Nieuws Archief 2014

ZV Hydra kroont nieuwe clubkampioenen

Op 13 en 14 december jl. heeft zwemvereniging Hydra haar jaarlijkse clubkampioenschappen weer gehouden. Deze wedstrijd behoort tot de favorieten van de zwemmers, want zij kunnen strijden voor medailles in hun leeftijdscategorie en maken kans om algemeen clubkampioen te worden. Uiteindelijk bleken bij de wedstrijdgroep Silke van de Weijer en Cas de Groot de gelukkigen. Bij de recreantzwemmers mochten Louise Woolderink en JanWillem Woolderink de hoogste plek van het podium bestijgen.

De clubkampioenschappen worden in twee dagen gezwommen, zodat de wedstrijdzwemmers die in totaal 4 afstanden moeten zwemmen, er het beste uit kunnen halen. Op zaterdagmiddag mochten zij zich klaarmaken voor de 100m schoolslag en de 100m vlinderslag. Dat er aan motivatie niets ontbrak bleek wel uit de tussenstand waarbij 65% van alle afstanden resulteerde in nieuwe persoonlijke records.

Dag twee van de clubkampioenschappen begon op zondagochtend al vroeg. Om 8.30 uur lagen de eerste zwemmers al weer in het bad. Op zondag werd de wedstrijdgroep vergezeld door de aankomende talenten van de recreanten. Zij mochten aantreden voor de schoolslag, borstcrawl en rugcrawl. Afhankelijk van de leeftijd moesten zij 25 of 50 meter zwemmen. De vlinderslag mochten zij vandaag overslaan omdat deze niet wordt meegeteld bij de uitslag. De wedstrijdgroep had voor vandaag nog de 100m rugcrawl en de 100m vrije slag op het programma staan.

Voor de recreanten was het even wennen aan alle officials in wit tenue die zij aan het bad aantroffen, maar ook onder de druk van een officiële wedstrijd, hebben zij uitstekend gepresteerd. De kers op de taart werd uiteindelijk nog verzorgd door Silke van de Weijer, die zich aan het eind van de ochtend nog even kwalificeerde voor de Nederlandse Kampioenschappen op het koningsnummer, de 100m vrije slag.

In een bomvolle kantine van sportcentrum Fitland zaten de ouders en grootouders al in spanning te wachten op de uitslag. De recreanten waren als eerst aan de beurt. Daar mocht bij de meisjes Louise Woolderink (2005) de grootste beker mee naar huis nemen, gevolgd door Vive de Groot (2005) en Moïs Baggermans (2006). Bij de jongens was de verassing groot toen ook JanWillem Woolderink (2003) net wat sneller bleek dan Thijs van de Weijer (2007) en Lars Rovers (2005). Broer en zus Woolderink zijn nog maar pas lid van Hydra, maar lijken dus voor precies de juiste sport gekozen te hebben.

Bij de wedstrijdgroep wordt de algemeen clubkampioen bepaald a.d.h.v. de limieten voor de Brabantse kampioenschappen. Wie er het dichtste bij zit, mag zich clubkampioen noemen. Dit jaar was de eer aan Silke van de Weijer (2003) en Cas de Groot (2002). Voor Silke was het de tweede keer op rij. Het podium werd bij de dames aangevuld door Silke Aben (2001) en Pleun de Rooi (2004) en bij de heren door Rens Martens (2002) en Niek Kouwenberg (1986). Silke en Cas bleven de concurrentie ruim voor, en mogen dus terecht een jaar met de wisselbeker pronken.

Bekijk hier de volledige uitslag van de wedstrijdgroep
Bekijk hier de volledige uitslag van de recreanten
Bekijk hier de foto's van de prijsuitreiking

Geslaagden diplomazwemmen bij ZV Hydra

Op zaterdag 22 november 2014 mochten 12 Hydra zwemmers weer op voor hun zwemdiploma. Deze dag waren er kandidaten voor zwemdiploma B alsook voor de vervolgdiploma’s zwemvaardigheid 1, 2 en 3. Voor zwemdiploma C waren ditmaal geen kandidaten.

