Nieuws Archief 2013

Onze trainer aan het woord: Hydra 1e op het Verbeteringsklassement bij de Regionale Sprint Kampioenschappen.

Hydra heeft een geweldig resultaat neer gezet op de Regionale Kampioenschappen in Eindhoven. Er verschenen maar liefst 10 zwemsters en zwemmers aan de start. 3 zwemmers op individuele nummers en 7 extra voor de estafettes.

Silke Aben mocht haar kunnen laten zien op de 50 m vlinderslag en Silke van de Weijer en Simon Cornelissen op alle afstanden. Voor Silke van de Weijer was het haar eerste keer dat ze deel mocht nemen en was dan ook behoorlijk zenuwachtig. Dit was naar haar eerste afstand (50 vlinder) en meteen af; haar eerste PR stond op de klokken—een verbetering van 3.3 sec. en dook onder de 40 seconde-grens. Silke Aben liet dat niet op zich zitten en scherpte haar PR aan met maar liefst 4.3 sec tot 36.62. Hiermee hadden de dames meteen de toon gezet. Silke van de Weijer zetten haar triomftocht voort en bereikte een tweede en een 3e plaats en mocht dan ook voor de 50m rugslag een zilveren medaille en voor de 100m wisselslag een bronzen medaille ophalen.

Gedurende het hele toernooi regende het PR’s. In de uitslag is dit terug te zien.

Volgens het oog van Alex (en ook Simon) werd gedacht dat Simon op de 50m vrije slag als eerste aantikte maar wat bleek op de elektronische tijdwaarneming? Juist Simon tikte 0.1 seconde boven zijn tijd aan en miste een PR en werd daarmee 2e. Dit kan ook gebeuren door de manier van aantikken op de plaat. Toch voldeed Simon volop aan de verwachting door 3 gouden medailles (50m rugslag, 50m vlinderslag en 100m wisselslag), 1 zilveren medaille (50m vrije slag) en als grote verrassing 1 bronzen medaille (50m schoolslag) binnen te halen.

Ook onze estafetteploegen (4x50m vrij Niels–Jop–Tom–Simon en Niek–Jeroen–Robin–Mathieu) wisten een mooi stuk (beide ploegen 2 seconde) van hun inschrijftijd af te halen. Niek pakte hier terloops als startzwemmer even een PR mee. Bij de 4x50m wissel wisten Niek–Mathieu–Simon en Niels ook een verbetering van de inschrijftijd op de klokken te zetten.

De zwemmers werden gesteund door elkaar maar zeker ook door het speciaal voor Hydra gekomen publiek. Niet alleen ouders betraden de tribunes maar oma’s, opa’s en andere zwemmers van Hydra die geen limiet hadden waren aanwezig om de zwemmers te ondersteunen.

Alles bij elkaar is het een heel mooi toernooi geweest waarmee de zwemmers zichzelf en ook Hydra op de kaart hebben gezet. Ik hoop (en neem aan) dat we deze lijn kunnen voortzetten. Zwemmers, ouders en publiek heel erg bedankt voor 2 mooie zwemdagen en fantastisch resultaat.

Een trotse trainer

Alex Engels

Simon Cornelissen drievoudig Brabants Sprintkampioen

Tijdens het tweedaags toernooi om de Brabantse sprinttitels heeft Simon Cornelissen afgelopen weekend op drie afstanden het kampioenschap behaald. Op de 50m vlinderslag, 100m wisselslag en, verrassend , de 50m rugslag mocht hij de gouden medaille ophalen. Op de 50 m vrije slag moest hij echter één tegenstander voor zich dulden.

Simon: “Daar heb ik goud verloren terwijl ik op de 50 m schoolslag daarentegen brons gewonnen heb. Even dacht ik te kunnen stunten door op vier afstanden de eerste plaats te behalen maar de vermoeidheid van het toernooi speelt je dan toch parten.”

