Nieuws Archief 2017

ZV Hydra oogt en presteert professioneel op de Brabantse Kampioenschappen korte baan

Afgelopen 2 weekeinde traden 14 zwemmers, samen met 4 coaches, aan in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion aan om de strijd met de beste zwemmers van Brabant aan te gaan. Voor deze gelegenheid hadden de trainers zich een professionele uitstraling aan gemeten. Zij verschenen in een door henzelf ontworpen en aangeschafte trainingspakken. De zwemmers keken wel even vreemd op maar complimenten over de professionele, uniforme uitstraling kwamen niet alleen van onze zwemmers. Dit was een heel mooie start van deze kampioenschappen wat door de zwemmers van ZV Hydra werd voortgezet.

De 44 individuele starts werden omgezet in 42 persoonlijke records wat 5 gouden, 5 zilveren en 3 bronzen medailles op leverden. Het grootste aandeel van de medailles kwam op naam van Wesley Snijders die op 9 afstanden deel nam aan het IPC klassement en op al de afstanden een mooie medaille wist te behalen. Hij werd 5 maal Brabants Kampioen IPC S9/S10.

Fiene Donkers had haar debuut op de BWK. Gezien de korte voorbereidingstijd mocht ze alleen op de 50m vlinderslag starten maar liet meteen haar klassen zien door direct “even” een bronzen medaille te pakken.

Brian van Gennip en Rens Martens hadden zoveel limiettijden gezwommen dat het ondoenlijk was om alle afstanden te kunnen presteren. Samen met de coach is er een selectie gemaakt. Dit pakte goed uit, Brian zwom op al zijn afstanden een PR en op de 200m schoolslag een bronzen medaille. Rens tikte op 8 afstanden aan in een PR tijd. Hij pakte op de 1500m vrije slag een zilveren en op de 400m vrije slag een bronzen medaille.

Cas de Groot presteerde het om de 1-minuutgrens te doorbreken, de 100m vrije slag zwom hij in 59.92 seconde. Silke vd Weijer had iets minder starts doordat ze dit seizoen naar een hogere leeftijdscategorie is gegaan maar met 5 PR’s in 7 starts laat ze zien klaar te zijn voor medaillekansen in de zomerkampioenschappen.

Dit keer waren er (gelukkig) ook senioren van de partij. Lisanne van Gennip en Niek Kouwenberg startte beiden op 1 individuele afstand en voor de estafette kwamen Niels de Jong en Sharon Snijders speciaal naar Eindhoven voor 1.5 minuut zwemmen. Dit getuigd van teamgeest, een heel sterk punt binnen ZV Hydra.

Silke Aben, Pleun de Rooi, Sander van Dijck en Niels Saes zwommen allen één afstand (Sander en Niels zwommen ook nog 1 of 2 estafettes) waarbij zij een grote bijdrage vormde voor het PR klassement. We kunnen dus terug kijken op zeer geslaagde kampioenschappen waarbij de zwemmers hebben laten zien hoeveel potentie ZV Hydra heeft.

Op 26 november aanstaande zijn in het zwembad Fitland de jaarlijkse clubkampioenschappen van ZV Hydra. Hier zal zeker een harde strijd worden gevoerd. Zowel door de wedstrijdgroep als de recreanten. Wie zal de snelste zwemmer van Hydra worden en welke recreanten laten zien dat ze de power, techniek en skills hebben om in te stromen naar de wedstrijdgroep? Dit kunt u komen zien zondagmiddag in zwembad Fitland. U bent van harte welkom.

Belangrijke wijziging diplomazwemmen

Beste ouders / verzorgers,

In het vorige seizoen is Hydra begonnen met het aanbieden van de nieuwe zwemlesmethode SuperSpetters. Wij zijn erg tevreden over deze methode en hebben al veel nieuwe zwemmertjes mogen verwelkomen. Als gevolg daarvan is het wel veel drukker geworden in het zwembad en komen we ruimte te kort om alle kinderen de juiste aandacht te geven. We bieden nu 6 verschillende niveaus aan in 4 banen.