Het was bij Hydra de eerst keer afzwemmen sinds de zomervakantie. De zwemmers hebbe de afgelopen maanden elke week hard getraind om alle oefeningen foutloos te kunnen uitvoeren. Ze moesten het alleen nog even laten zien op het moment suprême. Onder toeziend oog van examinatoren Mandy Bijvelds en Inge Fransen hebben de jonge zwemmers alle opdrachten netjes en juist uitgevoerd. Zij waren dan ook trots om te melden dat iedereen was geslaagd voor hun diploma.

De geslaagden zijn:

Diploma B: Ruud van Zeeland en Jesper van den Elsen
Zwemvaardigheid 1: Moïs Baggermans, Ivar Biermann en Cas van Rooij
Zwemvaardigheid 2: Elke Biermann, Sander van Dijck, Wesley Snijders en Anouk van de Zanden
Zwemvaardigheid 3: Ilja Delisse, Sanne van Dijk en Siebe Klaassen

Bij Hydra kunnen de kinderen voordelig de zwemdiploma's B en C en zwemvaardigheidsdiploma’s 1, 2 en 3 halen. Voorwaarde hiervoor is dat het kind zwemdiploma A al op zak heeft. Het diplomazwemmen is elke zaterdag van 16:00 tot 17:00 uur, waarbij ze worden begeleid door een ervaren kader.

Hydra hanteert geen wachtlijst en geïnteresseerden kunnen direct vrijblijvend meezwemmen. Kom gerust een keer langs om te kijken en een keer mee te zwemmen.

ZV Hydra sluit seizoen af met prijsuitreiking tijdzwemmen

Zwemvereniging Hydra uit Gemert is opgericht als wedstrijdzwemvereniging, en heeft naast een grote wedstrijdgroep ook vele jeugdige zwemmers die niet alleen trainen voor diploma’s, maar ook opgeleid worden voor een mogelijk doorstroom naar het wedstrijdzwemmen. Hydra organiseert daarom ook een aantal keer per jaar het zogenoemde tijdzwemmen.

Tijdens het tijdzwemmen zwemmen de kinderen een wedstrijd waarin alle vier de zwemslagen—schoolslag, borstcrawl, rugcrawl, maar ook vlinderslag—aan bod komen. Afhankelijk van leeftijd wordt 25 of 50 meter gezwommen, en proberen de kinderen hun eigen tijden te verbeteren. Hierbij kunnen de trainers goed de voortgang zien en wordt er gescout op nieuw talent voor de wedstrijdgroep.

Op zondag 6 juli was de prijsuitreiking van de zeven keer tijdzwemmen in het seizoen 2013-2014. Hier werden onder luid applaus van ouders en trainers 40 kinderen gehuldigd met een medaille. Dit jaar is de trend van vorig jaar doorgezet en zijn er veel persoonlijke records gezwommen. Zo zijn er zwemmers die in één jaar hun tijd met meer dan 20 seconden hebben verbeterd. Een topprestatie! Dat beloofd veel goeds voor volgend seizoen.

De medaillewinnaars bij de meisjes zijn (per geboortejaar):

20061. Fiene Donkers
2. Moïs Baggermans
20051. Meike Adriaans
2. Sanne van Dijk
3. Emma van de Weijer
4. Vive de Groot
5. Daisy van der Zanden
6. Zoë van de Boom
20041. Ilja Delisse
2. Amber van Rooij
3. Kim Coolen
20031. Femke Leenders
2. Anouk van der Zanden
20021. Lisa de Groot
2. Sharon Snijders
3. Britt van der Ligt
20011. Amber Bierman
2. Elke Biermann
19991. Ingrid Penninx
2. Wendy Penninx
19951. Thea Pleyte