Door de prestaties van afgelopen weekend is Simon Cornelissen de landelijke top-10 binnen gestormd. “In de nationale ranking sta ik nu vijfde op de 100m wisselslag, zesde op de 50m vlinderslag en negende op 50m rugslag. De afstand tot het nationale podium is nog maar kort, dat motiveert mij voor de komende toernooien.”

Meer Hydra
In het afgeladen Pieter van den Hoogenband Zwemstadion en onder het toeziend oog van tal van meegereisde fans, behaalde ook de tweede Hydra-deelnemer, Silke van de Weijer, een zilveren en een bronzen medaille op de 50 meter rugslag en 100 meter wisselslag. Het was voor het eerst dat de jeugdige zwemster zich had gekwalificeerd voor deze kampioenschappen. Niet alleen het feit dat zij op haar eerste toernooi direct in de prijzen valt biedt perspectief voor de toekomst, ook de aanscherping van haar persoonlijke records waarmee dat gepaard ging, maakt indruk. Mede hierdoor eindigde ZV Hydra op een gedeelde eerste plaats in het klassement voor verenigingsresultaten.

Estafette
Het estafetteteam liet ook dit keer weer een onuitwisbare indruk achter. Een achtste plaats op de 4 x 50 m vrije slag en een twaalfde plaats op de 4 x 50 m wisselslag sluiten precies aan bij de fase van trainingsopbouw waarin het team zich bevindt.

Simon Cornelissen (midden)

Bekijk hier de volledige uitslag

Geslaagden diplomazwemmen bij ZV Hydra

Op zaterdag 16 november 2013 mochten 12 Hydra zwemmers weer op voor hun zwemdiploma. Deze dag waren er zowel zwemmers voor zwemdiploma B en C als voor de vervolgdiploma’s zwemvaardigheid 1, 2 en 3. Van 16.00 tot 17.00 uur is er uitstekend gezwommen en mochten alle twaalf zwemmers onder luid applaus van de aanwezige ouders en grootouders hun zwemdiploma in ontvangst nemen.

Wij willen onderstaande geslaagden van harte feliciteren met hun diploma!

Diploma B:
Nova van den Elsen en Cas van Rooij

Diploma C:
Sander van Dijck, Daisy van de Zanden, Thijs van de Weijer en Cem Bertsum

Zwemvaardigheid 1:
Femke Leenders

Zwemvaardigheid 2:
Fiene Donkers en Meijke Adriaans

Zwemvaardigheid 3:
Amber van Rooij, Bjarn Martens en Niels Saes

Bij Hydra kunnen de kinderen voordelig de zwemdiploma's B en C en zwemvaardigheidsdiploma’s 1, 2 en 3 halen. Voorwaarde hiervoor is dat het kind zwemdiploma A al op zak heeft. Het diplomazwemmen is elke zaterdag van 16:00 tot 17:00 uur, waarbij ze worden begeleid door een ervaren kader.

Hydra hanteert geen wachtlijst en geïnteresseerden kunnen direct vrijblijvend meezwemmen. Kom gerust een keer langs om eens te kijken, of neem contact op met mail@zvhydra.nl.

ZV Hydra kamp

In het weekend van 27-28-29 september 2013 gaat Hydra weer met alle jeugdleden op kamp.

Hierdoor vervallen de trainingen voor de recreanten en wedstrijdgroep op:
- Vrijdag 18.00-19.00 uur
- Zaterdag 16.00-17.00 uur
- Zondag 9.30-10.30 uur

De training van de trimmers en triatleten op vrijdag gaat wel gewoon door.

Nieuwe trainingstijden zondagochtend

Het nieuwe zwemseizoen begint weer, en dat betekent dit jaar een kleine wijziging in de zwemtijden op zondagochtend. Op verzoek van Fitland Gemert begint de training op zondag een half uurtje eerder, dus om 9.30 uur in plaats van om 10.00 uur. Fitland gaat het familiezwemmen uitbreiden, dat direct na de training begint, vandaar deze wijziging. Wij hopen dat het voor alle leden mogelijk blijft om tijdens deze trainingsuren te blijven trainen.

Op zondagochtend worden de nieuwe trainingsuren van 9.30 – 10.30 uur.