Om meer structuur en rust te creëren tijdens de zwemlessen en alle kinderen de aandacht te geven die ze verdienen, is er besloten om de groepen B, C en zwemvaardigheden 1,2 en 3 te splitsen. Alle groepen krijgen dan 45 minuten les in plaats van 60 minuten. Deze verandering zal vanaf 16 december ingaan (dat is na het aankomende diplomazwemmen). In het tijdschema hieronder kunt u zien welke tijd uw kind gaat zwemmen:

Tijdschema:

TijdDiploma’sSuperspetters
16.00-16.45 uurB en CGroep 1
16.00-16.45 uurZwemvaardigheid 1Groep 2
16.45- 17.30 uurZwemvaardigheid 2Groep 3
16.45- 17.30 uurZwemvaardigheid 3Groep 4

Omdat we in de toekomst volledig over willen gaan op de SuperSpetters methode, is er besloten om na het aankomende diplomazwemmen (9 december 2017) geen kinderen meer te laten starten voor de diploma’s B en C. De kinderen die nu bezig zijn voor B en C mogen dit traject natuurlijk gewoon afmaken. Kinderen die diploma A hebben en graag bij Hydra willen komen zwemmen gaan we in de toekomst in laten stromen bij SuperSpetters.

Tevens zijn wij blijvend opzoek naar vrijwilligers om mee te helpen, dit kan zijn aan het zwembad als assistent trainer (zonder diploma) of aan de balie. Lijkt het je leuk een steentje bij te dragen kun je dit laten weten bij ondergetekende.

Mochten er nog vragen of onduidelijkheden zijn, dan horen wij dat graag.

Namens Diplomacommissie ZV Hydra

Inge Fransen
Helen van Dijk

Bedankt voor het stemmen!

ZV Hydra bedankt iedereen die gestemd heeft tijdens Rabobank Clubkas Campagne van Rabobank Peel Noord. We haalden hierdoor een bedrag op van maar liefst € 326,31!

Veel persoonlijke records tijdens tijdzwemmen jeugdopleiding Hydra

Op zondag zwemmen bij Hydra de kinderen die de opleiding tot wedstrijdzwemmer volgen. Zeven keer per jaar organiseert de zwemvereniging het tijdzwemmen, een interne wedstrijd waar de kinderen kunnen wennen aan het wedstrijdzwemmen. Zondag vond de eerste keer tijdzwemmen na de zomervakantie plaats.

Het was nog vroeg, om 9 uur op zondagochtend, maar toen stonden er al enkele tientallen kinderen te trappelen om het water in te duiken. Na even een kwartiertje inzwemmen, om de spiertjes warm te maken, begon de eerste keer tijdzwemmen van seizoen 2017-2018.

In deze wedstrijd zwemmen kinderen tot 9 jaar telkens één baantje, terwijl de kinderen van 10 twee banen moeten zwemmen. Elke wedstrijdslag, dus schoolslag, borstcrawl, rugcrawl én vlinderslag, komen aan bod. Het tijdzwemmen is een uitstekende gelegenheid voor de trainers om te kijken waar de kinderen staan en wat de vooruitgang is geweest. Vooral na de zomervakantie is dit heel interessant omdat het al weer enkele maanden geleden is geweest dat de vorige wedstrijd heeft plaatsgevonden.

De jongste zwemmers van Hydra hadden niet stilgezeten, want al gauw bleek dat bijna iedereen bezig wat met zijn of haar tijden te verbeteren. Het doel voor de kinderen is dan ook om een nieuw persoonlijk record te zwemmen. Dit levert een stempel op, op de oorkonde die zij aan het einde van de ochtend mee naar huis mogen nemen.

Trainer Paulus Wessels, tijdens het tijdzwemmen verantwoordelijk voor het noteren van de tijden, kon om half 11 dan ook trots melden dat bijna 70% van de gezwommen afstanden een nieuw persoonlijk record heeft opgeleverd. Er werd dus heel wat afgestempeld. Bekijk hier de volledige uitslag.

De volgende wedstrijd voor de recreantleden is op 26 november, wanneer de jaarlijkse clubkampioenschappen van Hydra plaatsvinden. Daar strijden de recreanten én de wedstrijdzwemmers voor medailles in hun eigen leeftijdscategorie.

Heb je ook interesse om wedstrijdzwemmer te worden? Dat kan al vanaf 6-7 jaar. Bekijk hier alle informatie en trainingstijden. Je mag altijd vrijblijvend een paar trainingen mee komen zwemmen en er is geen wachtlijst.

ZV Hydra opent het seizoen goed met 3e plek in competitie

De eerste competitiewedstrijd voor de wedstrijdploeg van ZV Hydra is zeer positief verlopen. Met een resultaat van een 3e plaats in de ranglijst voor het district Zeeland, Brabant en Limburg mogen we zeer tevreden zijn. Als 1e staat PSV Zwemmen maar het moge duidelijk zijn dat zij met hun trainingsuren en meer dan brede selectie niet 1 maar 10 stappen voor hebben op ZV Hydra.

