Nieuws Archief 2018

Hydra promoveert naar landelijke zwemcompetitie

Op zondag 22 april werd in Gemert de vijfde en laatste wedstrijd gezwommen van de nationale zwemcompetitie. Als alle zwemmers goed presteerden, dan kon promotie naar de landelijke C-klasse de zwemvereniging niet meer ontgaan.

De promotieregeling was vooraf duidelijk. De kampioenen van alle 5 de landelijke regio’s promoveren, maar naast de kampioenen ook de landelijk 4 tijdsnelsten. Met een tweede plaats in Regio Zuid en landelijk voorlopig 3e tijdsnelste, werd er in het thuisbad natuurlijk hard gezwommen.

Hydra verscheen ten tonele met een volle bezetting. Maar liefst 49 zwemmers van de thuisvereniging verschenen op het startblok. Zwemmen is een individuele sport, maar de teamgeest zit er in Gemert goed in. Meer dan de helft van alle starts resulteerde in een nieuw persoonlijk record en als team wisten we een winst van 10 seconden te behalen.

Dat bleek genoeg om in Regio Zuid de tweede plaats achter PSV2 te verstevigen. Toen ook de uitslagen elders uit het land binnenkwamen, brak het feest los. Landelijk schoof Hydra op naar een 6e plek en wist zelfs twee regiokampioenen achter zich te houden. De promotie naar de landelijke C-klasse is een feit.

Tijdens de wedstrijd bleek ook nog dat er door diverse zwemmers een limiet gehaald werd voor de Regio Kampioenschappen (Zeeland, Brabant en Limburg). Hiermee wordt ook een record bereikt van 21 individuele deelnemers en 7 estafetteteams die mogen starten namens ZV Hydra. Dit aantal kan tijdens de wedstrijd op 6 mei 2018 nog stijgen.

Het bestuur had zich al voorbereid en alle zwemmers werden na afloop van de wedstrijd verrast met een lekker gebakje met daarop een foto van het kampioenschap van 2 seizoenen geleden. De coaches hadden zich ook al snel uit de voeten gemaakt, want die wisten dat ze anders een nat pak zouden halen. Zij konden nu dus ook droog en wel op de foto verschijnen.

In seizoen 2018-2019 zwemt Hydra voor het eerst in haar 45-jarig bestaan landelijk. De TC is bezig om samen met andere zwemverenigingen in Brabant, die ook in de C-klasse zwemmen, een poule op te zetten om ervoor te zorgen dat de reistijd niet al te lang wordt.

Volgend seizoen wordt er ook meer van de zwemmers gevraagd als afstanden zoals de 400m vrije slag en 200m vlinderslag op het programma staan. Per leeftijd is het ook van belang dat er voldoende zwemmers zijn die punten kunnen behalen voor het team. Daarom werkt Hydra op zondagochtend hard aan de opleiding van onze nieuwe wedstrijdzwemmers.

Zwemvereniging Hydra huldigt jaarbesten

Tijdens de algemene jaarvergadering van zwemvereniging Hydra, heeft Hydra haar jaarbesten van 2017 gehuldigd. De wedstrijdzwemmers én recreanten proberen elke wedstrijd hun beste tijd te verbeteren. De jaarbesten zijn de zwemmers die in het kalenderjaar 2017 de meeste persoonlijke records hebben gezwommen. Een prijs die dus niet per se naar de snelste zwemmer gaat, maar naar de zwemmer die zich het vaakst heeft verbeterd.

Jaarbesten wedstrijdgroep

De uitreiking van de prijzen aan de jaarbesten is een van de hoogtepunten tijdens de algemene ledenvergadering van Hydra. Een groot deel van de 55-koppige zwemploeg was dan ook aanwezig.

Er waren twee dames die ruim meer PR’s hadden dan de rest en samen de prijs in ontvangst mochten nemen. Dit waren Suus Bontrup (11) en Silke van de Weijer (15) die beiden maar liefst 37 persoonlijke records hebben gezwommen. Bij de heren was het iets spannender, maar daarbij ging Brian van Gennip (17) aan kop met 38 pr’s. De drie kanjers hebben een mooie beker ontvangen en hun namen zijn vereeuwigd op de wisselschaal.