En bij de jongen hebben de volgende zwemmers een medaille mogen ontvangen:

20071. Thijs van de Weijer
2. Jasper Delisse
20061. Cas de Rooij
20051. Bjarn Martens
2. Jordi Robers
3. Ties Jans
20041. Wesley Snijders
2. Ivar Biermann
3. Max Rutte
4. Joost van Amstel
20031. Jop de Graaf
2. Siebe Klassen
3. Daniel Vermeer
20021. Cas de Groot
2. Arend Luppens
3. Sander van Dijck
4. Niels Saes
5. Pleunderd van Amstel
20011. Gijs de Rooi
19991. Tom de Rooi

Bekijk hier de foto's van de prijsuitreiking

De trainingen van Hydra beginnen weer in de week van 25 augustus. Heb je interesse om te komen zwemmen bij Hydra? Kom dan op zaterdag 30 of zondag 31 augustus een keer kijken bij de training van het diplomazwemmen of de recreanten, of neem contact op met mail@zvhydra.nl.

Geslaagden diplomazwemmen bij ZV Hydra

Op zaterdag 5 juli 2014 mochten 8 Hydra zwemmers weer op voor hun zwemdiploma. Deze dag waren er kandidaten voor zwemdiploma C alsook voor de vervolgdiploma’s zwemvaardigheid 1, 2 en 3.

In maart heeft Hydra na bijna 30 jaar trouwe dienst afscheid genomen van Marleen Hartjes als examinator. Deze middag stond dan ook onder leiding van een van onze nieuwe examinatoren Inge Fransen. Zij heeft de zwemmers in goede banen geleid en alle acht zwemmers hebben alle opdrachten juist en netjes uitgevoerd en mochten dus hun diploma in ontvangst nemen.

De geslaagden zijn:

Diploma C: Rosa Schrader
Zwemvaardigheid 1: Elke Biermann, Thijs van de Weijer en Daisy van der Zanden
Zwemvaardigheid 2: Ilja Delisse, Sanne van Dijk en Siebe Klaassen
Zwemvaardigheid 3: Femke Leenders

Alle zwemmers van harte gefeliciteerd met hun diploma!

Bij Hydra kunnen de kinderen voordelig de zwemdiploma's B en C en zwemvaardigheidsdiploma’s 1, 2 en 3 halen. Voorwaarde hiervoor is dat het kind zwemdiploma A al op zak heeft. Het diplomazwemmen is elke zaterdag van 16:00 tot 17:00 uur, waarbij ze worden begeleid door een ervaren kader.

Hydra hanteert geen wachtlijst en geïnteresseerden kunnen direct vrijblijvend meezwemmen. Kom na de vakantie gerust een keer langs om te kijken. Wij beginnen weer op zaterdag 30 en zondag 31 augustus. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mail@zvhydra.nl.

Clubsupport: Medische begeleiding bij ZV Hydra

Recent heeft Hydra een samenwerkingsovereenkomst getekend met Fysiotherapie Jeurissen & van den Ingh, in de vorm van Clubsupport.

Inloopspreekuur
Clubsupport richt zich op educatie, preventie, blessurebegeleiding en -behandeling en heeft als doel de sportmedische begeleiding bij ZV Hydra te optimaliseren. Hiervoor is een inloopspreekuur in het leven geroepen. Bij Fysiotherapie Jeurissen & van den Ingh in Gemert is dit op maandagavond van 19.00 tot 20.00.

De leden van ZV Hydra kunnen hier kosteloos, snel en vakkundig beoordeeld worden zonder een afspraak te hoeven maken. Zodoende kan een individueel aangepaste begeleiding plaatsvinden als dit nodig is.

Nevenactiviteiten
Naast de reguliere (sport) fysiotherapie en revalidatie kan men ook gebruik maken van het netwerk van behandelaars, ziekenhuizen en behandelcentra. Verder zal Fysiotherapie Jeurissen en van den Ingh zich bij ZV Hydra inzetten op preventief gebied, zoals het geven van bijvoorbeeld een workshop over blessurepreventie.