Helaas was de selectie om diverse redenen niet 100% compleet en waren er ook zwemmers bij die helaas niet helemaal blessurevrij waren maar toch alles gaven voor het team. Wanneer ZV Hydra helemaal compleet was geweest en alle deelnemers sterk, fit en blessurevrij een 2e plaats in de ranglijst mogelijk was geweest.

Voor de wedstrijd in Best waren ook enkele debutanten op gesteld. Voor hun was het programma direct al zwaar maar complimenten van de coaches dat zijn het met de extra wedstrijd spanning prima hebben gedaan.

Na een lange wedstrijd bleken er toch nog enkele diskwalificaties te zijn gevallen. Dit is voor de trainers altijd een tegenvaller maar geeft wel heel goed aan waar tijdens de trainingen nog extra aandacht aan moet worden besteed.

Als naar de individuele tijden wordt gekeken vallen de diskwalificaties in het niet bij de geweldige hoeveelheid persoonlijke records. 49 persoonlijke starts resulteerde in een persoonlijk record, waarmee het wedstrijdresultaat in punten ruim 26 punten onder het verwachte punten aantal zat. Een prima resultaat.

Landelijk gezien staat ZV Hydra nu in de top 10 van de regio klassen. Dit biedt perspectief naar de toekomst.

We gaan er dan ook vanuit dat door de gezelligheid van samen trainen, leuke dingen doen en er voor elkaar te zijn we zeker uitzicht houden op een klassering in de top 10 van de landelijke districten. Hiermee hopen we een optie te kunnen nemen op promotie naar de landelijke klasse. Uiteraard is dit erg prematuur maar zonder scherpe doelstellingen geen scherp resultaat.

Uiteraard kan dit ook alleen maar m.b.v. vele vrijwilligers. ZV Hydra blijft dan ook op zoek naar mensen die de zwemsport een warm hart toe dragen en zou heel graag (nog) meer vrijwilligers willen omarmen.

Stem op Hydra bij de Rabo Clubkas Campagne!

Ben jij lid van Rabobank Peel Noord? Het zou fantastisch zijn als jij en jouw familie, vrienden en kennissen hun stem geven aan onze vereniging tijdens Rabobank Clubkas Campagne. Stemmen kan van 4 tot en met 15 oktober.

Data einde seizoen 2016-2017 / begin seizoen 2017-2018

Het einde van het seizoen 2016-2017 is weer in zicht en daarom informeren wij jullie bij deze nog over een aantal belangrijke data voordat we vakantie gaan vieren.

Diplomazwemmers & SuperSpetters
- Laatste training: za. 15 juli
- Eerste training nieuwe seizoen: za. 2 september

Recreanten
- Laatste training: zo. 9 juli
- Eerste training nieuwe seizoen: zo. 3 september

Wedstrijdgroep & kweekvijver
- Laatste training: vr. 7 juli
- Eerste training nieuwe seizoen: di. 22 augustus

Trimzwemmers
- Laatste trainingen: dinsdag 11 en vrijdag 14 juli
- Eerste trainingen nieuwe seizoen: di. 29 augustus en vr. 1 september

Triatlongroep
- Laatste training: vr. 14 juli.
- Eerste training nieuwe seizoen: vr. 1 september.

ZV Hydra sluit seizoen af met prijsuitreiking tijdzwemmen

Zwemvereniging Hydra uit Gemert is opgericht als wedstrijdzwemvereniging, en heeft naast een grote wedstrijdgroep ook vele jeugdige zwemmers die niet alleen trainen voor diploma’s, maar ook opgeleid worden voor een mogelijk doorstroom naar het wedstrijdzwemmen. Hydra organiseert daarom ook een aantal keer per jaar het zogenoemde tijdzwemmen.

Tijdens het tijdzwemmen zwemmen de kinderen een wedstrijd waarin alle vier de zwemslagen—schoolslag, borstcrawl, rugcrawl, maar ook vlinderslag—aan bod komen. Afhankelijk van leeftijd wordt 25 of 50 meter gezwommen, en proberen de kinderen hun eigen tijden te verbeteren. Hierbij kunnen de trainers goed de voortgang zien en wordt er gescout op nieuw talent voor de wedstrijdgroep.

