Nieuws Archief 2019

Herinnering sluiting zwembad tijdens de Kerstvakantie

Van donderdag 19 december 2019 tot en met zondag 5 januari 2020 is het zwembad van Fitland gesloten. Hierover hebben wij jullie al eerder bericht, maar deze even een herinnering dat er gedurende deze periode géén zwemlessen of -trainingen zijn.

In onze nieuwsbrief van oktober berichtte we nog dat het zwembad pas op zaterdag 21 december zou gaan sluiten, maar dit is dus al donderdagavond, wat betekent dat de trainingen op vrijdag 20 december dus ook niet kunnen doorgaan. Wij hebben ons ongenoegen hierover geuit, maar de planning bij Fitland voor de renovatiewerkzaamheden stond al vast. Helaas dus een extra training die uitvalt.

Wat gaat er gebeuren?

In deze weken zal Fitland het volledige dak en plafond gaan vernieuwen. Zij verwachten dat dit binnen de aangegeven periode kan. Wij hebben een afspraak met Fitland dat zij tijdig zullen signaleren als ze niet op 5 januari klaar zullen zijn. Tevens zullen wij kijken of we samen met Fitland het zwembad kunnen inspecteren voordat we weer gaan zwemmen of alles veilig en schoon is.

Wat betekent dit voor het jaarprogramma?

In het jaarprogramma voor de SuperSpetters zwemles is al rekening gehouden met deze 3 weekenden sluiting van het zwembad. Dit zorgt dus niet voor vertraging.

Onze wedstrijdzwemmers hebben op zondag 12 januari al weer een belangrijke competitiewedstrijd. Het is belangrijk dat de conditie dan nog steeds op peil is, daarom is er de komende 3 vrijdagen van 18.00-19.00 uur landtraining in de gymzaal van Fitland. Zwemmers die op dinsdag of woensdag zwemmen, maar niet op vrijdag zijn dan ook welkom.

Gaat het zwembad nog vaker dicht?

Voorlopig is dit de enige periode waarin het zwembad dichtgaat tot aan de zomervakantie. De exacte sluitingsdata rondom de zomervakantie zullen wij jullie tijdig kenbaar maken. Dit zal (grotendeels) in de 6 weken schoolvakantie vallen wanneer wij toch niet zwemmen.

Mocht het zo zijn dat er iets verandert in de planning of er onverhoopt toch een kortstondige sluiting van het zwembad aankomt, dan zullen wij jullie tijdig informeren.

Data begin nieuw seizoen

Diplomazwemmers & SuperSpetters: zaterdag 24 augustus
Recreanten: zondag 25 augustus
Wedstrijdgroep & kweekvijver: dinsdag 13 augustus
Trimzwemmers: dinsdag 20 en vrijdag 23 augustus
Triatlongroep: vrijdag 23 augustus

Juffrouw Jessie lid van verdienste bij Hydra

Op zaterdag 29 juni, de voorlaatste laatste training van dit seizoen, werd stilgestaan bij het afscheid van een viertal vrijwilligers. Met een prachtige bos bloemen werden zij op het zwembad verrast.

Lid van verdienste
Er werd speciaal stilgestaan bij het afscheid van Jessie van den Broek (24 jaar). Zij zet zich al meer dan 10 jaar in voor Hydra en is een van de drijven krachten achter het diplomazwemmen. Als gediplomeerd trainer nam Jessie ook drie jaar terug als eerste een groepje SuperSpetters zwemmers onder haar hoede. Vorig jaar was Jessie al gestopt met wedstrijdzwemmen, maar bleef nog wel als vrijwilliger actief. Helaas heeft ze door o.a. een langere reistijd besloten te stoppen.

Alle kinderen die les krijgen van juffrouw Jessie hadden een leuke tekening gemaakt of een cadeautje meegenomen. Na afloop van haar eerste les werd ze hiermee verrast. Het bestuur vond de inzet van Jessie de afgelopen jaren van uitzonderlijk niveau dat het heeft besloten haar te benoemen tot lid van verdienste.

Afscheid trainers
Daarnaast werd ook afscheid genomen van Rens Martens, Esther Maas en Willem Jansen. Rens, assistent-trainer bij SuperSpetters, kon zijn opleiding niet meer combineren met het lesgeven op zaterdagmiddag. Rens blijft wel actief als wedstrijdzwemmer bij Hydra. Esther en Willem zijn beiden begonnen met lesgeven voor zwemvaardigheidsdiploma’s toen hun kinderen bij Hydra lid werden. Inmiddels hebben hun kinderen alle diploma’s gehaald. Esther blijft nog actief als bestuurslid en trimzwemmer bij Hydra.

Op zoek naar nieuwe trainers
Ter vervanging van deze vier krachten, is Hydra op zoek naar trainers voor op de zaterdagmiddag. Deze worden meestal gevonden in de vorm van gepassioneerde ouders van de kinderen die zwemles krijgen én bij jeugdige wedstrijdzwemmers die zich voor de vereniging willen inzetten. Hoewel er ook een vacature openstaat voor een gediplomeerd trainer, ben je ook zonder ervaring welkom en worden nieuwe vrijwilligers goed begeleid door de ervaren trainersgroep.