ZV Hydra is verheugd met deze samenwerking en hoopt dat hiermee blessures in een vroeg stadium ontdekt en aangepakt worden.

Lees meer informatie over de samenwerking met Clubsupport

Hydra scoort goed op de Zuid Nederlandse kampioenschappen lange baan.

Afgelopen weekenden zijn er in Eindhoven de Zuid Nederlandse kampioenschappen lange baan 2014 verzwommen. Hydra nam deel met een mooie ploeg. In het totaal kwamen er 9 zwemsters en zwemmers aan de start. 8 zwemmers en zwemsters kwamen uit op 21 persoonlijke nummers en er werd met 2 estafette ploegen gestart.

Op zaterdag 17 mei werd de spits afgebeten door je dames op de 50m vlinderslag. Silke Aben, Jenske Aben en Silke vd Weijer lieten Brabant zien hoe een vlinderslag moest worden gezwommen. Het was heel goed te zien dat Jenske al eerder op de Brabantse was geweest, zij het als publiek. Nu als debuterend zwemster liet zij zien dat ze toen goed had opgelet liep zonder zenuwen rond. Jenske en Silke hadden deze afstand nog niet in een 50m bad gezwommen maar zetten een prima tijd neer. Silke Aben realiseerde een verbetering van 1.7 seconde op haar 25m bad tijd. Een heel mooi begin voor deze kampioenschappen.

Simon Cornelissen startte die dag op de 50m vrije slag en de 100m rugcrawl. Op beide afstanden wist hij met mooie PR’s het beslag op zilver te leggen. Voor de 50m vrije slag was het jammer dat Simon net te laat in de gaten kreeg dat zijn concurrent de laatste 10 meter van de race nog op kwam zetten en moest daardoor net het goud laten lopen.

Op zondag 18 mei was er al direct overleg tussen de aanwezige coach, Theo van Wiechen en Simon. Het goud op de 100m vrije slag (het koningsnummer) moest worden binnen gehaald maar een 200m wisselslag ongeveer 20 minuten voor die start kon roet in het eten gooien. Afmelden voor de 200m wissel was geen optie omdat Simon dan volgens de regels van de KNZB die dag niet meer mocht starten. Na rijp beraad is toen besloten om de start maar te laten lopen en de NG ZA boete maar te accepteren. Dit heeft zeker zin gehad want met een tijd van 56.44 werd en goud binnen gehaald en een limiet voor de Nederlandse Juniorenkampioenschappen behaald. Op de 50m rugcrawl kon hij wel een PR zwemmen maar medailles waren uit zicht.

Als debutant was Rens Martens aardig zenuwachtig. Hij kreeg daarbij ook nog te maken met een zgn. proefstart en was even de weg kwijt. Toch wist hij zich te herpakken en met een PR de race af te sluiten. Silke vd Weijer nam de mogelijkheid om nog een keer haar mooie techniek te laten zien op de Vlinderslag en tikte na 100m weer aan in een mooie PR tijd ver beneden haar 25m bad tijd.

De heren van de estafetteploeg 4x100m vrij hadden op zaterdag een zeer stimulerende teambuilding BBQ gehouden en kwamen vol power aan de start. Mathieu vd Ven; Wouter Wessels; Niek Kouwenberg en Simon Cornelissen moesten helaas de 4 minuten grens laten passeren maar met een voor een 50m bad tijd van gemiddeld net boven de minuut hebben ze wel laten zien dat zij estafettes kunnen zwemmen.

Na een week waarin een taper periode in de trainingen was aangehouden waren de verwachtingen voor het 2e weekend hoog gespannen. Op zaterdag 24 mei stond voor de 2e debutant bij de heren Cas de Groot op het programma 50m vlinderslag. De zenuwen bleven tot tijdens het inzwemmen beperkt maar bij de start was hij volledig gefocust en zwom een mooie PR.