Op zondag 9 juli was de prijsuitreiking van de zeven keer tijdzwemmen in het seizoen 2016-2017. Hier werden onder luid applaus van ouders en trainers 44 kinderen gehuldigd met een medaille. Dit jaar is de trend van vorig jaar doorgezet en zijn er veel persoonlijke records gezwommen. Zo zijn er zwemmers die in één jaar hun tijd met meer dan 10, 20 of zelfs 30 seconden hebben verbeterd. Een topprestatie! Dat beloofd veel goeds voor volgend seizoen.

Bekijk hier de uitslagen van het tijdzwemmen
Bekijk hier de foto's van de prijsuitreiking

Geslaagden diplomazwemmen Hydra

Op zaterdag 1 juli 2017 werd er weer afgezwommen bij zwemvereniging Hydra. Deze middag waren er 7 zwemmers die op mochten voor hun zwemdiploma. Er waren zwemmers voor alle diploma’s die je bij Hydra kunt halen.

Het was voor de jonge zwemmers de laatste kans voor de zomervakantie om aan hun ouders te laten zien dat zij klaar waren voor een weekje naar de zee. Het behalen van alle drie de diploma’s van het Zwem-ABC staat garant voor een veilige vakantie. Gelukkig waren er ook voldoende zwemmers die na het behalen van zwemdiploma C gewoon verder gaan in het zwemmen.

Onder toeziend oog van examinator Inge Fransen hebben de Hydra-zwemmers laten zien wat zij bijgeleerd hebben in de afgelopen maanden door alle opdrachten netjes en foutloos uit te voeren. Om 17.00 uur was de conclusie dat er uitstekend gezwommen is en mochten alle zeven zwemmers, onder luid applaus van de aanwezige ouders en grootouders, hun zwemdiploma in ontvangst nemen.

De geslaagden zijn:

Diploma B: Puck Pittelkow
Diploma C: Juulke van Zeeland
Zwemvaardigheid 1: Faye Wennekes
Zwemvaardigheid 2: Mark Wijnen, Bo Bontrup, Lotte de Wit
Zwemvaardigheid 3: Daniël van Dijk

Heb je interesse in zwemles bij Hydra, kijk dan verder op deze website of kom op zaterdag tussen 16.00-17.30 uur langs bij Fitland. De SuperSpetters zwemles begint al vanaf 5 jaar en je kunt je nu online aanmelden voor de eerstvolgende groep. Heb je diploma A al, dan kun je bij Hydra ook gewoon B, C en zwemvaardigheidsdiploma’s halen en kun je direct aan de slag. De zwemlessen bij Hydra starten weer op zaterdag 2 juli.

ZV Hydra is zichtbaar op de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen

Drie weken geleden wist Rens Martens van ZV Hydra op de Zuid-Nederlandse kampioenschappen een ticket te veroveren voor de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen. Deze werden gezwommen op 15 juni t/m 18 juni in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven.

Op vrijdag 16 juni was het, al vroeg, de beurt aan Rens voor het koningsnummer de 100m vrije slag. Het was wel een kwestie voor de familie Martens en de coach Alex Engels van vroeg het bed uit om tijdig (07:30) en fit bij het inzwemmen aanwezig te zijn.

Met een doelstelling van Rens om onder de minuut te zwemmen in een 50m bad werd het inzwemmen begonnen. De opdracht voor Rens was om lekker rustig in te zwemmen en proberen zijn lijf wakker te krijgen. Dit voelde goed waardoor hij voor de race nog mee kreeg om zijn hoofd leeg te maken en niet te gefixeerd te zijn op die gewenste tijd.

De race verliep de eerste 50m prima, een opening van 28.88 seconde bood perspectief. Het keerpunt ging goed, maar in de tweede 50m bleek dat in de ochtend zwemmen toch iets minder energie geeft. De discussie die een paar jaar gelden bij de Olympische Spelen werd gevoerd, i.v.m. extra zwaarte van het zwemmen van finales in de ochtend, bleek toch ook voor Rens op te gaan. Met een eindtijd van 1:00.36 bleef hij net iets boven zijn PR.

De coach legt uit dat deze tijd zowel door het vroege tijdstip alsook door de extra spanning (het is een NK en het doel om de psychische grens van 1:00.00 te doorbreken) een heel mooie prestatie is. Rens steeg 2 plaatsten in de Nederlandse ranglijst wat bovenstaande onderstreept.

