Nieuws Archief 2011

Sfeervolle clubkampioenschappen ZV Hydra

GEMERT- in een sfeervol Fitland Gemert organiseerde ZV Hydra zondag haar clubkampioenschappen. Zowel binnen de recreantengroep als de wedstrijdgroep werd gedurende de dag bepaald wie zich een jaar lang de beste mocht noemen.

Ondersteund door ouders en familie streden een kleine honderd leden met veel inzet en energie om de titel Clubkampioen 2011. De zwemmers streden op alle nummers niet alleen tegen elkaar maar vooral tegen de klok. De optelsom van de tijden per afstand bepaalde per jaargang de verdeling van de medailles. Uit de tijden blijkt dat er veel aanstormend talent in de vereniging aanwezig is.

Bekers
Bij de recreanten ging de beker en de titel voor de jongens naar Sjoerd Thomassen op de hielen gevolgd door Sjoerd Rooijackers. Bij de Meisjes was de titel voor Denise van der Burgt.

Met de limieten voor deelname aan de Brabantse Kampioenschappen als uitgangspunt, werden Maud Jansen en Simon Cornelissen bij de wedstrijdzwemmers gekroond tot clubkampioenen van 2011.

Uitslagen
Bekijk hier de uitslag van de recreanten
Bekijk hier de uitslag de wedstrijdgroep

Bekijk hier de foto's van de prijsuitreiking van de recreanten
Bekijk hier de foto's van de prijsuitreiding van de wedstrijdgroep

Hydra-zwemmer behaalt bronzen medaille bij Brabantse kampioenschappen

Hydra zwemmer Simon Cornelissen (14) heeft tijdens de Brabantse Sprintkampioenschappen (BSK) twee derde plaatsen veroverd. In een goed gevuld Pieter van den Hoogenband-zwemstadion, lukte het de Gemertse scholier om zowel op de 50m vrije slag als op de 50 m vlinderslag een deel van zijn concurrenten achter zich te laten.

Door een goede samenwerking tussen Hydra en Eiffel Swimmers PSV, heeft Simon sinds september van dit jaar zijn trainingsintensiteit opgeschroefd. Naast zijn trainingen bij zijn thuisvereniging Hydra, traint hij twee maal per week in Eindhoven. Die inspanningen werpen nu zijn vruchten af.

“Bij deze prijsuitreiking vroeg de official nog wie ik was, ze kende mijn naam niet, zei ze. Nu kent ze me vast voor de volgende keer dat ik op het podium sta”, aldus de ambitieuze zwemmer.

Ook Maud Jansen (14) van Hydra kwalificeerde zich voor de BSK op twee afstanden. Ondanks een ziekte in de week voorafgaand aan de wedstrijd lukt het ook haar zich te verbeteren met twee persoonlijke records.

(vlnr) Daniel van Dijk, Floris van Mierlo, Eddy Neggers, Simon Cornelissen (re)

Bekijk hier de uitslag van de Brabantse sprintkampioenschappen

Uitnodiging extra ledenvergadering ZV Hydra

Het bestuur van ZV Hydra nodigt alle leden (en hun ouders / verzorgers) uit voor het bijwonen van een extra ledenvergadering.

Deze extra ledenvergadering zal plaatsvinden op:
Datum: donderdag 17 november 2011
Plaats: “De Eendracht”, St. Annastraat 60 te Gemert
Aanvang: 19.30 uur

Uw aanwezigheid wordt zeer op prijs gesteld, ook ouders zijn van harte welkom!

Agenda

  1. Opening door de voorzitter
  2. Wat zijn de consequenties van de bezuinigingsmaatregelen van de gemeente Gemert-Bakel voor de financiële situatie van ZV Hydra per 1 januari 2012
    • verhoging badhuur met 15%
    • vermindering subsidiebedrag met 25%
    dit leidt tot een gat in de begroting van € 6150,= op basis van de huidige situatie.

    welk scenario kiezen we / combinatie van scenario’s?
    • contributieverhoging
    • aantal zwem/trainingsuren verminderen
    • een hogere badbezetting
    • of ………………
    • op zoek naar sponsoring
    • uw idee ………………..

