder kunnen met het invullen van het trainingsprogramma.

Contact

Hieronder volgt praktische informatie over de invulling, algemeen en per doelgroep. Tevens zijn er 3 bijlagen bijgevoegd waarin de te volgen richtlijnen nader staan uitgelegd. Mochten er vervolgens nog vragen zijn, dan is het mogelijk om contact op te nemen met:

Locatie

De locatie van de trainingen is het grasveld achter Fitland. De ingang (poort) van dit terrein bevindt zich aan de Vicaris van der Asdonckstraat. Het is alleen voor sporters toegestaan het terrein te betreden, niet voor ouders. Sporters die met de auto komen worden verzocht de parkeerplaats bij Fitland te gebruiken, sporter die met de fiets komen kunnen de fiets binnen de poort stallen (de locatie zal door de trainer ter plaatse worden aangewezen).

Trainingsprogramma

SuperSpetters
Groep 1: Zaterdag 15.50 – 16.35 uur
Groep 2: Zaterdag 16.50 – 17.35 uur
Alle SuperSpetters zijn gisteren per email geïnformeerd in welke groep zij zijn ingedeeld.

Recreanten & diplomazwemmers
Groep 1: Zondag 09.30 – 10.30 uur
Groep 2: Zondag 10.45 – 11.45 uur
Alle recreanten en diplomazwemmers zullen individueel worden geïnformeerd in welke groep zij zijn ingedeeld.
*Leden die normaal zowel op zondag, als ook op dinsdag/woensdag zwemmen, zullen ook nu bij de buitentraining, zowel op zondag als op dinsdag/woensdag trainen.

Wedstrijdgroep
Bij de wedstrijdzwemmers wordt momenteel het animo geïnventariseerd. Op basis hiervan zal er spoedig een indeling worden gemaakt en gecommuniceerd. Het uitgangspunt is dat we zo veel mogelijk dezelfde dagen en tijdstippen proberen te hanteren van de normale trainingstijden. Het is echter mogelijk dat we hier en daar wat flexibel zullen moeten zijn.

Trimgroep en triathlongroep
Bij de trimgroep en de triathlongroep wordt momenteel het animo geïnventariseerd. Op basis hiervan zal er spoedig bekeken worden wat de mogelijkheden zijn.

Slecht weer

Mochten de weersomstandigheden niet goed zijn en de training worden afgelast, dan zal de trainer uiterlijk 30 minuten voor aanvang van de training iedereen op de hoogte stellen per email.

Richtlijnen

Hieronder vind je de richtlijnen zoals we deze hebben opgesteld, op basis van de richtlijnen van NOC*NSF en de Gemeente Gemert-Bakel. Hier hebben we op eigen inzicht een aantal zaken aan toegevoegd. Lees deze vooraf goed door. Aan ouders het verzoek om voorafgaand aan de training de richtlijnen goed met het kind door te nemen.

Hervatting zwemlessen en -trainingen?

De verbouwing van het zwembad ligt op schema en dat betekent dat het op 1 juni gebruiksklaar zou moeten zijn. Zwembaden mogen onder strikte voorwaarden ook weer openen, maar sportscholen niet. Hydra is al in overleg met Fitland en de gemeente om te kijken óf en wanneer het weer mogelijk is om te zwemmen. Wij gaan daarvoor een plan opstellen om de zwemactiviteiten weer te hervatten. Wij houden jullie uiteraard hiervan op de hoogte en zullen, zodra er meer bekend is, laten weten wanneer en in welke vorm dit weer mogelijk is.

Vooralsnog zullen we de komende periode de buiten-trainingen zoals hierboven beschreven aanbieden.

Wij hopen dat iedereen er weer zin in heeft en dat wij jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mochten er verdere vragen zijn, dan kun je contact opnemen met mail@zvhydra.nl.

Met vriendelijke groet,

Bestuur ZV Hydra


Update corona-virus 15 april 2020

Beste leden en vrijwilligers,

In deze nieuwsbrief houden wij jullie op de hoogte van de nieuwe en verlengde maatregelen rondom het corona-virus. In onze vorige mail hebben we al gemeld dat wij de richtlijnen van het RIVM en de KNZB blijven volgen. Dat betekent met de maatregelen die vandaag weer zijn aangekondigd dat alle verenigingsactiviteiten minimaal tot 28 april niet doorgaan.