Afgelopen weekend tijdens het tijdzwemmen (een onderlinge wedstrijd voor recreanten) heeft de hoofdtrainer wedstrijdgroep weer wat potentiële talenten gescout. Het was weer duidelijk zichtbaar dat de opleiding richting wedstrijdgroep van een hoog niveau is. Complimenten hiervoor gaan dan ook naar de vele vrijwilligers die dit elke zondag weer met veel enthousiasme op zich nemen. De continuïteit van ZV Hydra (en de wedstrijdgroep) vindt hier dan ook zijn basis.

De instroom voor deze groep komt voornamelijk vanuit het leszwemmen waar de basis voor het plezier in zwemmen wordt gelegd. Wederom een heel sterk punt van ZV Hydra. Zwemmen is een heel fijne en gezonde sport, is niet leeftijdgebonden en kan op alle niveaus. Wil je zwemmen, neem contact op met ons.

ZV Hydra aanwezig op alle regionale kampioenschappen

Mei en juni staan bij zwemmend Gemert in het teken van de regionale kampioenschappen. Alweer twee weken geleden namen 13 zwemmers van ZV Hydra deel aan de Zuid-Nederlandse kampioenschappen. Dit was exclusief de jongste (minioren) zwemmers, want zij hadden afgelopen weekend hun eigen finale in Oss.

Zuid-Nederlandse Kampioenschappen

Dit jaar waren het voor het eerst geen Brabantse kampioenschappen maar echt Zuid-Nederlandse. Ook de beste zwemmers van Zeeland en Limburg kwamen naar het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven, dus extra concurrentie voor de podiumplaatsen.

Het was druk en de wedstrijddagen waren erg lang. Brian van Gennip, Cas de Groot, Rens Martens en Silke vd Weijer traden aan voor meer dan 10 individuele starts. Ook hadden zij dan nog estafettestarts, dus een superzwaar programma. Desondanks wist Rens Martens een ticket te behalen voor Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen op de 100 meter vrije slag. Deze worden op 15 t/m 18 juni gezwommen.

Ook dit jaar kon ZV Hydra laten zien dat zij een actieve en brede vereniging is waar alle zwemmers welkom zijn, één zwemmer zwom mee in het IPC-klassement. Wesley Snijders wist daar ook heel goed te presteren en werd op de 100m schoolslag Zuid-Nederlands Kampioen en scoorde met zilveren medailles op de 50m rugslag, 50m vrije slag en 100m vrije slag geweldig.

Silke Aben, Sander van Dijck, Lisanne van Gennip, Pleun de Rooi en Niels Saes startte dan wel ietsjes minder vaak, maar maakte samen met Lisa de Groot en Sharon Snijders, die speciaal voor de estafettes waren geselecteerd, het team compleet. Met totaal 151 persoonlijke starts en 88 persoonlijke records kunnen de zwemmers, coaches en de hele vereniging erg trots zijn.

Wesley Snijders (tweede van links) ontvangt zijn gouden medaille op de 100m schoolslag

Minioren Finale

Op 10 en 11 juni trokken de jongste wedstrijdzwemmers van ZV Hydra naar Oss voor de finales voor de minioren. Suus Bontrup zwom op zondag een mooie wedstrijd. Zelfs op haar tussentijden wist ze persoonlijke records te zwemmen. Fiene Donkers was goed in het scoren van 4e plaatsen, maar op de 100m schoolslag haalde zij het podium en mocht een bronzen medaille in ontvangst nemen. Bjarn Martens bleek (helaas) toch wel erg veel last te hebben van zijn langdurige blessure, maar zwom alle afstanden in een tijd welke ondanks alles toch heel dicht bij zijn PR’s lagen. Thijs vd Weijer zwom als jongste zwemmer zijn eerste kampioenschap en wist 2 mooie PR’s neer te zetten.

Dit soort wedstrijden laat zien dat ZV Hydra qua prestaties steeds mooie progressie maakt.

Deelnemers miniorenfinale: Bjarn Martens, Thijs vd Weijer, Fiene Donkers en Suus Bontrup

Prestaties, maar ook gezelligheid

ZV Hydra is dan ook een vereniging waar je heel goed voor prestaties kunt gaan maar zeker is het ook een heel gezellige vereniging waar plaats is voor iedereen die graag wil zwemmen. In de wedstrijdgroep is er dan ook nog ruimte voor jonge zwemmertjes die graag willen presteren.

Bekijk hier de de complete uitslag van de Regionale Zomerkampioenschappen en van de Minioren Finale.