Jaarbesten recreanten

Sinds 2 jaar houdt Hydra ook voor haar recreantleden, die opgeleid worden tot wedstrijdzwemmer, bij hoeveel persoonlijke records zij zwemmen. Tijdens het 7 keer tijdzwemmen en de clubkampioenschappen ontvangen zijn een duimpje voor elk nieuw persoonlijk record. Omdat deze zwemmers nog te jong zijn om ’s avonds naar een algemene ledenvergadering te komen, werden zijn op zondag 8 april gehuldigd tijdens het tijdzwemmen.

Ook die was bij de meisjes een gedeelde eerste plaats. Bo Bontrup (9) en Nora Verbruggen (7) wisten zich in 2017 maar liefst 15 keer te verbeteren. Bij de jongens was de hoogste trede van het podium voor Cas Luursema (9) die met 12 persoonlijke records de andere jongens van de zondagochtend net voor wist te blijven. Zij werden een medaille omgehangen en hun namen worden bijgeschreven in de wisselschaal.

Techniekbeker/motivatieprijs

Naast de jaarbeste wordt er ook altijd een techniekbeker/motivatieprijs uitgereikt. Dit is een aanmoediging voor de wedstrijdzwemmer die opviel door een goede verbetering in techniek, of eruit springt door een bijzonder goede motivatie.

Hoofdtrainer Alex Engels hield het nog spannend, maar wist al gauw te vertellen dat de inzet van deze zwemmer de doorslag gaf en dat hij aan de bestuurstafel zat. De prijs was uiteindelijk voor Niels de Jong, die werd geprezen voor zijn inzet als bestuurslid technische commissie én als zwemmer die zich elke training van zijn beste kant liet zien.

9 Geslaagden diplomazwemmen Hydra

Op zaterdag 24 maart 2017 werd er weer afgezwommen bij zwemvereniging Hydra. Deze middag waren er 6 zwemmers die op mochten voor hun zwemvaardigheidsdiploma’s. Daarnaast hebben nog eens drie kinderen hun C-diploma in ontvangst mogen nemen.

Kinderen die het leuk vinden om na het behalen van het Zwem-ABC of SuperSpetters diploma nog meer te leren, kunnen hun zwemvaardigheid verder vergroten met het behalen van de zwemvaardigheidsdiploma’s. Hydra geeft op zaterdagmiddag zwemles voor zwemvaardigheid 1, 2 en 3. Voor elk van deze diploma’s mochten twee kinderen afzwemmen.

Dit keer was het ook geen uitzondering dat alle 2 de jongens en 4 meiden met vlag en wimpel slaagden voor hun diploma. Het zwemonderwijs bij Hydra is door de persoonlijke aandacht altijd al van een hoog niveau geweest. Vorig jaar werden de zwemslagen dan ook met een ‘zeer goed’ beoordeeld door een controleur van de Nationale Raad Zwemdiploma’s.

Met ingang van 2018 is Hydra volledig overgestapt van het Zwem-ABC naar SuperSpetters. De eerst groep van 8 zwemmertjes zal aan het einde van dit seizoen dan ook als eerste in Gemert het zeer gewilde SuperSpetter-diploma in ontvangst nemen. Vanaf 2018 geeft Hydra dan ook geen ABC-diploma’s meer uit. Dat was jammer voor een aantal zwemmers die maanden met plezier bij Hydra hebben gezwommen, maar hun C-diploma nog niet hadden gehaald.

In samenwerking met zwemschool Vos hebben de kinderen toch hun C-diploma in ontvangst mogen nemen. De kinderen hebben toch vertrouwd kunnen trainen bij Hydra, maar het beoordelen en het afzwemmen hebben zij gedaan in Uden. In een vreemd bad wisten ook deze zwemmers zich van hun beste kant te laten zien en slaagden natuurlijk ook allemaal. Zij kunnen bij Hydra nu verder trainen voor hun zwemvaardigheidsdiploma’s en eventueel een plek in de wedstrijdgroep.