De verwachting is groot dat na 28 april de verenigingsactiviteiten ook niet direct weer opgestart kunnen of mogen worden. Daarom stonden wij voor een belangrijk keuzemoment. Hydra heeft in overleg met Fitland, Molenbroek BV, gemeente Gemert-Bakel en de Gemertse Watervrienden besloten om de volledige verbouwing van het zwembad naar voren te halen. Dat bekent dus dat er niet alleen kleine werkzaamheden plaatsvinden aan het bad, maar dat de volledige verbouwing, die in de zomervakantie gepland stond, vandaag begint.

Hieronder het persbericht hierover:

Renovatie zwembad eerder klaar

De grootscheepse renovatie van het zwembad in Gemert-Bakel is bijna drie maanden eerder klaar dan voorzien. In samenspraak met de zwemverenigingen en alle (onder)aannemers is het Fitlandbad op 1 juni alweer gebruiksklaar. De verbouwing start al woensdag 15 april.

De bijzondere omstandigheden waar we allemaal mee te maken hebben, bieden ruimte voor werkzaamheden nu ook de zwemsport stil ligt. Al direct na het ingaan van de maatregelen is het voeg- en tegelwerk in het bad uitgevoerd. De verwachting is echter dat na 28 april zwembaden en sportaccommodaties niet als eerste weer volledig weer gebruikt kunnen worden. Molenbroek BV heeft daarom alles in het werk gesteld om de volledige renovatie op korte termijn te kunnen uitvoeren. Na akkoord van de Gemertse Watervrienden en Hydra staat nu alles in de startblokken. Woensdag 15 april is de doorstart van de werkzaamheden, het bad is dan op 1 juni klaar voor gebruik.

Samenwerking
Al vanaf het begin van het renovatieproject zetten alle partijen hun schouders eronder. Door die samenwerking denken alle betrokken partijen met elkaar mee. Dat levert nu dus een nieuwe planning op waar iedereen profijt van heeft. Na 1 juni staat nog een aantal interne verbouwingen op de planning, zoals indeling en afwerking van de kleedruimten. De beweegbare bodem van het bad staat voor de zomer van 2021 op de agenda.

Vanuit het bouwteam hebben wij de garantie dat het zwembad op 1 juni weer gebruiksklaar is. Dus als tegen die tijd het vanuit de overheid weer toegestaan wordt om te gaan zwemmen, kunnen wij ook weer zwemmen in een mooi opgeknapt bad. Mochten de maatregelen éérder opgeheven worden, dan moeten wij tot 1 juni wachten voordat we onze trainingen en zwemlessen weer op kunnen pakken.

Daar staat dan ook tegenover dat er in de zomervakantie géén 7 weken sluiting nodig is. Wij houden dit aan als optie om in die periode zwemlessen en trainingen te laten doorgaan. Het is nu vanzelfsprekend te vroeg om daar uitspraken over te doen, maar wij houden jullie uiteraard op de hoogte.

Wij hopen jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mochten er verdere vragen zijn, dan kun je contact opnemen met mail@zvhydra.nl.

Met vriendelijke groet,

Bestuur ZV Hydra


Update corona-virus 31 maart

Beste leden en vrijwilligers,

In deze nieuwsbrief houden wij jullie op de hoogte van de nieuwe en verlengde maatregelen rondom het corona-virus. In onze vorige mail hebben we al gemeld dat wij de richtlijnen van het RIVM en de KNZB blijven volgen. Dat betekent met de maatregelen die vandaag weer zijn aangekondigd dat alle verenigingsactiviteiten minimaal tot 28 april niet doorgaan.

Het bestuur heeft inmiddels ook haar eerste online vergadering gehad en zitten er bovenop om onze vereniging door deze moeilijke tijd te loodsen. Verder in deze mail lees je hoe wij omgaan met de contributie, tips om fit te blijven én een korte update over de verbouwing van het zwembad.

Wij hopen jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mochten er verdere vragen zijn, dan kun je contact opnemen met mail@zvhydra.nl.

Met vriendelijke groet,

Bestuur ZV Hydra

Hoe zit het met de contributie?

Omdat jullie nu niet kunnen zwemmen, zullen jullie je afvragen hoe het zit met het betalen van de contributie. Vooralsnog zal elke maand de contributie nog gewoon worden geïnd.