Complimenten voor zwemmers en kader Hydra tijdens diplomazwemmen

Zaterdag 1 april was het een drukke middag voor de vrijwilligers van Hydra. Er stond diplomazwemmen op het programma voor zwemdiploma B, C en zwemvaardigheid 1, 2 en 3. Daarnaast kwamen er ook een nieuwe groep SuperSpetters voor het eerst een duik nemen in het zwembad.

Onder leiding van examinator Inge Fransen mochten 9 zwemmers afzwemmen voor hun diploma. Hiervoor was het halve zwembad beschikbaar, dus hadden ze alle ruimte om hun kunsten te vertonen. Namens de NPZ-NRZ, die het zwem ABC diploma uitgeeft, was er deze middag een controleur aanwezig. Nog aan het bad kreeg het kader al de complimenten dat alle zwemmers zo goed en netjes zwommen.

Het mag de lezer dan ook niet verbazen als wij vertellen dat alle zwemmers geslaagd zijn voor hun diploma. Voor diploma B; Juulke van Zeeland, diploma C; Nora Verbruggen en Sanne Jansen, zwemvaardigheid 1; Bo Bontrup, Cas Luursema en Lotte de Wit, zwemvaardigheid 2; Rens Verbruggen, zwemvaardigheid 3; Eva van Dommelen en Lieke van Dommelen.

Na afloop prees de controleur nogmaals alle aanwezige kaderleden over het vlotte, soepele verloop van het diplomazwemmen. Vooral met twee groepen SuperSpetters in de andere helft van het bad, leek het een geoliede machine.

Om 16.45 uur begon er ook een nieuwe groep SuperSpetters met 8 enthousiaste kinderen die voor het eerst een duik in het zwembad mochten nemen. Dit is alweer de derde groep die bij Hydra start. Zij zullen in de komende twee jaar, onder persoonlijke begeleiding van twee trainers, hun SuperSpetters diploma halen. Dat is gelijkwaardig aan het C diploma.

Heb je interesse in zwemles bij Hydra, kom dan op zaterdag tussen 16.00-17.30 uur langs bij Ftiland of bekijk deze site voor meer informatie. De SuperSpetters zwemles begint al vanaf 5 jaar en je kunt je nu online aanmelden voor de eerstvolgende groep. Heb je diploma A al, dan mag je bij Hydra ook gewoon B, C en zwemvaardigheidsdiploma’s halen en kun je direct aan de slag.

Wedstrijdgroep Hydra behoudt 4e plaats in competitie!

Zondag 12 februari 2017 was heel zwemmend Nederland weer te vinden in alle zwembaden in het land. Er werd landelijk de derde competitiewedstrijd van het seizoen gezwommen. Hydra zwom deze wedstrijd samen met PSV uit Eindhoven en thuisvereniging Lutra in Helmond. De wedstrijdgroep van Hydra stond na twee van de vier wedstrijden op plek 4 in de D1 competitie. Landelijk is dit goed voor de 13 positie op het hoogste regionale niveau.

Met het team van 49 jongens en meisjes had Hydra zwemmers in alle leeftijdscategorieën. De snelste 1 of 2 zwemmers van elke leeftijd zwemmen de punten voor Hydra bij elkaar. Vooral de jeugd onder de 15 jaar zwom een groot aantal persoonlijke records. Bij de oudere jeugdzwemmers en voornamelijk de Heren senioren, bleek het zwaar om de eigen persoonlijke records te benaderen. Helaas werd ook een aantal Hydra-zwemmers gediskwalificeerd voor een fout uitgevoerd keerpunt of een te snelle start. Dat wordt een aandachtspuntje voor de volgende keer.

Coach Alex Engels was na afloop gematigd tevreden. Gezamenlijk hebben de zwemmers van Hydra met 101% net iets sneller gezwommen dan ingeschat. Een prima prestatie, maar bij eerdere competitiewedstrijden werden er toch niet iets meer nieuwe persoonlijke records gezwommen.

Hydra behoudt echter de vierde plek in de competitie en verdubbelde de voorsprong op nummer 5. Hiermee lijkt de eindstand voor dit seizoen al redelijk vast te staan, want ook de afstand tot de top 3 is vergroot. Op 12 maart zwemt Hydra de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen en dan weten we wat de eindstand wordt.