Tijdens het tijdzwemmen zullen we gewoon weer om 9.00 uur beginnen. Jullie ontvangen aan het begin van het seizoen nog een informatieboekje met daarbij ook weer een jaarkalender met de datums van het tijdzwemmen.

Wij hopen jullie hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Mochten er nog vragen zijn, dan zijn wij altijd te bereiken via mail@zvhydra.nl.

Hopelijk tot zondag 18 augustus, om 9.30 uur!

ZV Hydra sluit seizoen af met prijsuitreiking tijdzwemmen

Zwemvereniging Hydra uit Gemert is opgericht als wedstrijdzwemvereniging, en heeft naast een grote wedstrijdgroep ook vele jeugdige zwemmers die niet alleen trainen voor diploma’s, maar ook opgeleid worden voor een mogelijk doorstroom naar het wedstrijdzwemmen. Hydra organiseert daarom ook een aantal keer per jaar het zogenoemde tijdzwemmen.

Tijdens het tijdzwemmen zwemmen de kinderen een wedstrijd waarin alle vier de zwemslagen—schoolslag, borstcrawl, rugcrawl, maar ook vlinderslag—aan bod komen. Afhankelijk van leeftijd wordt 25 of 50 meter gezwommen, en proberen de kinderen hun eigen tijden te verbeteren. Hierbij kunnen de trainers goed de voortgang zien en wordt er gescout op nieuw talent voor de wedstrijdgroep.

Op zondag 23 juni was de prijsuitreiking van de zeven keer tijdzwemmen in het afgelopen seizoen. Hier werden onder luid applaus van ouders en trainers bijna 30 kinderen gehuldigd met een medaille. Dit jaar zijn er meer persoonlijke records gezwommen met grotere verbeteringen dan voorgaande jaren. Zo zijn er zwemmers die in één jaar hun tijd met meer dan 35 seconden hebben verbeterd. Een topprestatie! Dat beloofd veel goeds voor volgend seizoen.

De trainingen van Hydra beginnen weer in de week van 12 augustus. Heb je interesse om te komen zwemmen bij Hydra? Kom dan op zaterdag 17 of zondag 18 augustus een keer kijken bij de training van het diplomazwemmen of de recreanten, of neem contact op met mail@zvhydra.nl.

Bekijk hier de uitslagen van het tijdzwemmen
Bekijk hier de foto's van de prijsuitreiking

Einde huidig seizoen / begin nieuw seizoen

Het einde van het jubileumseizoen 2012-2013 is weer in zicht, en daarom willen we jullie nog even informeren over een aantal belangrijke data voordat we vakantie gaan vieren.

Belangrijke data diplomazwemmen zaterdag

Belangrijke data recreanten zondag

Einde huidig seizoen / begin nieuwe seizoen

Geslaagden diplomazwemmen bij ZV Hydra

Op zaterdag 1 juni 2013 mochten 12 Hydra zwemmers weer op voor hun zwemdiploma. Deze dag waren er zowel zwemmers voor zwemdiploma B en C als voor de vervolgdiploma’s zwemvaardigheid 2 en 3. Van 16.00 tot 17.00 uur is er uitstekend gezwommen en mochten alle twaalf zwemmers onder luid applaus van de aanwezige ouders en grootouders hun zwemdiploma in ontvangst nemen.

In verband met een plotseling ziekte van een van de eigen examinatoren, werd Hydra deze dag uit de brand geholpen door examinator Angeliek van der Heijden van de Gemertse Watervrienden. Dankzij deze samenwerking tussen beide Gemertse zwemverenigingen werd het nog een geslaagde middag!

Wij willen onderstaande geslaagden van harte feliciteren met hun diploma!

