Clubsupport: Medische begeleiding bij ZV Hydra

Een reden om te sporten is ontspanning en behouden of uitbouwen van de algemene gezondheid. Gedurende het sporten bestaat er de kans dat er blessures ontstaan. ZV Hydra is zich hier van bewust en heeft hier op ingespeeld door op medisch gebied afspraken te maken voor al haar leden, zodat bij blessures, diagnostiek en behandeling snel en met goede kwaliteit geboden kan worden.

Samenwerking

ZV Hydra heeft sinds 21 mei 2014 een samenwerking met Fysiotherapie Jeurissen & Van den Ingh in de vorm van Clubsupport. Fysiotherapie Jeurissen & van den Ingh is een praktijk in Deurne, Mierlo en Gemert, die onder andere gespecialiseerd is in behandelen van sportblessures en het uitvoeren van orthopedische revalidatie. Clubsupport richt zich op educatie, preventie, blessurebegeleiding en -behandeling en heeft als doel de sportmedische begeleiding bij ZV Hydra te optimaliseren.

Inloopspreekuur

Om de sportmedische begeleiding te optimaliseren voor alle leden van ZV Hydra is een inloopspreekuur in het leven geroepen op de praktijken en bij ZV Hydra (bij inloop op locatie). Alle leden van ZV Hydra kunnen hier kosteloos, snel en vakkundig beoordeeld worden door een sportfysiotherapeut, zonder een afspraak te hoeven maken. Zodoende kan een individueel advies of aangepaste begeleiding plaatsvinden. Indien fysiotherapeutische zorg geïndiceerd is zal dit in overleg plaats gaan vinden. Vergoeding hiervoor zal regulier via de (aanvullende) zorgverzekering van de sporter verlopen.

Tijden van het inloopspreekuur op de praktijk is: maandag 19.00 - 20.00 uur

Het spreekuur op de club vindt plaats in de fysiotherapieruimte Jeurissen en van den Ingh, gevestigd in Fitland Gemert.

Indien je direct een afspraak wilt maken kun je contact opnemen met de praktijk via tel. 0492-368987.

Nevenactiviteiten

Naast de reguliere (sport) fysiotherapie en revalidatie kan men ook gebruik maken van het netwerk van behandelaars, ziekenhuizen en behandelcentra waar Fysiotherapie Jeurissen & Van den Ingh nauwe samenwerking mee heeft.

Verder zal tweemaal per seizoen door een fysiotherapeut van Fysiotherapie Jeurissen en van den Ingh een workshop gegeven worden aan trainers/begeleiders van ZV Hydra, gericht op blessure preventie.

Hiermee hoopt ZV Hydra en fysiotherapie Jeurissen & van den Ingh dat blessures in een vroeg stadium ontdekt en aangepakt worden zodat je snel en verantwoord weer jouw sport kunt hervatten.

Voor vragen ten aanzien van medische begeleiding binnen ZV Hydra kun je contact opnemen met onze TC wedstrijdzwemmen.

Wedstrijdzwemmers die tijdens de training klachten hebben kunnen dit aan Alex melden, en hij kan je indien nodig doorverwijzen naar de fysiotherapeut. Er vindt daarna ook weer terugkoppeling plaats, zodat er in trainingen rekening gehouden kan worden met de blessure.

Snel naar

Vrienden van Hydra