Als bestuur zullen wij achteraf bekijken op welke wijze financiële compensatie van de leden wenselijke en mogelijk is. Op dit moment is er voor ons ook nog onvoldoende duidelijk hoe dit verhaal zich verder afspeelt. Wanneer de situatie achter de rug is kunnen we hierin goede keuzes maken en besparen we ons nu onnodig werk. We hopen daarin op jullie begrip.

Blijf fit met landtrainingen van de KNZB

Het coronavirus heeft het dagelijks leven in ons land op z’n kop gezet. Door de overheidsmaatregelen om het virus in te dammen zijn sportwedstrijden dit seizoen afgelast, trainingen gecanceld en blijven zwembaden en oefenruimtes voorlopig gesloten.

Belangrijk voor een ieders gezondheid is thuis blijven, maar zeker ook fit blijven!

Via Mijnzwemcoach kun je nu daarom in en rond je huis met oefeningen aan de slag. De zogenaamde landtraining speciaal gericht op core en kracht. Ga met deze work-outs aan de slag “op het droge” zodat je been- en armslag en jouw ligging in het water straks flink verbeterd zijn.

Meld je gratis aan en ontvang elke 3 dagen een nieuwe landtraining. Jij doet toch ook mee?


Update corona-virus 16 maart: geen verenigingsactiviteiten tot nader order

Beste leden en vrijwilligers,

Eerder hebben wij jullie geïnformeerd dat alle verenigingsactiviteiten zijn afgelast tot en met vandaag. Inmiddels zijn de maatregelen landelijk al twee keer aangescherpt tot 31 maart en daarna tot 6 april. Dat betekent nu dat er tot en met 6 april sowieso geen zwemles, training of andere verenigingsactiviteiten zijn.

Zoals eerder aangegeven volgt Hydra de richtlijnen van de RIVM en de adviezen vanuit de KNZB. Gezien de situatie continu verandert, kunnen wij niets anders melden dat er voorlopig dus alle activiteiten tot nader order afgelast zijn. Dat betekent ook dat de geplande Algemene Ledenvergadering van 26 maart komt te vervallen.

Een geluk bij een ongeluk is dat het zwembad vanaf vorige week vrijdag ook gesloten is en dat de bouwploeg van Fitland dus al aan de slag is gegaan met bepaalde verbouwingswerkzaamheden. Dit zal ervoor zorgen dat de geplande werkzaamheden in de zomervakantie vlotter kunnen voorlopen en dus zeker op tijd klaar zullen zijn.

Zodra er meer bekend is over wanneer het sport- en verenigingsleven weer opgepakt kan worden, horen jullie van ons.

Wij hopen jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mochten er verdere vragen zijn, dan kun je contact opnemen met mail@zvhydra.nl.

Met vriendelijke groet,

Bestuur ZV Hydra


Update corona-virus 11 maart: geen zwemles of trainingen t/m maandag 16 maart 2020

Beste leden en vrijwilligers,

Vanmorgen informeerden wij jullie nog dat de trainingen doorgingen, maar in de loop van de dag is er een nieuw advies uitgebracht.

Naar aanleiding van de maatregelen van de Brabantse veiligheidsregio's en het advies van NOC*NSF heeft de KNZB besloten al haar wedstrijden en activiteiten in Noord-Brabant tot en met maandag 16 maart niet door te laten gaan. Dat betekent voor onze wedstrijdzwemmers dat de competitiewedstrijd van a.s. zondag niet doorgaat.

Daarnaast adviseert de KNZB om geen verenigingsactiviteiten in Noord-Brabant te organiseren tot en met maandag 16 maart 2020. Naast de wedstrijden geldt dit advies dus ook voor het leszwemmen, trainingen en andere activiteiten die in verenigingsverband plaatsvinden.

Hydra volgt dit advies en daarmee gaan alle zwemlessen en trainingen tot en met maandag 16 maart 2020 niet door.

Ook de vrijwilligersavond van vrijdag 13 maart 2020 gaat niet door. Hiervoor gaan wij later een nieuwe datum prikken.

Wij blijven jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen en zullen sowieso laten weten wat er gaat gebeuren na maandag 16 maart.

Wij hopen jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mochten er verdere vragen zijn, dan kun je contact opnemen met mail@zvhydra.nl.

Met vriendelijke groet,

Bestuur ZV Hydra

Nieuw in Gemert!

Nieuw in Gemert! Leren zwemmen met SuperSpetters

Snel naar

Vrienden van Hydra