Diploma B:
Thijs van de Weijer en Cem Bertsun

Diploma C:
Wesley Snijders en Vive de Groot

Zwemvaardigheid 2:
Bjarn Martens, Niels Saes, Emma van de Weijer en Zoë van den Boom

Zwemvaardigheid 3:
Imke Tielemans, Britt Tielemans, Sanne Blankers en Arend Luppens

Bij Hydra kunnen de kinderen voordelig de zwemdiploma's B en C en zwemvaardigheidsdiploma’s 1, 2 en 3 halen. Voorwaarde hiervoor is dat het kind zwemdiploma A al op zak heeft. Het diplomazwemmen is elke zaterdag van 16:00 tot 17:00 uur, waarbij ze worden begeleid door een ervaren kader.

Hydra hanteert geen wachtlijst en geïnteresseerden kunnen direct vrijblijvend meezwemmen. Kom gerust een keer langs om eens te kijken, of neem contact op met mail@zvhydra.nl.

Zwemvereniging Hydra levert beste van Brabant

Tijdens de Brabantse Zomerkampioenschappen zwemmen heeft Hydra-zwemmer Simon Cornelissen (16) in zijn leeftijdscategorie drie maal een gouden medaille behaald. Op zowel de 50 meter als de 200 meter vlinderslag eindigde hij op de eerste plaats en ook op de 200 meter vrije slag mocht hij op de hoogste trede van het erepodium plaatsnemen. Daarnaast haalde hij nog vier maal zilver (50, 100 en 400 meter vrije slag, 100 meter vlinderslag) en eenmaal brons (50 meter rugslag).

Naast de titels van Brabants Kampioen slaagde de vlinderslagspecialist er afgelopen twee weekeindes ook in om een drietal startbewijzen voor de Nederlands Junioren Kampioenschappen in Utrecht te bemachtigen. Simon: "Die medailles zijn leuk maar het gaat natuurlijk om deelname aan het NK. De limieten waren best scherp maar gelukkig ben ik in een lang bad (50 meter, red.) beter dan in een kort bad."

Simon zit momenteel in 4 atheneum van het Gemertse Commanderijcollege.
"De begeleiding vanuit school is uitstekend. Niet alleen krijg ik alle medewerking en ruimte voor mijn Eindhovense ochtendtrainingen, ook heb ik sinds kort een persoonlijke studiebegeleider die mij ondersteunt in mijn studieplanning en bij de uitvoering daarvan", aldus de scholier.

Het estafette-team van Hydra eindigde onder leiding van coach Theo van Wiechen, op de 4x100 m wisselslag, op een onverwachte maar verdiende vijfde plaats. In een sterk deelnemersveld tikten Niek Kouwenberg (rugslag), Wouter Wessels (schoolslag), Simon Cornelissen (vlinderslag) en Koen Wessels (vrije slag) aan in een nieuw clubrecord van 4 min 39. Slotzwemmer Koen Wessels: "Ik werd de laatste 15 meter nog bijna ingehaald. Ik dacht: dat gaat me niet gebeuren. Gas erop en maaien."

Dat Hydra een kweekvijver voor zwemtalent is, blijkt uit het feit dat ook vanuit de jongste geledingen het talent zich aandient. Silke Aben nam voor het eerst deel aan de Brabantse Kampioenschappen op de 50 meter vlinderslag. Zij slaagde erin om op deze relatief korte afstand haar persoonlijk record met maar liefst 2,4 seconden te verbeteren naar 37,88 sec. Met die tijd werd deze beloftevolle zwemster twaalfde van Brabant.

Simon (re) ontving zijn medaille uit handen van Olympisch kampioene Inge Dekker (li)

Herindeling uren zondagochtend

Per 1 april 2013 komt het uur van 9.00-10.00 uur op zondagochtend te vervallen. De zwemmers die in dit uur zwemmen zijn persoonlijk benaderd over hun nieuwe trainingsuren. Vragen kunt u richten aan mail@zvhydra.nl.

Reguliere trainingen van 10.00-11.00 uur blijven behouden.

De resterende twee keer tijdzwemmen zijn nog wel gewoon van 9.00-11.00 uur.