Bommetjes tijdens vaderdagzwemmen bij ZV Hydra

Op zondag 16 juni werden alle vaders verwend met een ontbijtje en mochten daarna mee naar het zwembad. Hydra organiseerde ook dit jaar weer een leuke ochtend in het water voor alle kinderen én vaders.

Dit jaar lag het bad weer lekker vol met vaders, moeders, broertjes en zusjes van de jongste Hydra leden. Niet alle koppen zijn geteld, maar het deed niet voor onder voor de 60 zwemmers die eerder dit jaar bij moederdag in het Gemertse zwemwater te vinden waren.

Het is geen vaderdag zonder ludieke activiteit. Hebben we in het verleden de vaders een wedstrijdje laten zwemmen, was het dit jaar een minder uitputtende activiteit. Klokslag 10 uur was het namelijk tijd voor het kampioenschap bommetje.

Alle kinderen en moeders hadden zich aan de rand van het zwembad verzameld om te kijken wie het grootste bommetje kon maken. Uiteraard met de zwembrilletjes op, want er kwamen wat spetters vanaf. De vaders gingen een head-to-head aan om door te gaan naar de volgende ronde. Er werd flink wat water verplaatst, maar uiteindelijk is de hoogte toch bepalend.

Bij de laatste 4 werd het spannend. Bij iedereen raakte het plafond, dus had de jury het druk met het tellen van de spetters. De strijd om de derde plaats werd gewonnen door Edwin (vader van Dycke) die met zijn traditioneel bommetje de salto van zijn tegenstander wist te verslaan.

Uiteindelijk bleek het toch een kwestie te zijn van techniek en niet per se van de bouw. Twee slanke vaders in de finale, die al aangaven dat ze sinds hun jeugd flink hebben geoefend voor deze eindstrijd jaren later. Beide vader hadden hun beste bommetje tot het laatste bewaard, maar vanaf startblok 3 kwam toch een duidelijk grotere plons.

De tweede plaats komt toe aan Tim (vader van Timo), maar de welverdiende winnaar was Rolf (vader van Loe). Hij mag zich het hele jaar bommetjeskampioen noemen. De prijswinnaars keerde huiswaarts met trotse kinderen en een oorkonde.

Dank aan alle vaders voor de sportieve deelname. Wil jij ook wat vaker het water in duiken? Bij Hydra kun je zwemlessen volgen én op zondagochtend een hele leuke opleiding tot het wedstrijdzwemmen. Bij onze vereniging gaat plezier en prestatie hand-in-hand, dus kom gerust een langs om te kijken.

ZV Hydra succesvol op de Minioren Finale Brabant 2019

Afgelopen weekend was de jaargang finale minioren (6-11 jaar). Dit is dé wedstrijd voor de snelste minioren van de regio Brabant. ZV Hydra zwemsters Bo Bontrup en Lotte de Wit hebben hier aan deelgenomen. Je moet je vooraf kwalificeren voor deze wedstrijd. Het ging super goed!

In Tilburg was het te doen, op zaterdag 8 en zondag 9 juni j.l. organiseerde zwemvereniging TRB-RES uit Tilburg, namens de KNZB, de minioren finale van de Regio Brabant. Voor Bo (10 jaar) en Lotte (8 jaar) was het de eerste keer dat ze meezwommen met een minioren finale. Ze hebben zich beide gekwalificeerd voor verschillende afstanden tijdens de minioren wedstrijden gedurende het afgelopen seizoen. Alleen de snelste zwemmers van de vele verenigingen mochten uitkomen tijdens deze finale. Het was een heel goed georganiseerd evenement, waar beide meiden van hebben genoten, maar het was ook spannend!

Bo Bontrup kwam uit in haar leeftijdscategorie, Minioren 4, en stond bij maar liefst vijf verschillende afstanden aan de start. Ze is er in geslaagd om op 4 van deze afstanden een nieuw persoonlijk record neer te zetten. Bij de 100m vrije slag verbeterde ze haar tijd met bijna 4 seconden, op de 200m wisselslag een verbetering van 10 seconden en bij de 50m vlinderslag was ze ruim 7 seconden sneller. Hiermee eindigde ze zeer verdiend in de top 15 van elke afstand. Bij de 100m schoolslag ging Bo echt als een speer en verpletterde haar eigen tijd met 14 seconden, waardoor ze op de 10e plaats eindigde!