Simon en Silke vd Weijer deden wat van hun mocht worden verwacht. Op de slagen waar hun focus lag werden de tijden goed aangezet en op slagen die niet in de tijd focus range lag werd de techniek extra in de concentratie op genomen.

Toch ontstond er nog commotie. Een van de estafette zwemmers was 5 minuten voor de start van de estafette nog niet op de bak. Spoedberaad tussen de zwemmers en coach. Er werd een mogelijk andere start volgorde besproken die waarschijnlijk wel tot een diskwalificatie zou leiden maar dan hadden we wel een “trainingsmomentje.” Het is nu gebleken dat Hydra zwemmers ook op andere fronten snelheid kunnen maken. Onze Mathieu heeft het voor elkaar gekregen om in 3 minuten zijn auto te parkeren; naar het bad te rennen; om te kleden en aan de start te verschijnen. Dit (volgens mij Nederlands record) zorgde ervoor dat hij zelfs nog 30 seconde overhad voordat zijn ploeggenoten Niek, Wouter en Simon zich melde bij de tijd waarnemer.

De slotdag van het toernooi bracht voor Rens Martens een herkansing voor zijn zenuwen. Bij de 200m vrije slag ging als (bijna) ervaren kampioenschapszwemmer naar de start om direct maar “even” 3 PR’s op één afstand neer te zetten. Zowel voor de 50m, 100m en 200m konden er PR’s worden bijgeschreven.

Silke vd Weijer stak op de 50m rugcrawl en de 100m Vrije slag ook nog even 2 PR’s in haar zak. Simon ging “gewoon” door met medailles rapen. Op de 200 m vrij zilver en op de 100m vlinder goud. Op de 50m school (schoolslag is absoluut niet zijn slag) waren medailles buiten beeld maar door een wat veranderde techniek in het afgelopen jaar vond hij het toch nodig om “maar” 5 seconde van zijn oude PR te zwemmen.

Tijdens het hele toernooi werden de coaches bijgestaan door twee aankomende trainer/coaches Haico en Marcel. Dit gaf de andere coaches de gelegenheid om ook hun sociale contacten te onderhouden en links en recht wat te buurten.

Alles bij elkaar weer een heel goede en leuke Regiokampioenschappen waarbij Hydra heeft laten zien weer in de lift te zitten. Met een mooie 2e plaats in het verbeteringsklassement tijdens de Zuid Nederlandse kampioenschappen lange baan verslaat Hydra de grote verenigingen.

Overzicht deelname zv Hydra Brabantse Kampioenschappen Lange baan:

Jaartal# Dames# HerenTotaal# Estafette ploegenGoudZilverBrons
20076410
2008336
2009448
2010336
20113142
2012112112
20131233341
20143472241

Regen van records voor Hydra

Zaterdag en zondag heeft Team Hydra tijdens het tweede toernooiweekend van de Brabantse Zwemkampioenschappen (BZK) op het 50m bad, wederom uitstekend gepresteerd. Met zeven individuele zwemmers en één estafetteteam werden 11 persoonlijke records gezwommen.

Door deze prestatie eindigde het team van de coaches Alex Engels en Theo van Wiechen, op de tweede plaats in het algemene Verbeteringsklassement. Ruimschoots vóór PSV Zwemmen (4e), met nagenoeg 10 keer meer zwemmers aan de start. Hydra profileert zich daarmee steeds meer als opleidingsvereniging, zowel voor zwemmers als voor coaches.

Talent
Waar Simon Cornelissen zich in het toernooi kwalificeerde voor 4 NK-afstanden (50m en 100m vrij en vlinder), lukte het senior Niek Kouwenberg zichzelf nog een keer te verbeteren met bijna één seconde op de 50m vlinderslag.