Hydra zwemmers presteren goed op tweedaagse wedstrijd Cuijk

In het weekend van 23 en 24 februari 2013 heeft een selectie van de wedstrijdgroep van zwemvereniging Hydra uit Gemert deelgenomen aan de Jumbo Multi Meet in Cuijk. Dit is een tweedaagse wedstrijd waaraan dit jaar maar liefst elf andere verenigingen deelnamen. De Hydra zwemmers hebben hier zeer goed gepresteerd met in totaal 34 persoonlijke records en 16 behaalde medailles, waarvan 5 gouden.

De Hydra wedstrijdgroep zwemt elk seizoen ongeveer 15 wedstrijden, maar als de wedstrijdkalender het toelaat gaan zij elk jaar met plezier naar de Jumbo Multi Meet in Cuijk. Deze tweedaagse wedstrijd is informeler van aard, zo wordt er tijdens het zwemmen muziek gedraaid en is er voor de zwemmers die blijven overnachten een spellenavond georganiseerd. Een relaxte sfeer die meestal voor goede resultaten zorgt.

De zwemmers mogen vooraf zelf aangeven welke slagen en afstanden zij willen zwemmen, en kunnen zo gaan voor persoonlijke records of Brabantse limieten. En met succes, want zowel jong als oud heeft goed gezwommen, met een totaal van 34 persoonlijke records en 16 medailles, waarvan 5 gouden.

Uitblinkers bij deze wedstrijd waren: Silke van de Weijer (10 jaar) die het hele weekend haar concurrentes voorbleef en huiswaarts keerde met 4 gouden medailles op de 50m rug, school, vlinder en vrije slag. Simon Cornelissen die, naast 3 behaalde zilveren medailles, op de 200m wisselslag alsnog een eerste plek wist te veroveren. Wilke Wessels die haar persoonlijk record op de 100m rugslag met maar liefst 10 seconden aanscherpte. En Bjarn Martens (7 jaar), die voor het eerst meedeed aan een echte wedstrijd en direct een bronzen medaille in de wacht wist te slepen. Dat belooft veel goeds voor de toekomst.

Hydra vertegenwoordigt Gemert e.o. nu al 40 jaar in de wedstrijdzwemsport en heeft al vele kampioenen opgeleverd. Wij halen onze talenten uit het recreatief- en diplomazwemmen dat wij aanbieden op zondagochtend en zaterdagmiddag. Heb jij ook zin om te gaan zwemmen? Kom dan gerust een keer langs om te kijken, of neem contact op met mail@zvhydra.nl.

Hydra zwemmer Silke van de Weijer op de hoogste trede van het podium.

Bekijk hier de uitslag van de Multi Meet
Bekijk hier de foto's van de medaillewinnaars

ZV Hydra reikt zwemdiploma's uit aan 19 zwemmers

Op zaterdag 16 februari 2013 was het druk op de tribune van het zwembad, want er werd weer afgezwommen voor de diploma's. Dit keer mochten maar liefst 19 kinderen afzwemmen, voor de zwemdiploma’s B en C en zwemvaardigheidsdiploma’s 1, 2 en 3. Uiteindelijk zijn alle 19 kinderen geslaagd voor hun diploma!

Alle zwemmers gefeliciteerd met het behaalde diploma!

Diploma B:
Vive de Groot en Elin Jacobs

Diploma C:
Giel de Graaf, Kelly Hovens, Merle Hendriks en Femke Leenders

Zwemvaardigheid 1:
Meijke Adriaans, Zoë van den Boom, Fiene Donkers en Niels Saes

Zwemvaardigheid 2:
Sanne Blankers, Imke Tielemans, Britt Tielemans en Amber van Rooij

Zwemvaardigheid 3:
Jop de Graaf, Rens Martens, Pleun de Rooi, Sharon Snijders en Niemke Strijbos

Bij Hydra kunnen de kinderen de zwemdiploma's B en C en zwemvaardigheidsdiploma’s 1, 2 en 3 halen. Voorwaarde hiervoor is dat het kind zwemdiploma A al op zak heeft. Het diplomazwemmen is elke zaterdag van 16:00 tot 17:00 uur, waarbij ze worden begeleid door een ervaren kader.