Lotte de Wit kwam uit in haar leeftijdscategorie, Minioren 2 en 3, op twee afstanden. Op zaterdag zwom ze de 100m vrij slag, waar ze zich als vijfde voor had geplaatst. Het was een spannende wedstrijd, maar na een goede eindsprint lukte het Lotte om een nieuw persoonlijk record te zwemmen, met een verbetering van 7 seconden. Hiermee haalde ze de derde plaats, een mooie bronzen medaille. Op zondag stond de 50m vlinderslag op het programma. In de laatste 25m versloeg ze haar concurrente naast haar en behaalde ze de tweede plaats met een nieuw persoonlijk record. Hierdoor nam ze ook een hele mooie zilveren medaille mee terug naar Gemert.

Het was leuk om te zien dat de zwemsters zich zo goed ontwikkeld hebben dit seizoen. Kortom, een zeer geslaagd weekend voor deze twee debutanten van ZV Hydra!

Uw hulp en steun nodig bij beslissing toekomst zwemmen in Gemert-Bakel

Het kan u haast niet ontgaan zijn; wij maken ons grote zorgen over het voortbestaan van de zwemsport binnen Gemert-Bakel.

Het zwembad in Sportcentrum Fitland is oud en biedt geen ruimte voor groei van de verenigingen. Wij zijn in de huur afhankelijk van Fitland en hebben daarmee weinig zekerheid voor de toekomst van de vereniging.

Het college van Gemert-Bakel zou vast willen houden aan renovatie van het huidige zwembad, maar dat vinden wij geen goed idee. Om te laten zien dat het bouwen van een nieuw zwembad een veel beter idee is, hebben wij een plan gemaakt voor een nieuw zwembad dat eenvoudig, energiezuinig en functioneel is, en past binnen de begroting van de gemeente.

Naast de Gemertse zwemverenigingen zouden uiteraard ook veel andere doelgroepen gebruik kunnen maken van het nieuwe zwembad. En het belangrijkst: het zwemmen in Gemert-Bakel zou voor de komende 40 jaar gewaarborgd zijn!

De zwemverenigingen houden op dinsdag 16 april, om 19.30 uur een presentatie in de raadscommissie Sociaal Domein, Sport en Onderwijs, waarin ingegaan wordt op het standpunt van het college en de externe adviezen. Dit is een openbare bijeenkomst, waar publiek bij aanwezig mag zijn. Geïnteresseerden zijn dan ook van harte welkom om dit bij te wonen en aan de politiek te laten zien dat er draagvlak is vanuit de bevolking.

Op donderdag 18 april neemt de gemeenteraad een besluit over het zwembad. We willen dan zoveel mogelijk mensen op het Ridderplein hebben en zijn bezig met de voorbereidingen om een groot scherm te kunnen plaatsen, zodat mensen de raadsvergadering buiten live kunnen volgen.

Wij nodigen iedereen die ons steunt en het zwemmen in Gemert-Bakel een warm hart toedraagt, om zich om 20.00 uur te verzamelen op het Ridderplein om de raadsvergadering live bij te wonen. Wij zorgen voor een kopje koffie.

Het wordt erop of eronder, dus laten we met z'n allen laten zien en horen hoe wij erover denken!

Tot donderdag allemaal!

Met vriendelijke groet,

Niek Kouwenberg
Namens het bestuur

Stem op Hydra bij de Rabo Clubkas Campagne!

Ben jij lid van Rabobank Peel Noord? Het zou fantastisch zijn als jij en jouw familie, vrienden en kennissen hun stem geven aan onze vereniging tijdens Rabobank Clubkas Campagne. Stemmen kan van 4 tot en met 30 april via www.clubkascampagne.nl.

Uitnodiging extra ledenvergadering nieuw zwembad 8 november

Het bestuur van zwemvereniging Hydra nodigt alle leden (en hun ouders / verzorgers) uit voor het bijwonen van een extra ledenvergadering. Deze vindt plaats om alle leden te informeren over de ontwikkelingen omtrent een mogelijk nieuw zwembad in Gemert en wat hiervan de gevolgen kunnen zijn voor Hydra. Er zijn op dit moment een aantal vraagstukken waarover wij ook graag de mening van onze leden willen peilen. Vervolgens kunnen we dit meenemen in de gesprekken met de gemeente en andere partijen.

Datum: donderdag 8 november 2018
Aanvang: 19.30 uur
Locatie: "De Eendracht", St. Annastraat 60 te Gemert

Agenda

 1. Opening
 2. Algemene mededelingen
 3. Vaststellen notulen algemene ledenvergadering 22 maart 2018
 4. Bestuursverkiezingen
  Nieuw bestuurslid activiteitencommissie: Esther Maas
  Nieuw bestuurslid diplomazwemmen: Lisanne van Gennip
 5. Update nieuw zwembad
  a. Bouwplannen
  b. Exploitatie en inzet vrijwilligers
  c. Financiën
 6. Rondvraag
 7. Sluiting

Uw aanwezigheid wordt zeer op prijs gesteld, ook jeugdleden en hun ouders zijn van harte welkom!

« 2018 - 2020 »

Nieuw in Gemert!

Nieuw in Gemert! Leren zwemmen met SuperSpetters

Snel naar

Vrienden van Hydra