De grote winst voor Zwemvereniging Hydra zit in de ontwikkeling van talent. De debutanten op dit toernooi, de minioren en junioren, Cas de Groot, Rens Martens, Silke en Jenske Aben en Silke van de Weijer verbeterden zich vrijwel allemaal op alle nummers en ontwikkelen zich razendsnel tot medaillekandidaten voor diverse slagen en afstanden.

Bijzonder
Ook het estafette-team toonde aan dat het in staat is om onder afwijkende en stressvolle omstandigheden, tóch te presteren.

Bekijk hier alle resultaten van Hydra-zwemmers

Goud en NJJK-kwalificatie voor Simon Cornelissen

Hydra-zwemmer Simon Cornelissen (17) heeft zich dit weekend tijdens het eerste weekend van de Brabantse Kampioenschappen, op twee afstanden geplaatst voor de NJJK Zwemmen (Nationale Junioren en Jeugd Kampioenschap, red.). Zowel op 50 m als de 100 m vrije slag behaalde hij daarnaast een gouden medaille.

Simon: “Die medailles waren voor mij niet het belangrijkste. Het ging vooral om die kwalificaties voor het NJJK. Ik heb me zelfs afgemeld voor de 200 m wisselslag om alle energie te sparen voor het koningsnummer, de 100 m vrije slag.”

Komend weekend staat er nog een aantal nummers op het programma waarmee de Commanderij-scholier zich voor het nationale kampioenschap kan plaatsen. “Het zijn met name de sprintnummers met power waarop ik iets te zoeken heb op het NJJK. Ik richt me dus helemaal op de 50 en 100 m vlinderslag. Het specifieke kracht-programma dat ik de afgelopen maanden heb gevolgd heeft me dankzij mijn krachttrainer veel opgeleverd. Het is nu mijn doelstelling om op het nationale podium terecht te komen”, aldus Simon.

Meer Hydra
De andere deelnemende pupillen van Hydra-hoofdtrainer Alex Engels, junior Silke van de Weijer eindigde op een zevende en zesde plaats bij respectievelijk de 50 en 100 meter vlinderslag, terwijl Jenske Aben op de 50 m vlinderslag als 25e van Brabant finishte. Silke Aben eindigde op dezelfde afstand als 28e. Rens Martens behaalde zondag op de 50 meter rugcrawl een 25e plaats.
De heren- estafetteploeg finishte op de 4 x 100 m vrije slag toch nog verrassend op een 8e plaats.

Sportieve en gezellige Koningsdag in het zwembad van Gemert

Voor 72 basisschoolleerlingen uit Gemert en omgeving was het een geslaagde ochtend op de 1e Koningsdag in het zwembad van Fitland in Gemert.

Door de openstelling van het zwembad kon ZV Hydra ook dit jaar weer een mooi programma organiseren voor alle basisschoolleerlingen. Spelletjes werden gespeeld in verschillende teams maar ook individueel konden de kinderen door het zwemmen van de schoolslag, borstcrawl en rugcrawl aan de slag. Alle gezwommen tijden werden bijgehouden en aan het eind van de ochtend aan de kinderen uitgedeeld. Tevens kregen de kinderen een uitnodiging om 4x gratis op zaterdag en/of zondag mee te komen trainen zodat de tijden die vandaag gezwommen zijn verbeterd kunnen worden.

Voor je zwemdiploma’s vanaf B maar ook voor het wedstrijdzwemmen kun je bij Hydra terecht. Naast het zwemmen organiseren wij voor de kinderen ook veel leuke activiteiten zoals wij vandaag gedaan hebben. Voor meer informatie kijk op deze website of kom naar het zwembad op zaterdag van 16:00-17:00 uur of zondag van 9:30-10:30 uur.