Hydra hanteert geen wachtlijst en geïnteresseerden kunnen direct vrijblijvend meezwemmen. Kom gerust een keer langs om eens te kijken, of neem contact op met mail@zvhydra.nl.

Hydra zwemmer Simon Cornelissen gehuldigd op Sportgala

Op maandag 14 januari is Hydra zwemmer Simon Cornelissen gehuldigd op het Sportgala Gemert-Bakel voor het behalen van een gouden medaille op de 200m vrije slag tijdens de Brabantse zomerkampioenschappen 2012.

Zoals wethouder Jan Bevers al zei: "Het is mooi om weer een Hydra zwemmer op dit podium te zien."

Simon heeft afgelopen weekend al weer twee bronzen en een zilveren medaille behaald op de Brabantse winterkampioenschappen, en hoopt in 2013 nog meerdere gouden medailles te halen. Wij wensen hem alle succes!

Hydra clubkampioenschappen 2012

Op 16 december jl. zijn de clubkampioenschappen gehouden van zwemvereniging Hydra uit Gemert. Jaarlijks strijden de recreanten tegen elkaar. De wedstrijdzwemmers houden hun eigen wedstrijden. Aan het eind mochten de recreantzwemmers Pleun de Rooi en Rens Martens trots de verdiende wisselbeker in de lucht steken. Bij de wedstrijdzwemmers bleken Silke Aben en Simon Cornelissen de clubkampioenen van 2012.

Het was al vroeg in de ochtend een drukte van jewelste bij Fitland in Gemert. Zowel de recreanten, wedstrijdzwemmers, officials als vrijwilligers van Hydra waren om half negen in de ochtend present om hun jaarlijkse clubkampioenschappen te houden. De tribune zat vol met enthousiast publiek.
Tussen 9 en 11 uur streden de recreanten om de titel. De jongens en meisjes zwommen 25 of 50 meter schoolslag, borstcrawl en rugcrawl, afhankelijk van de leeftijd. De tijden bepalen wie de snelste totaaltijd heeft. Gelukkig liet de uitslag niet lang op zich wachten en kon snel overgegaan worden naar de bekendmaking van de prijswinnaars.

Bij de meisjes werd het erepodium bezet door Femke Strijbos op de derde plaats en Ingrid Penninx op de tweede plek. Pleun de Rooi mocht naast de eerste prijs ook de wisselbeker in ontvangst nemen. Een trotse clubkampioene!
Bij de jongens werd Cas de Groot de nummer drie, Jop de Graaf stond trots op nummer twee en Rens Martens nam glunderend de wisselbeker én zijn eerste prijs mee naar huis.

De wedstrijdzwemmers zwommen hun eigen wedstrijd. Tussen 9 en 11 uur werden de 100 meter schoolslag en rugcrawl gezwommen. Vervolgens sloot de voltallige groep aan bij de prijsuitreiking. Een aantal van deze groep geven zwemlessen aan de recreanten en begeleiden hen naast het bad.
Na de soep en broodjes werd het zwemtenue weer aangedaan en ging men verder met de 100 meter vlinderslag en vrije slag. Voor de uitslag wordt gekeken naar de limiettijden voor de diverse leeftijdscategorieën, waardoor ook jonge wedstrijdzwemmers kunnen winnen.

De derde plaatsen waren bezet door Inge Fransen en Wouter Wessels. Verdiend op de tweede tredes van het erepodium stonden Jessie van de Broek en Niek Kouwenberg.
De wisselbekers waren voor de clubkampioenen Silke Aben en Simon Cornelissen. Simon was de enige Hydrazwemmer die onder de Brabantse limiettijden bleef (15,49 seconden) en mag dus terecht de wisselbeker nog een jaar houden!

Bekijk hier de uitslag van de recreanten.
Bekijk hier de uitslag van de wedstrijdgroep.

Bekijk hier alle foto's van de recreanten.
Bekijk hier alle foto's van de wedstrijdzwemmers.

« 2012 - 2014 »

Snel naar

Vrienden van Hydra