Bekijk hier de volledige uitslag

Druk weekend Brabantse Kampioenschappen voor Hydra zwemmers

Op 13-14-15 januari stond het tweede weekend van de regionale kampioenschappen korte baan op het programma. Door het afgelasten van de wedstrijd een weekend eerder, moesten de zwemmers van Hydra al op vrijdagmiddag in actie komen. Dank aan de scholen die hieraan medewerking hebben verleend.

Op vrijdag de 13e kwamen de Hydra zwemmers twintig keer in actie. Bijna alle zwemmers zwommen een persoonlijk record. Rens Martens (14) wist op de 100m vrije slag de magische grens van 1 minuut te doorbreken en noteerde een knappe tijd van 59.65. Silke van de Weijer wist op haar beurt de grens van 30 seconden op de 50m vrije slag te doorbreken met een tijd van 29.99. Het leverde haar tevens een bronzen medaille op.

Zaterdag begon de dag met de 50m rugcrawl waarop Silke van de Weijer naar goud snelde en daarmee haar tweede Brabantse titel haalde. Later op de dag zwom Cas de Groot de 200m wisselslag en verbeterde zijn tijd met 14 seconden. Dat leverde hem de 13e plaats op. Vlinderslagexpert Silke Aben (15) zwom op de 100m vlinderslag een nieuw persoonlijk record en steeg daarmee in het klassement naar de 12 plaats. Met haar tijd van 1.14.83 is ze de snelste zwemster van Hydra op deze afstand. De dag werd afgesloten met de 200m vlinderslag voor de heren. Daarop wist Rens Martens, met een persoonlijk record van 5 seconden, beslag te leggen op de derde plaats.

Zoals ook het vorige weekend begon de zondag met lange afstanden. Silke van de Weijer zwom de 800m vrije slag, de langste afstand voor de dames. In een nieuw persoonlijk record (24 seconden sneller dan voorheen) tikte ze als eerste aan en werd voor de derde keer Brabants kampioen in 2017. Aan het einde van de wedstrijd staat de teller voor haar op totaal 3x goud, 3x zilver en 2x brons.

In totaal kwam de Hydra zwemmers 60 keer in actie dit weekend. Teveel om op te noemen. Bekijk alle gezwommen tijden in de uitslag. Hydra valt zowel in het medailleklassement als het verbeteringsklassement net buiten de top 10, hetgeen een uitstekende prestatie voor de Gemertse vereniging. Speciale dank gaat uit naar de coaches Marcel, Haico, Theo en Alex die allen ook twee weekenden lang in Eindhoven te vinden waren.

Silke van de Weijer Brabants kampioen 400m wisselslag

In het weekend van 7-8 januari stond deel 1 van de Brabantse Winterkampioenschappen op het programma. Deze kampioenschappen korte baan worden op 4 dagen gezwommen in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven. Namens Hydra komen er 16 zwemmers in actie die totaal 73 afstanden en 4 estafettes gaan zwemmen.

Zaterdagochtend kregen de zwemmers te horen dat door het slechte weer, de wedstrijd van zaterdag werd afgelast. De KNZB vond het niet verantwoord om ruim 500 zwemmers, coaches en officials af te laten reizen naar Eindhoven. Een verstandige keus. Omdat de BWK de laatste kans is om je te kwalificeren voor het NK en omdat alles zwemmers hard hebben getraind om te mogen zwemmen op de BWK, zal deze wedstrijd vrijdag 13 januari ’s avonds worden ingehaald.

De wedstrijd van zondag ging gelukkig wel door. In de ochtendsessie werden de langere afstanden gezwommen. Namens Hydra kwamen Pleun de Rooi en Silke van de Weijer in actie op de 400m wisselslag. Pleun verbeterde haar tijd met maar liefst 8 seconden. Silke was in haar serie het snelste weg van het startblok en liet deze voorspong niet meer los. Met een persoonlijk record van 2 seconden tikte ze als eerste aan en werd daarmee Brabants kampioen op deze afstand.

Al gauw volgde de 1500 meter vrije slag. Namens Hydra deed Brian van Gennip mee aan deze langste afstand in het binnenbad. Hij wist netjes binnen de 19 minuten te finishen, maar moest genoegen nemen met een vijfde plek.

Hydra had ook in de middagsessie zwemmers op alle afstanden die gezwommen werden. Op de 400m vrije slag kwamen Rens Martens en Cas de Groot in actie. Rens zwom 5 seconden dan ooit tevoren en haalde daarmee net niet het podium. Hij werd vierde. Cas had geen zicht op het podium, maar wist wel zijn persoonlijk record met ruim 11 seconden aan te scherpen.