Geslaagden diplomazwemmen bij ZV Hydra

Op zaterdag 15 maart 2014 mochten 13 Hydra zwemmers weer op voor hun zwemdiploma. Deze dag waren er kandidaten voor zwemdiploma B en C alsook voor de vervolgdiploma’s zwemvaardigheid 1, 2 en 3. Van 16.00 tot 17.00 uur is er uitstekend gezwommen en mochten alle dertien zwemmers onder luid applaus van de aanwezige ouders en grootouders hun zwemdiploma in ontvangst nemen.

De geslaagden zijn:

Diploma B:
Asal Al-Attar

Diploma C:
Cas van Rooij, Nova van den Elsen en Ties Jans

Zwemvaardigheid 1:
Ilja Delisse, Sander van Dijck, Sanne van Dijk, Siebe Klaassen, Jordi Rovers, Wesley Snijders en Anouk van de Zanden

Zwemvaardigheid 2:
Femke Leenders

Zwemvaardigheid 3:
Emma van de Weijer

Alle zwemmers van harte gefeliciteerd met jullie behaalde diploma!

Bij Hydra kunnen de kinderen voordelig de zwemdiploma's B en C en zwemvaardigheidsdiploma’s 1, 2 en 3 halen. Voorwaarde hiervoor is dat het kind zwemdiploma A al op zak heeft. Het diplomazwemmen is elke zaterdag van 16:00 tot 17:00 uur, waarbij ze worden begeleid door een ervaren kader.

Hydra hanteert geen wachtlijst en geïnteresseerden kunnen direct vrijblijvend meezwemmen. Kom gerust een keer langs om eens te kijken, of neem contact op met mail@zvhydra.nl.

De geslaagden tonen hun behaalde diploma.

Vier keer goud voor Simon Cornelissen

Tijdens de Brabantse Winterkampioenschappen in Eindhoven heeft Hydra zwemmer Simon Cornelissen (16) afgelopen weekend, vier van de vijf gouden medailles behaald. Op de 100 meter rug, vlinder en de 200 meter wisselslag finishte hij met schijnbaar gemak voor alle concurrentie. Op de 100 meter vrije slag was dat anders. Simon:"Het ging direct snoeihard. De eerste twee banen dacht ik 'Hoe gaan we dit in godsnaam volhouden?'. Vanaf het derde keerpunt kon ik het verschil toch maken."

Op het laatste individuele nummer van het weekend, 100 meter schoolslag, scoorde Simon toch nog verrassend een zilveren medaille. "Moe, niet mijn nummer en tóch een medaille. Mijn trainingsmaten van PSV stonden ook te juichen.

Andere talenten
Aanstormend talent Silke van de Weijer (10) werd op de 100 meter rugslag derde in een persoonlijk record van 1.25.72. Op de 100 meter vrije slag viel ze met een vierde plaats net buiten het podium. Inge Fransen kon met een 17e plaats op de 200 meter wisselslag, de hooggespannen verwachtingen niet waarmaken.

Team Hydra
Daar waar de estafetteploeg op zaterdag nog geen potten kon breken werd op zondag een achtste plaats in een sterk deelnemersveld, met gejuich begroet. Op de 4x 100 meter wisselslag finishten Niek Kouwenberg, Wouter Wessels, Simon Cornelissen en Mathieu van de Ven, op slechts armlengte van het podium, in een tijd van 4,32 minuut.

Uitzonderlijke prestaties op clubkampioenschappen ZV Hydra

Op 14 en 15 december jl. heeft zwemvereniging Hydra haar jaarlijkse clubkampioenschappen weer gehouden. Deze wedstrijd behoort tot de favorieten van de zwemmers, want zij kunnen strijden voor medailles in hun leeftijdscategorie en maken kans om algemeen clubkampioen te worden. Uiteindelijk bleken bij de wedstrijdgroep Silke van de Weijer en Simon Cornelissen de gelukkigen. Bij de recreantzwemmers mochten Fiene Donkers en Bjarn Martens de hoogste plek van het podium bestijgen.