  3. Op zoek naar bestuursleden
    In maart 2012 zijn volgens rooster aftredend en niet herkiesbaar Arie van Lieshout, Rik Lucassen en Robert Wessels. In maart 2012 neemt Marian van Oosterhout de bestuursfunctie diplomazwemmen over.
    ZV Hydra is dus op zoek naar een voorzitter, secretaris en een bestuurslid wedstrijdzwemmen (voorzitter Technische commissie).
  4. Oproep vrijwilligers voor diverse commissies en werkzaamheden
    • Technische commissie
    • Activiteiten commissie
    • PR activiteiten
    • Hulptrainers voor dinsdag / woensdag / vrijdag
  5. Rondvraag
  6. Sluiting

Samen vereniging zijn! De aanwezigheid van leden (en ouders / verzorgers) van wedstrijdzwemmers, recreanten, diplomazwemmers, trimmers, triatleten en vrijwilligers is zeer gewenst.

Download hier de uitnodiging als printbaar PDF bestand

Mededelingen einde seizoen en start volgend seizoen

Het einde van dit seizoen is weer in zicht, daarom willen wij even een aantal belangrijke data doorgeven:

Hydra bezorgt weer 5 kinderen hun zwemdiploma

Op zaterdag 18 juni is er voor de laatste keer dit seizoen afgezwommen voor de zwemdiploma's. Dit keer mochten 5 kinderen afzwemmen, en zij hebben ook allemaal hun diploma gehaald!

Diploma C:
Amber van Rooij,

Zwemvaardigheid 2:
Lisa de Groot en Anne Vermeulen

Zwemvaardigheid 1:
Arend Luppens en Seline Donkers

Zweminstuif Koninginnedag 2011 ook weer een groot succes

30 april 2011: Dit jaar heeft Hydra voor het de vierde maal in samenwerking met het Oranjecomité Gemert op Koninginnedag een zweminstuif georganiseerd. Gedurende twee uur in de ochtend hebben ruim 50 kinderen en hun ouders kennis kunnen maken met zwemvereniging Hydra. In de twee uur hebben we een aantal wedstrijdjes en een estafette gezwommen, afgewisseld met een aantal groepsspellen.

Wij hebben deze dag als zeer positief ervaren, en hopen ook dat alle nieuwe zwemmers het ook leuk hebben gevonden. We hopen jullie nog eens terug te zien bij de trainingen op zaterdag of zondag.

Bekijk de foto impressies van voorgaande jaren: 2008, 2009. Heeft u dit jaar foto’s gemaakt, dan verzoeken wij u om deze te sturen aan mail@zvhydra.nl. Alvast bedankt.

Zwemvereniging Hydra is weer een aantal blijde gezichten rijker.

Op zaterdag 2 april hebben 8 leden van Hydra een zwemdiploma in ontvangst mogen nemen. Toelatingseis voor het lidmaatschap van Hydra is diploma A vanuit de wetenschap dat Hydra zich richt op wedstrijdzwemmen; je moet dus kunnen zwemmen. Maar Hydra biedt ook de mogelijkheid tot het behalen van de vervolgdiploma’s B, C en de zwemvaardigheidsdiploma’s I, II en III.

Bij de vervolgdiploma’s moet je laten zien dat je de oefeningen (kunstjes) goed beheerst en de te zwemmen afstand is groter. Omdat Hydra zich richt op het wedstrijdzwemmen bouwen kinderen conditie op en leren zij al snel hun zwemtechniek te verbeteren waardoor zij zich veel gemakkelijker in het water kunnen voortbewegen. Heb je zin kom dan gerust eens kijken!

De trotse uurleiders Mandy en Marleen samen met de geslaagden Gijs de Rooi, Niemke Strijbos, Jannah van Hout, Iris van Oosterwijk en Glenn Donkers (diploma C), Anne Vermeulen (zv I), Sven van der Kloet (zv II), Sjoerd Rooijackers en Tom de Rooi (zv III). Proficiat!

« 2010 - 2012 »

Snel naar

Vrienden van Hydra