Nieuws Archief 2020

Onze vrijwilligers zijn onze kanjers!

Helaas kon de vrijwilligersavond niet doorgaan, maar wij willen toch alle vrijwilligers laten weten dat we heel blij zijn met alle inzet en energie voor ZV Hydra.

Daarom heeft de activiteitencommissie iedereen persoonlijk een KANJER gebracht, hieronder een kleine greep uit al onze vrijwilligers! BEDANKT!

Een extra attentie voor Sharon, want zij heeft onlangs haar opleiding 'instructeur leszwemmen niveau 2' gehaald. GEFELICITEERD!

Zwemmers gaan volle bak tijdens clubkampioenschappen

Zondag 8 maart stond het zwembad in Gemert in het teken van de clubkampioenschappen van zwemvereniging Hydra. Door de sluiting van het zwembad in de afgelopen Kerstvakantie, moesten de clubkampioenschappen wijken naar maart. Er werd echter wel gewoon gestreden voor de titel ‘clubkampioen 2019’. Uiteindelijk bleken bij de wedstrijdgroep Lian Vereijken (14 jaar) en Brian van Gennip (19 jaar) de gelukkigen. Bij de recreantzwemmers mochten Ize Thijs (8 jaar) en Milan Peters (10 jaar) de hoogste plek van het podium bestijgen.

Deze wedstrijd, een favoriet onder de zwemmers, geeft de kans om onderling te strijden wie de beste zwemmers van de vereniging zijn. Er zijn medailles te halen in de eigen leeftijdscategorie en iedereen maakt kans om algemeen clubkampioen te worden. Je wordt clubkampioen door de snelste zwemmer te zijn over alle slagen. Om strijd tussen de leeftijden eerlijk te houden, wordt er gekeken naar de limieten van de Brabantse kampioenschappen voor elke leeftijdscategorie. De zwemmers die daar het dichtste bij zitten, mogen de wisselbeker meer naar huis nemen.

Bij de wedstrijdzwemmers wordt er vier keer 100 meter gezwommen. Dat zijn alle wedstrijdslagen, dus de schoolslag, vlinderslag, rugcrawl en vrije slag. De recreanten zwemmen, afhankelijk van leeftijd, 25 of 50 meters. Zij hebben het geluk dat er géén vlinderslag gezwommen hoeft te worden. Terwijl er achter de schermen hard gewerkt werd aan de puntentelling, sloten wedstrijdzwemmers samen met de recreantzwemmers af met een grote estafette.

De prijsuitreiking vond ditmaal plaats aan het bad. De volgende fase van de verbouwing bij Fitland is begonnen waardoor er geen gebruik gemaakt kon worden van de kantine. Niettemin waren ouders en grootouders in grote getale naar het zwembad getrokken voor de medailleceremonie. Nadat alle vrijwilligers in het zonnetje waren gezet, kregen ook alle zwemmers hun eremetaal omgehangen. Op de foto zie je vol trots de 4 clubkampioenen van 2019.

Niet alleen het zwembad wordt in een nieuw jasje gestoken, tijdens deze thuiswedstrijd werden ook alle wedstrijdzwemmers en kaderleden verrast met nieuwe shirts. Dit is mede mogelijk gemaakt door alle vrienden van Hydra, onze sponsoren, waardoor het zwemteam uit Gemert in 2020 ook weer professioneel ten tonele zal verschijnen.

De uitslagen van de wedstrijd worden nog gedigitaliseerd en zullen zo spoedig mogelijk op deze website worden gepubliceerd.

« 2019

Nieuw in Gemert!

Nieuw in Gemert! Leren zwemmen met SuperSpetters

Snel naar

Vrienden van Hydra