Nieuws Archief 2010

Geslaagden diplomazwemmen

Op zaterdag 18 december is er voor de eerste keer dit seizoen afgezwommen voor de zwemdiploma's. Dit keer mochten 16 kinderen afzwemmen, en zij hebben ook allemaal hun diploma gehaald!

Diploma B:
Gijs de Rooi, Iris van Oosterwijk, Nienke Strijbos

Dipolma C:
Pleun de Rooi, Gijs van Oosterwijk, Evie van de Vossenberg, Maud van der Ven, Seline Donkers, Remco van der Burgt, Ayke Kerkhof

Zwemvaardigheid 1:
Femke Strijbos, Lisa de Groot

Zwemvaardigheid 2:
Sjoerd Rooijakkers, Tom de Rooi

Zwemvaardigheid 3:
Denise van der Burgt, Vince van Mierlo

Allemaal van harte gefeliciteerd!

De raadsvergadering gaat door op donderdag 9 december a.s., aanvang 20.00 uur

Wij vragen jullie om naar het gemeentehuis te komen en aan de raad te laten zien dat we het niet eens zijn met het voorgenomen besluit. Men heeft niet nagedacht wat de gevolgen voor de zwemverenigingen (kunnen) zijn. Wij weten (en wisten al eerder), ook na overleg met Fitland, dat dit het sluiten van het zwembad tot gevolg heeft.
Enkele politieke partijen, maar ook de wethouder heeft aangegeven pas in gesprek te gaan wanneer de gevolgen voor de verenigingen duidelijk zijn.

De beslissing ligt bij Fitland maar of het zwembad Fitland daadwerkelijk sluit is mede afhankelijk van de gemeente. Sluiting zal voor ons als verenigingen de doodsteek zijn. De raad zal zich dan ook moeten oriënteren op eventuele alternatieven / oplossingen.

Hoe deze bijeenkomst gaat lopen weet ik niet maar wij moeten massaal aanwezig zijn. Zorg dan ook dat je rond 19:45 uur aanwezig bent zodat we bij het begin van de vergadering er met zijn allen staan. Het gemeentehuis moet te klein zijn. Neem je ouders en overige familieleden mee.

Wij hopen op jullie komst!

Zwemgezwam December 2010

Beste leden van ZV Hydra en hun ouders / verzorgers

De clubkampioenschappen staan weer voor de deur op zondag 12 december a.s. in het zwembad Fitland. Dit is een activiteit waar alle wedstrijdzwemmers en recreanten aan mee doen, één groot feest.

Maar ons feest wordt overschaduwd door de discussie rondom de subsidieverstrekking van het schoolzwemmen en de daarmee samenhangende (mogelijke) sluiting van het zwembad. We zijn hierbij overgeleverd aan de goden want de partijen in deze leunen achterover en het College wil ons niet te woord staan.
Maar... we laten ons niet zomaar kopje onder duwen. De gemeenteraad heeft op uitnodiging van ons een bezoek gebracht aan de gezamenlijke verenigingen. Op vrijdagavond 26 november hebben we laten zien wat we in huis hebben en waar we mee bezig zijn.
Echter spartelen helpt niet meer en we zullen dus nu echt moeten zwemmen willen we het hoofd boven water houden. Maar krijgen we een kans?

Tot nu toe hebben jullie 4000 handtekeningen verzameld. Een geweldige prestatie! Deze gaan we met z’n allen aanbieden aan het College tijdens de opiniërende raadsvergadering. Mogelijk is deze op donderdag 9 december.

Lees verder...

Mededelingen einde seizoen en start volgend seizoen

Het einde van dit seizoen is weer in zicht, daarom willen wij even een aantal belangrijke data doorgeven:

Zwemvereniging Hydra organiseert zweminstuif

Kom zwemmen op Koninginnedag!
In samenwerking met Oranje Comité Gemert organiseert zwemvereniging Hydra op 30 april een zweminstuif. In het kader van Koninginnedag heeft dit comité met een aantal sportverenigingen een sportochtend opgezet voor alle kinderen die op de basisschool zitten. Voorgaande jaren stonden ongeveer 40 kinderen op de startblokken om een duik te nemen.

Naar aanleiding van dit succes heeft Hydra besloten om dit jaar voor de derde keer een sportieve zweminstuif te organiseren voor alle Gemertse kinderen. Deze ochtend wordt ingevuld als kennismaking met het wedstrijdzwemmen. De deelnemende kinderen zullen wedstrijdjes zwemmen tegen elkaar en daarnaast ook meedoen aan leuke en spannende groepsspelen in en om het water. Zij worden hierbij begeleid door onze vaste kaderleden, die veelal zelf ook fanatiek zwemmen of gezwommen hebben. Wellicht geven zij ook zelf een kleine demonstratie om te laten zien wat je kunt als je een aantal jaren zwemt. Tussendoor wacht een lekkere versnapering en aan het einde krijgen de deelnemers een oorkonde ter herinnering aan hun prestaties mee naar huis.

Lijkt het je leuk om een keer te proeven aan het wedstrijdzwemmen, of heb je gewoon zin in een leuke en sportieve ochtend, schrijf je dan in via het inschrijfformulier van het oranjecomité, of kom op 30 april om half 10 uur naar sportcentrum Fitland! Je kunt je hier ook aanmelden via e-mail. Ook publiek is natuurlijk van harte welkom. Deelnemen is alleen mogelijk voor kinderen op de basisschool in Gemert met minimaal zwemdiploma A.

Gezocht: chocolade eitjes

De jongste zwemmers van ZV Hydra hebben weer een middag paaseitjes mogen zoeken, en hebben dit jaar uitstekend gepresteerd. Bijna alle eitjes zijn teruggevonden, en dat in een recordtempo. Ik denk dat we ze volgende jaar moeten gaan begraven...

Bekijk hier de foto's

Zwemmers ZV Hydra zwemmen derde klassementswedstrijd

Op zondag 28 januari hebben de wedstrijdzwemmers van zwemvereniging Hydra hun derde klassementswedstrijd gezwommen in Veghel. Deze wedstrijd telt mee voor het persoonlijk klassement. In totaal zijn er 43 persoonlijke records gezwommen.

Bekijk hier de uitslagen van deze wedstrijd

« 2009 - 2011 »

Snel naar

Vrienden van Hydra