De geslaagden zijn:
Zwemvaardigheid 1: Ize Thijs en Nora Verbruggen
Zwemvaardigheid 2: Jasper Delisse en Inge Nooijen
Zwemvaardigheid 3: Faye Wennekes en Mark Wijnen
Zwemdiploma C: Fabian Bevers, Abel van Duijnhoven, Puck Pittelkow.

Heb je interesse in zwemles bij Hydra, kijk dan verder op deze website of kom op zaterdag tussen 16.00-17.30 uur langs bij Fitland. De SuperSpetters zwemles begint al vanaf 5 jaar en je kunt je nu online aanmelden voor de eerstvolgende groep die start na de zomervakantie. Heb je ABC-diploma’s al, dan kun je bij Hydra ook de vervolgdiploma’s zwemvaardigheid halen en kun je direct aan de slag. Hiervoor is geen wachtlijst.

ZV Hydra heeft duidelijk zicht op promotie naar landelijke zwemcompetitie

Zondag 18 maart werd in Best de 4e competitiewedstrijd van dit seizoen gezwommen. Met als uitgangspunt een 3e plaats in de ranglijst voor het district Zeeland, Brabant en Limburg en een positie in de landelijke lijst met uitzicht op promotie, moest er gepresteerd worden.

Voorafgaand aan de wedstrijd had hoofdtrainer Alex Engels al het statement gemaakt dat we, na promotie in 2016, dit seizoen weer gingen promoveren. Dit gaf wel een druk op de schouders van de zwemmers. Het zou uniek zijn om in drie seizoenen 2 keer te promoveren. Daarnaast is een plaats in de landelijke competitie waarschijnlijk uniek voor ZV Hydra, die de laatste tientallen jaren altijd in de regionale klassen zwom.

Afgelopen zondag werd er goed gezwommen. Helaas resulteerde dit niet in het maximale aantal persoonlijke records, maar het totaalresultaat mocht er zeker zijn. 48 persoonlijke starts resulteerde in een persoonlijk record, waarmee het wedstrijd resultaat in punten net iets boven het verwachte punten aantal zat. Zeker gezien de druk die op de wedstrijd stond een prima resultaat.

Voor de ranglijst betekent dit dat ZV Hydra weer een plaatsje gestegen is. Zwemvereniging De Scheldestroom is voorbij gestreefd, waarmee een 2e plaats in de ranglijst voor het district Zeeland, Brabant en Limburg is bereikt. Promotie naar de landelijke klasse is hiermee (bijna) zeker gesteld. In het stukje van oktober 2017 in deze krant werd dit nog als erg prematuur bestempeld.
We gaan er dan ook vanuit dat door de gezelligheid van samen trainen, leuke dingen doen en er voor elkaar te zijn we de promotie niet meer uit handen geven. Uiteraard zal PSV Zwemmen de kampioenstitel halen maar lage aantal trainingsuren wat ZV Hydra ter beschikking heeft (15% van dat van PSV) is een 2e positie meer dan goed te noemen.

Uiteraard kan dit ook alleen maar doordat ZV Hydra en de wedstrijdgroep en de vele vrijwilligers een hechte en gezellige groep is. ZV Hydra blijft dan ook op zoek naar mensen die de zwemsport een warm hart toe dragen en zou heel graag (nog) meer vrijwilligers willen omarmen. Uitbreiding van trainers en ploegleiders die de wedstrijd groep willen helpen bij de trainingen en wedstrijden zou zeer welkom zijn.

« 2017

Nieuw in Gemert!

Nieuw in Gemert! Leren zwemmen met SuperSpetters

Snel naar

Agenda

DatumActiviteit
25 febCarnaval (geen zwemmen)
5 meiBevrijdingsdag (geen zwemmen)

Volledige agenda…

Vrienden van Hydra