Nieuws Archief 2018

ZV Hydra heeft duidelijk zicht op promotie naar landelijke zwemcompetitie

Zondag 18 maart werd in Best de 4e competitiewedstrijd van dit seizoen gezwommen. Met als uitgangspunt een 3e plaats in de ranglijst voor het district Zeeland, Brabant en Limburg en een positie in de landelijke lijst met uitzicht op promotie, moest er gepresteerd worden.

Voorafgaand aan de wedstrijd had hoofdtrainer Alex Engels al het statement gemaakt dat we, na promotie in 2016, dit seizoen weer gingen promoveren. Dit gaf wel een druk op de schouders van de zwemmers. Het zou uniek zijn om in drie seizoenen 2 keer te promoveren. Daarnaast is een plaats in de landelijke competitie waarschijnlijk uniek voor ZV Hydra, die de laatste tientallen jaren altijd in de regionale klassen zwom.

Afgelopen zondag werd er goed gezwommen. Helaas resulteerde dit niet in het maximale aantal persoonlijke records, maar het totaalresultaat mocht er zeker zijn. 48 persoonlijke starts resulteerde in een persoonlijk record, waarmee het wedstrijd resultaat in punten net iets boven het verwachte punten aantal zat. Zeker gezien de druk die op de wedstrijd stond een prima resultaat.

Voor de ranglijst betekent dit dat ZV Hydra weer een plaatsje gestegen is. Zwemvereniging De Scheldestroom is voorbij gestreefd, waarmee een 2e plaats in de ranglijst voor het district Zeeland, Brabant en Limburg is bereikt. Promotie naar de landelijke klasse is hiermee (bijna) zeker gesteld. In het stukje van oktober 2017 in deze krant werd dit nog als erg prematuur bestempeld.
We gaan er dan ook vanuit dat door de gezelligheid van samen trainen, leuke dingen doen en er voor elkaar te zijn we de promotie niet meer uit handen geven. Uiteraard zal PSV Zwemmen de kampioenstitel halen maar lage aantal trainingsuren wat ZV Hydra ter beschikking heeft (15% van dat van PSV) is een 2e positie meer dan goed te noemen.

Uiteraard kan dit ook alleen maar doordat ZV Hydra en de wedstrijdgroep en de vele vrijwilligers een hechte en gezellige groep is. ZV Hydra blijft dan ook op zoek naar mensen die de zwemsport een warm hart toe dragen en zou heel graag (nog) meer vrijwilligers willen omarmen. Uitbreiding van trainers en ploegleiders die de wedstrijd groep willen helpen bij de trainingen en wedstrijden zou zeer welkom zijn.

« 2017

Nieuw in Gemert!

Nieuw in Gemert! Leren zwemmen met SuperSpetters

Snel naar

Vandaag

DatumActiviteit
25 mrtJunioren - jeugd - senioren

Agenda

DatumActiviteit
31 mrtPaaseieren zoeken / vrij zwemmen
1 aprPasen (geen zwemmen)
8 aprTijdzwemmen 4
15 aprKlassement 3
21 aprKijkles / Ouder info moment
22 aprCompetitie 5
3 meiOpen Nederlandse Kampioenschappen Masters LB
4 meiOpen Nederlandse Kampioenschappen Masters LB
5 meiMeivakantie (Geen zwemmen)
5 meiOpen Nederlandse Kampioenschappen Masters LB

Volledige agenda…

Vrienden van Hydra