Daarna kwamen in actie:
200m vrije slag: Silke van de Weijer (PR) en Silke Aben (PR)
200m schoolslag: Rens Martens en Brian van Gennip (PR)
100m schoolslag: Silke van de Weijer (PR)
100m rugslag: Rens Martens en Cas de Groot (PR)
50m vlinderslag: Silke van de Weijer (PR) en Lisanne van Gennip

Ook op de 50 meter vlinderslag wist Silke het podium te halen. Ze stond ingeschreven als vijfde zwemmer, maar door haar tijd met exact 1 seconden aan te scherpen tot 32.29, wist ze zilver te veroveren.

De dag wordt afgesloten met de 4x100m wisselslag Heren. Aan de start verschenen: In de leeftijdscategorie junioren 4 en later: Gijs de Rooi, Rens Martens, Cas de Groot en Sander van Dijck. Bij de senioren open: Niek Kouwenberg, Brian van Gennip, Erwin van Lieshout en Mark Delissen. Hier lagen helaas geen medaillekansen voor Hydra.

Komend weekend wordt het weer een druk programma, met op drie achtereenvolgende dagen zwemmen. Een paar zwemmers zouden zo maar eens voor een verrassing kunnen zorgen en met een medaille huiswaarts keren.

Hydra verkozen tot sportvereniging van het jaar 2016!

Maandag 9 januari 2016, tijdens het jaarlijkse sportgala van Gemert-Bakel werden de sportkampioenen in het zonnetje gezet. De wedstrijdgroep van Hydra en Brabants kampioenen Silke van de Weijer en Sjoerd Rooijackers werden deze avond gehuldigd. Zij ontvangen allemaal een oorkonde.

Aansluitend vond in de bomvolle zaal van De Eendracht, de uitreiking van sportteam, sportvrouw, sportman en sportvereniging plaats. Natuurlijk hadden we er op gehoopt, maar het was toch er verrassing voor alle aanwezige zwemmers toen de wedstrijdgroep genomineerd bleek voor sportteam van het jaar.

De presentator pikte Sjoerd eruit voor een kort interview. Op de vraag wat Sjoerd zijn rol binnen het team was, kon hij zo snel geen antwoord geven. Alle zwemmers zijn gelijk: iedereen zwemt alle afstanden en slagen. Dus ook Sjoerd, maar zijn specialisatie ligt bij de vlinderslag. Coach Alex Engels voegde daar aan toe dat, ondanks dat zwemmen een individuele sport is, Hydra toch als een team goed weet te presteren in de competitie. Een gezellige vereniging waarbij ook leden na hun 16e jaar blijven zwemmen.

Naast de wedstrijdgroep was ook de No Limits Crew van Manders Dance Factory genomineerd, maar de uiteindelijke prijs ging naar het eerste elftal van VV Handel.

Om deze leuke avond compleet te maken, bleek Hydra ook nog eens genomineerd te zijn voor sportvereniging van het jaar. Een prijs die niet gekoppeld is aan het kampioenschap, maar een vereniging die zich in 2016 van haar beste kant heeft laten zien. Naast Hydra waren ook Manders Dance Factory en VV Handel genomineerd.

Uiteindelijk mocht onze voorzitter John Donkers de oorkonde in ontvangst nemen. Wij zijn als vereniging super trots op deze prijs! In 2016 hebben wij veel mee mogen maken, maar ook veel leuke nieuwe activiteiten ondernomen. Dank aan alle bestuursleden, kaderleden, vrijwilligers en natuurlijk aan alle zwemmers, want samen maken jullie Hydra tot de beste vereniging van Gemert-Bakel!

Bekijk hier alle foto's van deze avond

« 2016 - 2018 »

Nieuw in Gemert!

Nieuw in Gemert! Leren zwemmen met SuperSpetters

Snel naar

Agenda

DatumActiviteit
20 aprPasen - Vrij zwemmen
21 aprPasen - Geen zwemmen
27 aprKoningsdag - Geen zwemmen
11 meiSwimkick-Minioren deel 3
12 meiMoederdag - familiezwemmen
18 meiRegionale Zomer Kampioenschappen
19 meiRegionale Zomer Kampioenschappen
19 meiTijdzwemmen 6
25 meiRegionale Zomer Kampioenschappen
25 meiKijkles / Ouder info moment

Volledige agenda…

Vrienden van Hydra