Nieuws Archief 2009

Zwemvereniging Hydra zwemt tweede klassementswedstrijd

Op zondag 18 oktober hebben de zwemmers van Hydra hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen gezwommen. Een snelle wedstrijd met maarliefst 41 persoonlijke records en enkele Brabantse limieten.

Bekijk hier de resultaten van het klassement deel 2

Op zondag 22 november staan de jaarlijkse clubkampioenschappen van ZV Hydra weer voor de deur. In 2 sessies strijden de wedstrijdzwemmers om de eer. Doordat er met leeftijdslimieten wordt gewerkt kan ook een jonge zwemmer clubkampioen worden. Onze jongste leden, de recreanten zwemmen alleen 's ochtends. Ook zij zwemmen om het clubkampioenschap. Benieuwd hoe een echte zwemwedstrijd is? Kom dan 's ochtends vanaf 9 uur of 's middags vanaf 1 uur een kijkje nemen in het zwembad bij sportcentrum Fitland.

ZV Hydra zwemt eerste wedstrijden nieuwe seizoen

De zwemmers en zwemsters van ZV Hydra zijn alweer een paar weken aan het trainen en hebben na een geslaagd kampweekend nu hun eerste wedstrijden gezwommen.

Op zondag 27 september zwommen zij de eerste klassementswedstrijd in Valkenswaard. Dit is een wedstrijd waarbij de deelnemers zwemmen op een persoon,ijk klassement. Er werden 36 persoonlijke records gehaald.

Bekijk hier de resultaten van het klassement deel 1

Op zondag 4 oktober werd de eerste wedstrijd in de verenigingscompetitie gezwommen in Sint-Oedenrode. ZV Hydra zwemt hierbij in de hoogste districtscompetitie, de D1. Deze competitiewedstrijden zijn de belangrijkste wedstrijden, waarbij als team gezwommen wordt voor punten. Deze wedstrijden zijn daarom ook verplicht voor de zwemmers, dit resulteerde in de aanwezigheid van de voltallige wedstrijdploeg van maar liefst 38 personen. Zij zwommen gezamenlijk 35 persoonlijke records en namen 6 gouden, 8 zilveren en 9 bronzen medailles meer naar huis.

Bekijk hier de resultaten van de verenigingscompetitie deel 1

Na het insturen van alle einduitslagen en de opmaak van de ranglijst blijkt dat Hydra zich naar een 13e plaats heeft gezwommen in de competitie, waarin 23 teams deelnemen. Met frisse moed gaan we verder om proberen te klimmen in dit klassement.

Zwemvereniging Hydra organiseert zweminstuif

Kom zwemmen op Koninginnedag!

In samenwerking met Oranje Comité Gemert organiseert zwemvereniging Hydra op 30 april een zweminstuif. In het kader van Koninginnedag heeft dit comité met een aantal sportverenigingen een sportochtend opgezet voor alle kinderen die op de basisschool zitten. Vorig jaar stonden ongeveer 50 kinderen op de startblokken om een duik te nemen. Naar aanleiding van dit succes heeft Hydra besloten om ook dit jaar weer een sportieve zweminstuif te organiseren voor alle Gemertse kinderen.

Deze ochtend wordt ingevuld als kennismaking met het wedstrijdzwemmen. De deelnemende kinderen zullen wedstrijdjes zwemmen tegen elkaar en daarnaast ook meedoen aan leuke en spannende groepsspelen in en om het water. Zij worden hierbij begeleid door onze vaste kaderleden, die veelal zelf ook fanatiek zwemmen of gezwommen hebben. Wellicht geven zij ook zelf een kleine demonstratie om te laten zien wat je kunt als je een aantal jaren zwemt. Tussendoor wacht een lekkere versnapering en aan het einde krijgen de deelnemers een oorkonde ter herinnering aan hun prestaties mee naar huis.

Lijkt het je leuk om een keer te proeven aan het wedstrijdzwemmen, of heb je gewoon zin in een leuke en sportieve ochtend en heb je je nog niet opgegeven via het inschrijfformulier van het oranjecomité, kom dan op 30 april om half 10 uur naar sportcentrum Fitland! Ook publiek is natuurlijk van harte welkom. Deelnemen is alleen mogelijk voor kinderen op de basisschool in Gemert met minimaal zwemdiploma A.

« 2008 - 2010 »

Snel naar

Vrienden van Hydra