Dit jaar heeft de technische commissie er voor gekozen om de wedstrijd op te delen in twee dagen, zodat de wedstrijdzwemmers, die in totaal 4 afstanden moeten zwemmen, er het beste uit konden halen. Op zaterdagmiddag mochten zij zich klaarmaken voor de 100m schoolslag en de 100m vlinderslag. Dat er aan motivatie niets ontbrak bleek wel uit de tussenstand waarbij de helft van alle afstanden resulteerde in nieuwe persoonlijke records.

Dag twee van de clubkampioenschappen begon zondagmiddag om 2 uur, waarbij de wedstrijdgroep vergezeld werd door de aankomende talentjes van de recreanten. Zij mochten aantreden voor de schoolslag, borstcrawl en rugcrawl. Afhankelijk van de leeftijd moesten zij 25 of 50 meter zwemmen. De vlinderslag mochten zij vandaag overslaan omdat deze niet wordt meegeteld bij de uitslag. De wedstrijdgroep had voor vandaag nog de 100m rugcrawl en het koningsnummer, de 100m vrije slag op het programma staan.

Achteraf was Alex Engels, trainer van de wedstrijdgroep, zeer te spreken over de prestaties op de rugcrawl. Zijn inspanningen op het verbeteren van de techniek hebben bij 3/4 van de zwemmers geresulteerd in een persoonlijk record. Dat maak je zelden mee. Ook recreanten hebben ook van zich laten horen, zij hebben samen namelijk ook driekwart van hun tijden aangescherpt. Soms wel met meer dan 10 seconden.

Terwijl er druk geteld werd door de jury, werd de wedstrijd in afgesloten met een aantal estafettes, waarna alle zwemmers zich konden gaan omkleden. In een bomvolle kantine van sportcentrum Fitland zaten de ouders en grootouders al in spanning te wachten op de uitslag. De recreanten waren al eerst aan de beurt. Daar mocht bij de meisjes Fiene Donkers (2006) de grootste beker mee naar huis nemen, gevolgd door Zoë van den Boom (2005) en Sharon Snijders (2002). Bij de jongens was de eer aan Bjarn Martens (2005) die zijn concurrenten Cas de Groot en Niels Saes (beiden 2002) voor bleef.

Bij de wedstrijdgroep wordt de algemeen clubkampioen bepaald a.d.h.v. de limieten voor de Brabantse kampioenschappen. Wie er het dichtste bij zit, mag zich clubkampioen noemen. Dit jaar was de eer aan Silke van de Weijer (2003) en Simon Cornelissen (1997). Het podium werd bij de dames aangevuld door Silke Aben (2001) en Inge Fransen (1992) en bij de heren door Niek Kouwenberg (1986) en Mathieu van der Ven (1984). Voor Simon was dit de derde keer op rij dat hij zich clubkampioen mag noemen, en gezien hij de enige zwemmer is die op alle vier de afstanden onder de Brabantse limiet bleef, mag hij terecht de wisselbeker houden.

Bekijk hier de volledige uitslag van de wedstrijdgroep
Bekijk hier de volledige uitslag van de recreanten
Bekijk hier de foto's van de prijsuitreiking

Geslaagde zweminstuif Hydra

Op zondag 29 december heeft ZV Hydra haar jaarlijkse zweminstuif gehouden. Leden mochten broertjes, zusjes, neefjes, nichtjes, vriendjes en vriendinnetjes meenemen om eens een uurtje te ervaren wat ZV Hydra zoal te bieden heeft. Onder leiding van ervaren en enthousiaste vrijwilligers waren er zo’n 50 kinderen die zichtbaar genoten van de leuke waterspelletjes.

Vind je het leuk om te kijken naar wat ZV Hydra nog meer te bieden heeft? Je mag 4 keer gratis meezwemmen. Voor meer informatie zie www.zvhydra.nl of kom naar het zwembad op zaterdag tussen 16:00 -17:00 uur of op zondag tussen 9:30-10:30 uur.

« 2013 - 2015 »

Snel naar

Vrienden van Hydra